Problem sa stop i pozicijom na yugu 55
+2
Miljan
JoVla
6 posters
Strana 1 od 1
Problem sa stop i pozicijom na yugu 55
Pre svega pozdrav svim članovima foruma. Moja devojka je dobila od svog dede yuga 55 na korišćenje. E sad, on ima nekoliko problema(auto, ne deda ) ali pošto je ovaj deo foruma posvećen instalacijama fokusiraću se samo na to. O ostalim stvarima ću u drugom delu foruma. Elem problem sa Jugićem je sledeći: kada stisnem kočnicu pored stop svetla upali mi se i leva pozicija. Kada su uključena svetla levo stop svetlo gori jačim intenzitetom ali su istovremeno upaljene i pozicija i desno stop svetlo(mada dosta slabije). Nadam se da sam bar malo uspeo da objasnim u čemu je problem ali za svaki slučaj da nisam evo i par slika mog problema.
sa stisnutom kocnicom
kada su ukljucena svetla
Danas sam prešmirglao sve kontakte na zadnjoj svetlosnoj grupi, proverio sam osigurače i ništa nije pomoglo da rešim problem. Ah da evo i nekih slika kako su kablovi povezani.Ovo je desna strana, levu sam isto slikao ali nikako ne mogu da pronađem sliku
Pozdrav još jednom i nadam se da će neko da se pojavi sa rešenjem.
sa stisnutom kocnicom
kada su ukljucena svetla
Danas sam prešmirglao sve kontakte na zadnjoj svetlosnoj grupi, proverio sam osigurače i ništa nije pomoglo da rešim problem. Ah da evo i nekih slika kako su kablovi povezani.Ovo je desna strana, levu sam isto slikao ali nikako ne mogu da pronađem sliku
Pozdrav još jednom i nadam se da će neko da se pojavi sa rešenjem.
JoVla- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 32
Godina : 40
Datum upisa : 15.07.2012
Re: Problem sa stop i pozicijom na yugu 55
Pa ovo je normalno jedino sto na krajnjem desnom ne radi stop. Kod tog tipa rade sva 4 svetla i kao pozicija i kao stop, ima sijalice sa dva vlakna.
A ne rade ti ni svetla tablice ni svetla kabine.
A ne rade ti ni svetla tablice ni svetla kabine.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Znači riknulo vlakno u sijalici za kočnice!
I kupi još par komada,što kaže Miljan,da rade i ostala svetla!
I kupi još par komada,što kaže Miljan,da rade i ostala svetla!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Kako retardiran sistem, ja se ubih od razmišljanja i gledanja u spojeve. Svetlo u kabini radi ali je slabo pa se ne vidi po danu. Sijalice imam, i sad jedva čekam da je zamenim. Hvala momci.
Inače majstor električar koji je dedi davno radio struju ubedio ga je da je nemoguće namestiti radio, ja juče skinem tapacirung i shvatim zašto je nemoguće. Čovek nije ni spojio zvučnike.
E da, još nešto sam primetio na ovom jugu. Povremeno kada se da žmigavac, čuje se znatno brže kuckanje od standardnog i onda ne radi desni žmigavac. Rešenje je da ugasim auto i kada ka ponovo upalim sve radi normalno. Šta bi to moglo da bude problem, ne bih baš da pustim devojku u saobraćaj sa žmigavcima koji nekad rade a nekad ne. Nismo baš toliko dugo zajedno
Inače majstor električar koji je dedi davno radio struju ubedio ga je da je nemoguće namestiti radio, ja juče skinem tapacirung i shvatim zašto je nemoguće. Čovek nije ni spojio zvučnike.
E da, još nešto sam primetio na ovom jugu. Povremeno kada se da žmigavac, čuje se znatno brže kuckanje od standardnog i onda ne radi desni žmigavac. Rešenje je da ugasim auto i kada ka ponovo upalim sve radi normalno. Šta bi to moglo da bude problem, ne bih baš da pustim devojku u saobraćaj sa žmigavcima koji nekad rade a nekad ne. Nismo baš toliko dugo zajedno
JoVla- OHV 663ccm 21ks
AhahahhahahaJoVla :: ne bih baš da pustim devojku u saobraćaj sa žmigavcima koji nekad rade a nekad ne. Nismo baš toliko dugo zajedno
Nije retardiran sistem,tako je kod mene na astri isto,jedna sijalica,a ima 2 vlakna u sebi!
Ako kucka brže onda se pojavi manji otpor,pa automat kucka brže,to može biti do zarđalih limčića ili buksni na spojevima žmigavaca,a možda i automat zeza!
