Podizaci(amortizeri) haube
+4
miljanxXx
kokisa82
YUgisa
-YUGO_55-
8 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Podizaci(amortizeri) haube
Pozdrav forumasi zanima me kako da namestim podizace haube isto kao i na gepeku da ide na hidraulicne podizace , znaci sta gde i kako ?
P.S Mozda je bila ova tema ali nisam mogo da je nadjem ako ima dupla zamolio bih moderatora da obrise i uputi me na tu
P.S Mozda je bila ova tema ali nisam mogo da je nadjem ako ima dupla zamolio bih moderatora da obrise i uputi me na tu
-YUGO_55-- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 898
Godina : 26
Datum upisa : 03.07.2012
Re: Podizaci(amortizeri) haube
Pa ne znam gde si trazio, ali u tuningu je sigurno nisi mogao naci posto nema veze sa tuningom
Tema ce biti prebacena u Styling exterijera kasnije...
A mogu da se ubace i Yugovi amortizeri (od gepeka) a od drugih vozila a imas i da kupis namenske amortizere za to, mada su oni obicno mnogo skuplji. Nema tu neki opis kako, jedan kraj prisrafis na haubu (obicno ljudi ubace L profil od lima tamo kod onih srafova gde se hauba kaci na sarke), drugi na kos tj tamo kod blatobrana i zavisi od duzine zavisi gde da prisrafis i moras da gledas da kad spustis haubu da amortizer moze da se sklopi skroz, tj da se ne desi da se amortizer sklopi skroz pre nego sto se hauba zatvori...
Tema ce biti prebacena u Styling exterijera kasnije...
A mogu da se ubace i Yugovi amortizeri (od gepeka) a od drugih vozila a imas i da kupis namenske amortizere za to, mada su oni obicno mnogo skuplji. Nema tu neki opis kako, jedan kraj prisrafis na haubu (obicno ljudi ubace L profil od lima tamo kod onih srafova gde se hauba kaci na sarke), drugi na kos tj tamo kod blatobrana i zavisi od duzine zavisi gde da prisrafis i moras da gledas da kad spustis haubu da amortizer moze da se sklopi skroz, tj da se ne desi da se amortizer sklopi skroz pre nego sto se hauba zatvori...
Ok , ja sam planirao da stavim dva amortizera od gepek vrata na obe strane pa me zanima jel mora da se vari ili moze samo ovako obicno na srafove ?
Neki su varili ali uz malo lima i srafove i malo busenja moze da se prisrafi Treba jedino videti neke mekse amortizere, ima onih kao od golfa sta li su, oni su jaki i onda kad otvarate haubu samo odleti gore i previse guraju haubu napolje kad se zatvori pa se iskrivi
koja je cena tih amortizera od golfa i od kog golfa
Pa jel ti sad kazem da ih ne uzmes jer se krivi hauba od njih Takvi idu i na one stare Zastave, to su valjda oni od onih bosanskih golfova...
znaci polje je da ne stavljam amortizere ?
Da ne stavis te neke jake amortizere, ne da ne stavis uopste
pa koje preporucujete ?
Pa neki od novijih Yugica ili mozda bolje od Z101, oni su nesto kraci koliko ja znam Opeli imaju slicne Yugovim pa mozda i od njih
PS: Vidjao sam da ima i za nesto tipa 1000din komad za namestaj amortizeri, prilicno malih dimenzija a dosta jaki, ne znam kako bi oni nosili haubu...
PS: Vidjao sam da ima i za nesto tipa 1000din komad za namestaj amortizeri, prilicno malih dimenzija a dosta jaki, ne znam kako bi oni nosili haubu...
Moj slucaj koji se desio,iscurio meni amort ya gepek i ja odem i kupi nov ,neki turski,taj mi dali i ja namontiram i da zatvorim gepek ono treba da se legne na vrata a pri otvaranju zamalo da mi polomi vilicu koliko ima jaku silu,moze da drzi haubu od autobusa.Naravno ja vratim i nabavim original nov sto se ugradjivao u Zastavi i evo sljaka bez problema ko prvog dana.
Hocu da kazam da ako kupujes amort da izbegnes ako ti ponude turski jer ima hauba da ti odleti pri otvaranju.
Hocu da kazam da ako kupujes amort da izbegnes ako ti ponude turski jer ima hauba da ti odleti pri otvaranju.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Meni se jako puno svidja i resio sam da ga odradim inace razmisljam bolju soluciju umesto da dajem po 1000din za nov amortizer mogu da skoknem u Prokuplju na auto odpad i za 200din da uzmem par komada pa ce mo onda da vidimo sta i kako .
gledaj da kupis dobre amortizere,da ti ne pada hauba...
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Datum upisa : 07.01.2012
ma lako je da se nabave amortizere , neznam dali cu da uspem da ih namontiram
Bolje da to ni ne radiš ako mene pitaš. Prva stvar trebaš izračunati gdje ćeš ih staviti tako da ti haubu otvore maksimalno a da ne pada i da se ne uvuku do kraja prije nego zatvoriš haubu do kraja.
Druga stvar kako ćeš izvesti prihvate za amortizere na haubi i karoseriji? Zavarivati moraš svakako, a pošto su to tanki limovi i dosta veliko naprezanje u zavaru zbog sabijenog amortizera i haube kada je podignuta spoj treba biti kvalitetan. Opet treba paziti da ne progoriš ionako već tanki lim, a onda je tu i opasnost od hrđanja jer zavarivanjem i rezanjem slabiš metal.
treća stvar je ta da moraš paziti na poziciju amortizera da ti nebi što zapinjalo kada zatvoriš haubu.
Ako budeš to radio sretno, moje si mišljenje dobio.
Druga stvar kako ćeš izvesti prihvate za amortizere na haubi i karoseriji? Zavarivati moraš svakako, a pošto su to tanki limovi i dosta veliko naprezanje u zavaru zbog sabijenog amortizera i haube kada je podignuta spoj treba biti kvalitetan. Opet treba paziti da ne progoriš ionako već tanki lim, a onda je tu i opasnost od hrđanja jer zavarivanjem i rezanjem slabiš metal.
treća stvar je ta da moraš paziti na poziciju amortizera da ti nebi što zapinjalo kada zatvoriš haubu.
Ako budeš to radio sretno, moje si mišljenje dobio.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Datum upisa : 13.10.2012
Evo mene i ovde, zahvaljujući Yugišinom odličnom proizvodu ja podnovio Belog anđela amortizerima na haubi. Odlično urađen mehanizam i jako korisna i pismena stvar. Pozdrav Yugiši, odlična ti je stvar
Evo i par fotografija:
Evo i par fotografija:
Tole- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 339
Godina : 62
Datum upisa : 05.02.2020
Uradio si ga za 10+. Svaka cast. Ovako je pravi auto, gospodski 👌👍
Tole- OHV 903ccm 45ks
Listam slike na brzinu i mislim se jel to moj auto?
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Drago mi je da su dva bela juga zadovoljna Ne znam jel i crveni zadovoljan
Znaci da druze imas mnogo dobar auto 😉😇dimmu ::Listam slike na brzinu i mislim se jel to moj auto?
Tole- OHV 903ccm 45ks
Odlicno izgleda!
YUgisa je to konstruisao (kao i sve do sada) prosto idealno!
Koliko je problem namontirati male nosace na sarke haube?
Hvala bogu da je gospodski...
YUgisa je to konstruisao (kao i sve do sada) prosto idealno!
Koliko je problem namontirati male nosace na sarke haube?
Hvala bogu da je gospodski...
- Broj poruka : 7089
Godina : 45
Datum upisa : 17.03.2018
Kada je bivsi pandur to sve lagano namontirao onda znaj da nije nikakav problem 😂. Sto Yugisa kaze jos samo plavusa da namontira i onda moze da se kaze da je montaza sala 😉. Salu na stranu, montira se vrlo lako i jedini problem mogu da budu zapekli srafovi sto kod mene nije bio problem jer su se odsrafili vrlo lagano.
Tole- OHV 903ccm 45ks
Ne bi trebalo da bude problem posto haubu drzi drugi sraf u mestu Samo je ne treba stiskati i gurati pravise.
Similar topics
» Povezivanje elektricnih prozora
» Elektricni podizaci
» Podizaci stakala
» Podizaci stakala
» Farbanje haube
» Elektricni podizaci
» Podizaci stakala
» Podizaci stakala
» Farbanje haube
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma: