Merac potrosnje goriva
+12
Pakson
bukusa
Mitke
Avram '90
preza-trajce
yugo_punk
yugodriver
djzecky
Miljan
YUgisa
mujo_g1
Pedja
16 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Merac potrosnje goriva
Ne bi moglo, jer gorivo stalno kruzi i vraca se u rezervoar preko povratnog voda, znaci to bi pokazivalo mnogo vise od stvarne potrosnje, fabricka pumpa tera 75l/h, znaci fakticki dva puna rezervoara obrne, a u karb ulazi samo kad se otvori iglicasti ventil.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
A na taj deo od pumpe do tog igličastog ventila?
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Ne moze, to je unutar karba, na karbu je i dovod i odvod.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Vidim da sam pokrenuo raspravu u ovoj temi, i uz duzno postovanje svih ucesnika u raspravi, moram da primetim da se rasprava vodi na nivou teorije ili pretpostavki. Moje 23-o godisnje iskustvo sa ovim uredjajem kaze da se ovaj uredjaj moze ugraditi u svaki sistem uz minimalne adaptacije sistema. Sada trenutno nemam puno slobodnog vremena da objasnjavam detalje, ali ako su ucesnici rasprave zainteresovani, rado cu objasniti sve sto ih interesuje.
preza-trajce- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 124
Godina : 73
Datum upisa : 20.07.2011
Ja sam,ne bukvalno,ali sam laik.Znam pomalo o mehanici,vise se razumem u struju i kablove! Ali tema je interesantna,ako hoćeš,možeš slobodno da opišeš šta i kako!
Ja nisam ulazio u raspravu jer nisam imao nikakvu ideju kako adaptirati sistem za tako nesto, ali mislim da bi dobro bilo kada bi opisao postupak adaptacije, i objasnio kako to funkcionise u praksi na adaptiranom sistemu. Predpostavljam da bi bilo zainteresovanih u slucaju da su te adaptacije male i (relativno) jeftine, medju zainteresovanima bih sigurno bio i ja.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Datum upisa : 25.03.2011
Izvinjavam se sto malo kasnim sa odgovorom. Sto se teme tice, situacija je sledeca: Ako instrument radi normalno u Wartburgu, radice u svakom autu ako mu se obezbede isti uslovi, a oni su sledeci: instrument mora biti montiran izmedju pumpe za gorivo i karburatora jer, bukvalno, radi na principu vodomera. Da bi se obezbedila tacnost pokazivanja povratni vod se mora demontirati sa karburatora a prikljucak na karburatoru za povratni vod se mora blokirati. Povratni vod se montira na trokraki razvodnik, koji se montira izmedju pumpe i instrumenta. Trokraki razvodnik se pravi od bakarne cevi precnika 6mm ili 8mm (zavisno od precnika creva za gorivo) imajuci u vidu da krak na koji se montira povratni vod mora biti manjeg precnika od precnika krakova koji povezuju pumpu i karburator. (Ili iskoristiti razvodnik sa vozila Ruske proizvodnje). Pokusacu da ubacim crtez razvodnika iako mi to bas i ne ide kako treba.
Nisam uspeo da ubacim crtez razvodnika. Ako nesto nije jasno, objasnicu ponovo malo opsirnije.
Onda ovako nesto nije moguce ugraditi na motor sa ubrizgavanjem posto je kod njega obavezno koriscenje povratnog voda...
Lepo sve objasnjeno! A što mora od bakarne cevi?
Dal' nema neka modernija spravica za "plug and play"?
Dal' nema neka modernija spravica za "plug and play"?
Ovo sto sam ja pisao odnosi se na motore sa karburatorom. I ovde ostaje povratna cev u upotrebi. Za direktno ubrizgavanje ne mogu nista da kazem jer nisam siguran da poznajem taj sistem dovoljno dobro da bih mogao nesto da tvrdim, ali mislim da je sistem preliva slican ako nije isti. Razvodnik ne mora biti od bakarne cevi ali je najlakse napraviti od bakra jer se u tom slucaju moze koristiti kalaj i lemilica i nije obavezna upotreba aparata za varenje.
koko mi se cini na Trabathu su 2 takntni motori tako da to nikako ne bi pasovalo na 4 motore,ne bi bilo tacno
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
Pa on meri samo kolicinu goriva koja protice, a da li je dvotaktni, cetvorotaktni ili nesto trece, ne moze da zna.
