Farbanje haube

3 posters

Ići dole

Farbanje haube Empty Farbanje haube

Počalji od Yugo_45 Sre 19 Jun 2019, 14:42

Pozdrav svima.
Farba na haubi je ispucala na sto mesta pa hocu da to sredim. Imam nekoliko pitajia
Da li je dobro slajfericom skinuti staru boju ili to treba rucno
Koji prajmer u spreju da kupim?
Koji sprej je naibolji?
I koji git mi preporucujete za sredjivanje korozije na nekim mestima?
Hvala
Yugo_45
Yugo_45
OHV 843ccm 34ks

Broj poruka : 200
Datum upisa : 15.06.2019

Nazad na vrh Ići dole

Farbanje haube Empty Re: Farbanje haube

Počalji od VPetar Sre 19 Jun 2019, 14:49

Jeste dobra slajferica za ravne povrsine, one prelaze na haubi smirglaj rucno, po mogucstvu sa nekom "podlogom" da ne bi prstima neravnomerno smirglao.. Ja sam koristio spricgit koji sam kupio u Puleni, ne secam se tacno koji je proizvodjac.. Sprej se nadam da neces kupovati gotov vec da ti zamesaju boju bas za tvoj auto, a to zavisi od mesta gde budes kupovao koje proizvodjace imaju Smile

Sto se tice gita, on ne sluzi za sredjivanje korozije vec za "peglanje" neravnina.. Ako su neravnine vece onda treba prvo ispraviti metal u oblik slican trazenom, pa tek onda gitovati.. U suprotnom ce se odvaljivati git Smile

Neki od saveta sto mi odmah pada na pamet jeste da uzmes istog proizvodjaca ako mozes za vecinu i da odvojis vremena dovoljno da sve zavrsis.. Na ambalazi citaj uputstva da bi cekao dovoljno da se odredjene stvari dovoljno osuse Smile
VPetar
VPetar
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Yugo_45 Sre 19 Jun 2019, 14:59

Na to sam i mislio. Kad obrusim mesto koje je pojela korozija onda gitom to sredim.
Koji je git najbolji za to?
Boju cu otici da mi naprave a za spricgit bih voleo da mi date neku preporuku Very Happy
Yugo_45
Yugo_45
OHV 843ccm 34ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VPetar Sre 19 Jun 2019, 15:03

Zato ti kazem, ako je pojela korozija onda se isece parce lima i zavari drugo, inace radis samo za godinu dana.. Ako je povrsinski, onda okej Smile

Obican git, dace ti u farbari, trazi da ti treba za auto.. Imas vise vrsta, ali msm da ti se ne isplati da kupujes razlicite jer tebi ne treba puno.. Imas posebne fine koji se lako smirglaju, ali opet kazem, neces potrositi Smile

Spricgit kupi u farbari gde budes uzimao boju.. To ti je najsigurnija varijanta.. Ja bih licno izbegao body generalno, mada prodavci kazu da nije tako los..
VPetar
VPetar
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Sre 19 Jun 2019, 15:05

Farbanje haube 71hPIGRE5IL._SL1500_

Taj se meni odlicno pokazao, git racunaj sve preko 1mm je gotovo sigurno da ce popucati/otpasti kad tad.

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62038
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Yugo_45 Sre 19 Jun 2019, 22:17

Znam za varenje parcica ali to je vec ozbiljna stvar, ja za to nemam uslova mada ni nema nekih rupa
Samo jednu jedinu na pragu je imao velicine jednog dinaea i to sam gitom zatvorio i za sad je ok:D
Yugo_45
Yugo_45
OHV 843ccm 34ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics