Pomoc oko remonta anlasera
+9
budak
Crazy128
NikolaBoss
toni79
junior45
Miljan
bukusa
ZAC
nebojsas
13 posters
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Re: Pomoc oko remonta anlasera
pre neki dan kad sam hteo da upalim auto,culo se "cak" i pocne da vergla..tako par puta tog dana..jel zna neko sta mozda predstavlja problem?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Verovatno automat zeza...
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
au da,mozda se popustio,moracu da ga pregledam..posto je anlaser remontovan pre 3 godine..
Raspertluj automat, i unutra videces bakarnu plocicu. Ona prespaja za pokretanje alnasera, izvadi je i ispeglaj cekicem. Osmirglaj malo i obavezno osmirglaj kontakte iznutra. Zatvori namontira i radice kao sat
Bas ovo sto kaze kolega @Crazy128 ... kontakti su nagoreli, pa povremeno zeza...
Automat se menja, ne rastura se, da je namenjen da se rastura napravili bi ga na srafove, kao sto ima neki, a ne pertlovan.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Tako je, ali ako ima zivaca i strpljenja, moze i da ga raspertla...meni je uspelo par puta, do duse ne na Jugovom, ali sve je to isti princip.... neka se igra malo, pa ako ne uspe negine mu novi.
ne diram dok radi
Ako uspe Jugov da raspertluje, a da mu ne pukne ona plastika gde su kontakti, svaka mu cast.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Ja sam moj jednom raspertlovao pre 3 godine i zamenio mu onu bakarnu plocicu. I dan danas radi bez greske, jedino sto sam tad sve prste razbio dok sam ga otvorio siljastim spicanglama.
E dugo mi je i trajao.
Posle malo vise od godinu dana od uspesnog remonta anlasera, riknuo je bez najave. Jedno vece jednostavno nije hteo da zavergla, samo zakrklja par puta i to je to. Upalio sam na gurku, ujutru isto nije hteo. Skinuo sam ga, rasturio, ocistio, prethodno sam vec kupio cetkice i biksne da ih zamenim ali nije bilo potrebe, cetkice su se pojele ni 2mm. Sve ja to ocistim i sredim, sklopim, probam na kablove ali nece da izbaci bendiks, samo vrti. Pretpostavljam da je to automat u pitanju? Kupio sam nov Iskrin tada kada sam radio remont.
Uglavnom, nov automat oko 1500 din, odem kod nekog elektricara sto mi je bio usput i on mi prvo proda brzi anlaser, onaj sa novih jugica, kratki sa 4 cetkice. Probali ga na stolu, radi perfektno, stavim ga na auto, nece. Cujem kako radi, okrece, ali nikako da sastavi, tek neki peti, sesti put upali, i cuje se neki cudan zvuk. Mozda je taj bio sa 11 zuba a meni treba sa 9. Vratim se ja kod njega, da mi drugi, isto sa 4 cetkice ali malo veci, namontiram i radi super, sto bi rekli pali na cvrgu.
Ako je to sto ne izbacuje bendix znak da automat nije u redu, probao bih da ga namestim, jer vidim da pricate da to moze. Posto sam namestio auto mogu da probam na tenane da sredim taj stari anlaser pa nek stoji za rezervu. Ne znam sta treba da se raspertla na njemu da bi se otvorio, ima samo ona dva navoja i buksnu?
Posle malo vise od godinu dana od uspesnog remonta anlasera, riknuo je bez najave. Jedno vece jednostavno nije hteo da zavergla, samo zakrklja par puta i to je to. Upalio sam na gurku, ujutru isto nije hteo. Skinuo sam ga, rasturio, ocistio, prethodno sam vec kupio cetkice i biksne da ih zamenim ali nije bilo potrebe, cetkice su se pojele ni 2mm. Sve ja to ocistim i sredim, sklopim, probam na kablove ali nece da izbaci bendiks, samo vrti. Pretpostavljam da je to automat u pitanju? Kupio sam nov Iskrin tada kada sam radio remont.