Samo ne znamo u ODNOSU na koju kolicinu meri ovaj sa Trabatha i vidis da je velika petljavina oko ovoga sa Trabathovim meracem,bolje nadji nesto lakse za ugradnju( na vakum) nego da premoscavas tok benzina i stavljas racve i ostalo....
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
izvinte sto vako ulecem,al jel ima kogod taj merac sa trabanta?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Da li tebe interesuje iskljucivo merac sa trabanta ili uopste merac protoka goriva?
interesuje me nesto mozda malo preciznije..da okvirno pokazuje u litrama
To sto ti hoces moze samo kompjuter, a i ovaj sistem pokazuje potrosnju u litrama samo nema displej da ti pokazuje brojeve vec pali led diode, a prva se pali preko 5 litara.
Ivica80
Smem li ovako da se ubacim da ne bij otvarao novu temu? Imam yugica 55 u pitanju je problem da davacem nivoa goriva plovak ispravan ali meran na instrument tabli pokazuje kontra ja u rezervoaru imam oko 10 litara goriva i on mi pokazuje da je rezervoar puna pritom kad naglo zakocim upali lampicu za rezervu.Pa me zanima dali je u pitanju zeman mesta buksnama na samom plovku ili je cak mozda crkao sam davac na tabli?
ivica80- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 2
Godina : 44
Datum upisa : 11.08.2015
Da ne otvaram novu temu interesuje me jel iko ugradio taj sa kompjuterom da pokazuje digitalno prosecnu ili trenutnu potrosnju
https://zafc.forumsr.com/t225-ugradnja-gsi-dig-table-i-astrinog-putnog-kompjutera-u-yuga
ovde su bile neke reci o astinom putom racunaru al vise se pricalo o povezivanju table i kontorlnih sijalica
https://zafc.forumsr.com/t225-ugradnja-gsi-dig-table-i-astrinog-putnog-kompjutera-u-yuga
ovde su bile neke reci o astinom putom racunaru al vise se pricalo o povezivanju table i kontorlnih sijalica
Ako hoces trenutnu potrosnju na karburatoru,mozes ugraditi uredjaj sa trabanta
https://zafc.forumsr.com/t254-merac-potrosnje-goriva
Za pokazivac kao na opela treba ti anspric,posto ta potrosnja koju oni pokazuju je vreme kolliko su dizne otvorene a ovaj trabantov ima merac na crevu za gorivo
https://zafc.forumsr.com/t254-merac-potrosnje-goriva
Za pokazivac kao na opela treba ti anspric,posto ta potrosnja koju oni pokazuju je vreme kolliko su dizne otvorene a ovaj trabantov ima merac na crevu za gorivo
Imam anspric efi 3.1 sistem ne znam kako bi trebalo da se poveze taj opelov racunar
E sad pitanje je dal je taj komp moze da se programira da prihvati parametre sa yuga,treba npr senzor brzine koji yugo nema,pa mozda opel i yugo nemaju iste dizne,tvoj posto je 3.1 sistem imas dizne od 150cc koje rade sve zajedno..msm mozda nije strasno napraviti,ali je potrebno par senzora
Ja sam isto bio zainteresovan za nešto slično, ali nikad nisam imao vremena. Ja sam razmišljao da probam da snimam podatke ulaska sa različitih sensora uz pomoć Arduina, razmišljao sam i ovom sistemu od trabanta, ali su me mnogi odgovorili i kažu da mogu da koristim podatke od senzora vakuuma koji sam kupio na aliexpressu.
Za početak bi možda bilo interesantno eksperimentisati sa postojećim davačem za nivo goriva. Još nisam merio, možda zna neko koji je maks napon kad je rezervoar pun/prazan?
Za početak bi možda bilo interesantno eksperimentisati sa postojećim davačem za nivo goriva. Još nisam merio, možda zna neko koji je maks napon kad je rezervoar pun/prazan?
inn_cabrio- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 105
Datum upisa : 30.09.2019
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Vrisnuo merac goriva.
» Diskusije o TNG uredjajima i potrosnje istih
» Ne radi merac za kolicinu gasa!!
» Davac nivoa goriva
» Digitalni merac kilometraze - cudan kvar
» Diskusije o TNG uredjajima i potrosnje istih
» Ne radi merac za kolicinu gasa!!