Moraš sačekati ljanMi da se javi.
Kad jedna sijalica ne radi, automat ubrza ritam da bi te upozorio, proveri sijalicu, konakte i zice na tom zmigavcu koji zeza.
Polako ali sigurno postajem Miljan!
Samo da se nadovezem na kolege...ti tu dobro proveri i kablove mase...meni ti siptomi lice i na slabu masu (oksidirale stopice-buksnice...)
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Mene je ta desna pozicija/stop svetlo rešila opasno da z...a. Danas odem do kola sav siguran da će prosto menjanje sijalice da reši problem, kad oprem. Sijalica dobra ali ono grlo za sijalicu ne valja. Kada hga izvadim iz ležišta i ostavim da slobodno visi sve radi kao podmazano, onog trena kada rešim da ga vratim na mesto krene da pravi problem. Ili neće uopšte da radi ili radi samo pozicija ili radi samo stop svetlo/vlakno u sijalici/. Sad sam ga ostavio tako a suta ću da kupim novo grlo za tu sijalicu. Sve te kontakte sam prešmirglao ali kupiću nove i štopice i buksne, ako to uopšte nađem. Može neki savet, kako da lakše izvadim žice iz buksne(valjda se tako zove). Da li se to uopšte vadi ili ide sve u kompletu sa žicama?
JoVla- OHV 663ccm 21ks
Iseces zicu tik uz staru buksnu, blankiras (skines izolaciju) i specijalnim klestima zapertlujes novu buksnu, ako nemas ta klesta, mogu posliziti i obicne spicangle i malo truda da se to lepo zapertluje...a jos bolje je potom zalemiti spoj.
Hehe, naravno da nemam specijalna klešta. Snaćiću se, radio sam već sa sitnim lemovima valjda ću uspeti da se izborim i sa ovim. Još jedno pitanje, šta bi trebala da predstavlja buksna sa zubom? U čemu je razlika u odnosu na običnu?
JoVla- OHV 663ccm 21ks
Buksna sa zubom onemogucava spadanje buksne sa muskog dela...sem kada se noktom pritisne zub.... i to naravno pod uslovom da na muskom delu postoji rupica na sredini gde uskoci zub.
Buksna sa zubom je ona za plastican konektor, zub je drzi u njemu.
A, da, ima i sa tim zubom... zavisi na sta je mislio!
Te sa zubom za zabravljivanje se uglavnom koriste na stranim autima (ima ih i na Floridi), ali nisam video nigde da takve buksne postoje da se kupe u radnji.
U Bgd-u ih ima.. i to mogu ti reci po obicnim elektro radnjama, cak u tri varijante, mesingane, cinkovane i celicne hromirane... one se koriste za grejne aparate (bojleri, sporeti ..... )
A za strane aute si u pravu...prvo sam i pomislio na taj zubic bas zbog mog Logana, posto su na njemu sve takve....
A za strane aute si u pravu...prvo sam i pomislio na taj zubic bas zbog mog Logana, posto su na njemu sve takve....
Eljudi imam i ja slican problem kad stisnem kocnicu rade svs cetri stop svetla , a kad pustim ne radi ni jedno sto moze to da bude ?
-YUGO_55-- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 898
Godina : 26
Datum upisa : 03.07.2012
Ženske slabe noge!
-YUGO_55- ::Eljudi imam i ja slican problem kad stisnem kocnicu rade svs cetri stop svetla , a kad pustim ne radi ni jedno sto moze to da bude ?
Takav ti je tip svetla,tako su povezali u fabrici,nema razloga za brigu.Na tvom Yugu stavljenje su sijalice sa dva vlakna u stop i poziciji,tako da kada upalis svetla gori ti stop lampa i pozicija i kada stisnes kocnicu onda se upale druga dva vlakna na sijalicama koje svetle jace od prva dva vlakna.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
Ja sam rešio svoj problem. Zamenio sam, štopice, fasung sijalice i sijalicu. Sad šljaka kao zmaj. Hvala svima koji su odvojili svoje vreme da mi pomognu.
JoVla- OHV 663ccm 21ks
Similar topics
» Problem sa pozicijom
» Problem sa LED pozicijom?
» Problem oko radia,grejaca,stop svetla...
» Problem zakljucavanja vrata na yugu
» Sat u Yugu
» Problem sa LED pozicijom?
» Problem oko radia,grejaca,stop svetla...
» Problem zakljucavanja vrata na yugu
» Sat u Yugu
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|