Uglavnom, nov automat oko 1500 din, odem kod nekog elektricara sto mi je bio usput i on mi prvo proda brzi anlaser, onaj sa novih jugica, kratki sa 4 cetkice. Probali ga na stolu, radi perfektno, stavim ga na auto, nece. Cujem kako radi, okrece, ali nikako da sastavi, tek neki peti, sesti put upali, i cuje se neki cudan zvuk. Mozda je taj bio sa 11 zuba a meni treba sa 9. Vratim se ja kod njega, da mi drugi, isto sa 4 cetkice ali malo veci, namontiram i radi super, sto bi rekli pali na cvrgu.
Ako je to sto ne izbacuje bendix znak da automat nije u redu, probao bih da ga namestim, jer vidim da pricate da to moze. Posto sam namestio auto mogu da probam na tenane da sredim taj stari anlaser pa nek stoji za rezervu. Ne znam sta treba da se raspertla na njemu da bi se otvorio, ima samo ona dva navoja i buksnu?
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
budak- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 54
Datum upisa : 03.09.2009
Aj opisi postupak kojim si ga rastavio?
Pa ne bih rekao da je neki postupak, koliko se sećam koristio sam neki tanji špic i krenuo od jedine blago utisnute površine na telu automata, bitno je da se zna da je telo automata fabrički stisnuto na kraju gde se spaja sa bakelitom na vrhu tj. da ga blago pokriva tako da bakelitna ploča ne može da ispadne. Takođe telo automata je od malo čvršćeg lima tako da ne ide raspertlavanje tako lako. Uglavnom, ja baš nisam imao živce, greška, pa sam u jednom trenutku pokušao da napnem bakelitnu ploču i...ona je pukla.
Morao sam do majstora da mi zameni ploču, tamo smo sve obrusili, mislim na bakarnu ploču i podmazali i on je na kraju , strpljivo, nakucao lim iznad bakelitne ploče u krug i tako je ponovo doveo u stanje da može da se koristi.
Ali to više ne bih radio, kupio bih novu, ko zna gde to može da me ostavi.
Morao sam do majstora da mi zameni ploču, tamo smo sve obrusili, mislim na bakarnu ploču i podmazali i on je na kraju , strpljivo, nakucao lim iznad bakelitne ploče u krug i tako je ponovo doveo u stanje da može da se koristi.
Ali to više ne bih radio, kupio bih novu, ko zna gde to može da me ostavi.
budak- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 54
Datum upisa : 03.09.2009
Ok, hvala. Kupio sam drugi anlaser a ovaj stari sam, pre nego se skroz pokvario, sredio, promenio cetkice, biksne, ocistio, kupio NOV automat Iskra (1700 din) ali se on posle malo vise od godinu dana pokvario, pa bih sad malo da se igram i probam da namestim.
Ljudi, ako mu treba oko sekunde verglanja svaki put, jel to znaci da treba remont anlasera?
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Remont treba kada slabo ili nece da vrti, a to sto zavergla 1s je normalno za EFI dok motor ne pokupi sve podatke od senzora
Okej bio sam jednom kod majstora i tu je bio i jedan elektricar i rekao je da treba da se odradi remont..kako je on to cuo, nemam pojma.. pa reko da nije zbog toga
Postoji li mogunost da se sprze namotaji u statoru,pri kratkom spoju? I sta posle ciniti?
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
moze da probije u statoru,ili remont ili drugi stator
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Pozdrav.rec je o releju 30a,4 izvoda koji je stavljen ispred anlasera,a sa releja ide 30 na automat.kako da vratim u prvobitno stanje instalaciju,i dal je moguc pad napona na anlaseru pa treba relej?toliko sam zastava promenio al relej nevideh na tom mestu.hvala
seljak- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 50
Datum upisa : 23.08.2014
Nemoj menjati ako radi,posto znam da neki hoce da pate od pada napona pa da nece da zavergla na kljuc nego mora direkt,npr moja petarda..
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Automat anlasera - kako proveriti unimerom
» Problem pri saltanju- pomoc pomoc :D
» Remont anlasera MAGNETON 12V 1kW
» Remont rumunskog anlasera na yugu 55
» Remont anlasera CAJAVEC ST-085 12V 0.85kW
» Problem pri saltanju- pomoc pomoc :D