Remont anlasera CAJAVEC ST-085 12V 0.85kW
5 posters
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 1 od 1
Remont anlasera CAJAVEC ST-085 12V 0.85kW
Izgled anlasera pre pocetka radova
Kljucem 13 odsrafiti izvod namotaja statora sa automata, ravnim srafcigerom odsrafiti 3 srafa koja drze automat, skinuti ga, zatim izvuci oprugu i otkaciti kotvu automata, odviti dva srafa koji drze nosac cetkica, zatim svuci zeger osigurac sa osovine rotora i izvaditi dve ravne podloske koje se nalaze ispod njega.
U originalu se tu nalazi mali poklopac koji drze dve navrtke, ali je na ovom anlaseru neku stavio vecu podlosku na osovinu rotora i od nje ne moze da pridje taj poklopac.
Zatim kljucem 8 odviti dve navrtke i potpuno rastaviti anlaser
Rastavljen anlaser
Pranje delova odmascivacem za pranje motora, a nakon toga Axel Sgrasso-m i izgled nakon pranja
Ukoliko postoji luft u caurama osovine rotora, zameniti ih, stare izbiti pomocu nastavka gedore odgovarajuceg precnika, a nove nabiti pomocu starih kako bi se izbeglo ostecenje.
Ukoliko su cetkice potrosene vise od polovine svoje duzine, iste zameniti. Za razlemljivanje starih i lemljenje novih cetkica potrebna je malo jaca lemilica i kvalitetan kalaj
Izgled anlasera nakon remonta
Kljucem 13 odsrafiti izvod namotaja statora sa automata, ravnim srafcigerom odsrafiti 3 srafa koja drze automat, skinuti ga, zatim izvuci oprugu i otkaciti kotvu automata, odviti dva srafa koji drze nosac cetkica, zatim svuci zeger osigurac sa osovine rotora i izvaditi dve ravne podloske koje se nalaze ispod njega.
U originalu se tu nalazi mali poklopac koji drze dve navrtke, ali je na ovom anlaseru neku stavio vecu podlosku na osovinu rotora i od nje ne moze da pridje taj poklopac.
Zatim kljucem 8 odviti dve navrtke i potpuno rastaviti anlaser
Rastavljen anlaser
Pranje delova odmascivacem za pranje motora, a nakon toga Axel Sgrasso-m i izgled nakon pranja
Ukoliko postoji luft u caurama osovine rotora, zameniti ih, stare izbiti pomocu nastavka gedore odgovarajuceg precnika, a nove nabiti pomocu starih kako bi se izbeglo ostecenje.
Ukoliko su cetkice potrosene vise od polovine svoje duzine, iste zameniti. Za razlemljivanje starih i lemljenje novih cetkica potrebna je malo jaca lemilica i kvalitetan kalaj
Izgled anlasera nakon remonta
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Re: Remont anlasera CAJAVEC ST-085 12V 0.85kW
Ko nov, svaka cast
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
remontovao sam alnaser znaci izmjenio cetkice stavio novi bendiks medjutim kad ga stavim u auto on vrti u prazno nece da zavrti zamajac u cemu je problem na suhom vrti ko lud i jos sam stavio drvo da vidim kako se ponasa pri optrecenju i on zablokira
tempo gti- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 155
Datum upisa : 06.12.2011
Kako si povezao automat? Da li si viljusku bendixa postavio kako treba?
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
automt nisam dirao posto on radi i izbacuje bendiks
ocito je kvar u neispravnom i lose kvalitetnom bendiksu gde se moze nabavit novi bendiks za ceski alnaser i dal ima neko kataloski broj istog bivsi bendiks je proizveden u poljskoj
Trazis u prodavnici za Feliciju
felicijin vrti u drugom smjeru
Pa ja kao da se secam da sam trazio za Feliciju, ali mozda sam pobrkao sa automatom. Ja sam uzeo ELCCOR SDR-MT378 ili SD9033 bendiks.
» Remont anlasera MAGNETON 12V 1kW
» Remont rumunskog anlasera na yugu 55
» Remont alnasera Rudi Cajavec i malo poboljsanje istog.
» Remont kocionih kljesta novi tip
» Letva volana (kompletni remont)
» Remont rumunskog anlasera na yugu 55
» Remont alnasera Rudi Cajavec i malo poboljsanje istog.
» Remont kocionih kljesta novi tip
» Letva volana (kompletni remont)
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|