Digitalni merac kilometraze - cudan kvar
5 posters
Strana 1 od 1
Digitalni merac kilometraze - cudan kvar
Evo, da nekako objasnim o čemu je reč:
Merač pređene kilometraže mi je digitalni. Kada na tasteru na kontrolnoj tabli pritisnem jednom on se prebacuje sa merenja napona instalacije na merenje trenutne pređene kilometraže i naravno opet ako pritisnem, vrati se na merenje napona. Kada je na kilometraži, onda se može resetovati merač tako što se stisne i drži cca 2sekunde.
Od skoro mi je počeo duplo više pokazivati pređenu kilometražu i sreća moja da sam to odmah otkrio, jer se to odmah odrazi na ukupnu pređenu kilometražu.
Kada se prebaci na merenje napona, onda meri kilometre normalno. Drugim rečima, kada merenje kilometara nije na displeju, onda meri dobro. To se vidi kada nakon neke poznate deonice prebacim sa merenja napona na kilometre da je na displeju korektan broj.
Dakle, neki je krajnje nenormalan kvar u pitanju. Da li bi opšti reset mogao rešiti ovaj problem? Naravno, znam da onda ukupna kilometraža se vraća na nulu, ali barem nije pređenih 100km prikazano kao 200km (to naravno važi za slučaj kada mi displej pokazuje samo kilometražu).
Merač pređene kilometraže mi je digitalni. Kada na tasteru na kontrolnoj tabli pritisnem jednom on se prebacuje sa merenja napona instalacije na merenje trenutne pređene kilometraže i naravno opet ako pritisnem, vrati se na merenje napona. Kada je na kilometraži, onda se može resetovati merač tako što se stisne i drži cca 2sekunde.
Od skoro mi je počeo duplo više pokazivati pređenu kilometražu i sreća moja da sam to odmah otkrio, jer se to odmah odrazi na ukupnu pređenu kilometražu.
Kada se prebaci na merenje napona, onda meri kilometre normalno. Drugim rečima, kada merenje kilometara nije na displeju, onda meri dobro. To se vidi kada nakon neke poznate deonice prebacim sa merenja napona na kilometre da je na displeju korektan broj.
Dakle, neki je krajnje nenormalan kvar u pitanju. Da li bi opšti reset mogao rešiti ovaj problem? Naravno, znam da onda ukupna kilometraža se vraća na nulu, ali barem nije pređenih 100km prikazano kao 200km (to naravno važi za slučaj kada mi displej pokazuje samo kilometražu).
Re: Digitalni merac kilometraze - cudan kvar
Jesi li mozda resio ovo? Sad mi pade na pamet da bi mozda pomoglo da odvojis kleme sa akumulatora na neko vreme...
Da, to sam dobio kao odgovor na YFC-u. I znaš šta? Ja to još nisam uradio
ZAMISLI JBT
Možda se okuražim danas, pa makar padala kišetina napolju.
Mada, neverovatno zvuči, ali evo i to da napišem: iz nekih nepoznatih razloga on mi sada nekad meri kako treba, a nekad ne.
No videćemo da to konačno rešim.
ZAMISLI JBT
Možda se okuražim danas, pa makar padala kišetina napolju.
Mada, neverovatno zvuči, ali evo i to da napišem: iz nekih nepoznatih razloga on mi sada nekad meri kako treba, a nekad ne.
No videćemo da to konačno rešim.
Pa palo mi to na pamet jer znam da tako "resetuju" ECU nekad, pa bi mozda i na ovo bilo primenjivo.
Probaj, pa javi sta si uradio, ako ne, vidi kod ovih sto "steluju" kilometraze da ti "flashuju" tablu ili ne znam ni ja sta...
Probaj, pa javi sta si uradio, ako ne, vidi kod ovih sto "steluju" kilometraze da ti "flashuju" tablu ili ne znam ni ja sta...
Ja mislim da je negde kontakt los... Ja sam imao fazon na mojoj tabli, da pokazuje duplo vecu brzinu nego onom kojom se krecem Probaj to sa skidanjem klemne a posle jedino da rastavis pa da probas to tam osve da izduvas od prasine i toga, mozda od toga brljavi...
Pa davac signala za kilometrazu i brzinomer, nalazi se na menjacu i iz njega idu zice.
Evo, ljudi, kad god sam neki problem uspeo rešiti, ja sam se odmah i javio ovde. Dakle jednostavno sam došao do odgovora.
Otkačen je plus kraj od akumulatora. Da bih još bolje ispraznio kondenzatore taj kabel sam pritisnuo uz metalne delove karoserije i tako čekao nekih deset, ili dvadeset minuta. Posle toga je sve bilo normalno, hvala Bogu.
Pogledao i sam i na menjač i video da iz njega idu neka dva kabela, ali nije mi delovalo kao da je prljavo. Naknadno ću se podvući ispod i to još jednom proveriti i pročistiti.
Otkačen je plus kraj od akumulatora. Da bih još bolje ispraznio kondenzatore taj kabel sam pritisnuo uz metalne delove karoserije i tako čekao nekih deset, ili dvadeset minuta. Posle toga je sve bilo normalno, hvala Bogu.
Pogledao i sam i na menjač i video da iz njega idu neka dva kabela, ali nije mi delovalo kao da je prljavo. Naknadno ću se podvući ispod i to još jednom proveriti i pročistiti.
Znaci, radi kako treba?
Na menjacu imas napred prekidac rikverc svetla, a nazad pinjon, evo slike da vidis koji ti je deo bitan.
Na menjacu imas napred prekidac rikverc svetla, a nazad pinjon, evo slike da vidis koji ti je deo bitan.
Onda sam ja sasvim sigurno video prekidač od rikverca. Hvala ti lepo Pedja!
od cega si stavio elektronski merac posto i meni treba i da li meri tacno?
marko89- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 16
Godina : 35
Datum upisa : 08.10.2010
Petar je imao najnoviji tip table gde su ti meraci predjene kilometraze digitalni kao na novijim automobilima (slicno ekranu digitrona)
predpostavio sam!ja povezujem tablu od bmw-a 1993 god pa mi treba taj elektronski deo sto dolazi na pinjon.zato se raspitujem dali da trazim taj ili drugi?
marko89- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 16
Godina : 35
Datum upisa : 08.10.2010
Jo treba ti ovaj deo sto ide na pinjon da zamenis sajlu za struju? Moze od Yuga novi tip (trebalo bi da to moze da se nadje u prodavnicama sa Zastavinim delovima), a pase i od Fiata Brave
Ne verujem da sat radi neispravno kada je taster u polozaju koji pokazuje napon. Verovatno je to slucajnost. Najverovatnije je u pitanju davac brzine koji je mehanicki vezan na pinjon a elektricno na (+), (-) napajanja a jedan provodnik ide na km sat
Ljubo- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 4
Datum upisa : 04.01.2012
Similar topics
» upao pinjon kilometraze
» Kalibracija kilometar sata i vracanje kilometraze na 0
» Merac potrosnje goriva
» Kvar na ablenderu
» florida 1.6i ,step motor ,regulator ler gasa ,digitalni linearni aktuator ili ventil praznog hoda
» Kalibracija kilometar sata i vracanje kilometraze na 0
» Merac potrosnje goriva
» Kvar na ablenderu
» florida 1.6i ,step motor ,regulator ler gasa ,digitalni linearni aktuator ili ventil praznog hoda
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|