Ojacanje karoserije
+44
1.1
AnteLo
inn_cabrio
MIXI_BG
VPetar
facol
jollyjumper
sloba1995
ristivoje
Nikola I.
slobokv88
Kum Ruzvelt
Loshmey
Milos
ilija jovanovic
nenad_jj
Mitke
bane90
MilosB
Zuty
bukusa
pookie
Crazy128
bojan bor
Predrag B.
danijeldokic
BaronNS
miljanxXx
charjek
darko-san
ZAC
junior45
Avram '90
zvonimir_95
Petar
kalasnjikov
Aki91
dragan77
USKE
lazo78
Miljan
markus_bc
Pedja
YUgisa
48 posters
Strana 11 od 17
Strana 11 od 17 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17
Re: Ojacanje karoserije
Jel zna neko koliko je tacno kraca keceva sanka od Yugove?
koliko sam ja gledao kod mene,oko 3cm posto keceva dodje do pola ramena..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
jel ima neko u posedu knjigu zastava 101-limarija?trazio sam po netu, i samo mi izbacuje jedan mrtav link sa rapid-share-a....ako je neko skinuo dok je link radio, do neba bih bio zahvalan ako bi to negde opet postavio....
tacnije, ima je i na scribd-u, ali nemam "placeno" clanstvo, i vidim samo prvu stranicu....
tacnije, ima je i na scribd-u, ali nemam "placeno" clanstvo, i vidim samo prvu stranicu....
Poslednji izmenio bane90 dana Pet 11 Okt 2013, 19:39, izmenjeno ukupno 1 puta (Razlog : gz)
bane90- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 382
Godina : 34
Datum upisa : 15.05.2011
oseca se razlika tako sto se mnogo ukruti prednji deo vozila i pocne da puca na A stubovima!
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Bobiša je rešio da upropasti svog Yuga.
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Koji su ti to a stubovi? Pobratimov jugo je bio udaran, i posle radjenja limarije, kad ga je doterao kod mene uradili smo mu ta ojacanja. Inace pre njih culo se skrckanje u krivinama i a posle ojacanja skoljka je postala mnogo cvrsca. Inace, sa tim ojacanjem ga vozi vec 9 meseci, i nista nije riknulo niti je skoljka negde pukla. To mogu da potpisem i glavu na panj da stavim da je tako. Plus ako uzmem u obzir da mu je put rupa do rupe, to ojacanje mu je itekako pomoglo.
stubovi kod soferke,obicno popuca iznad sarka vrata...
Zato mu je i pomoglo, jer je negde ili vec puko pre toga, ili nije lepo uradjen posle sudara, zato se javljalo krckanje, i onda mu je to pomogloCrazy128 ::Koji su ti to a stubovi? Pobratimov jugo je bio udaran, i posle radjenja limarije, kad ga je doterao kod mene uradili smo mu ta ojacanja. Inace pre njih culo se skrckanje u krivinama i a posle ojacanja skoljka je postala mnogo cvrsca. Inace, sa tim ojacanjem ga vozi vec 9 meseci, i nista nije riknulo niti je skoljka negde pukla. To mogu da potpisem i glavu na panj da stavim da je tako. Plus ako uzmem u obzir da mu je put rupa do rupe, to ojacanje mu je itekako pomoglo.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Datum upisa : 25.03.2011
i pored toga pucaju stubovi...Crazy128 ::Eee da bi se to pucanje sprecilo, ugadjuju se dodatni krakovi ispod koske
Kako ce to ojacanje da upropasti auto?Predrag B. ::Bobiša je rešio da upropasti svog Yuga.
Ojačanja svakako dobro dođu na autu. Stavio sam kosku i sanke. Ali se neću zaustaviti na tome...
nenad_jj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 277
Godina : 36
Datum upisa : 06.12.2012
Dobro dodju, ali kao sto ni u cemu ne treba preterivati, ne treba preterivati ni u ojacanjima.
Po meni su koska i sanke sasvim dovoljni.
Po meni su koska i sanke sasvim dovoljni.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Ja bih sanke, kosku (napred) i gredofix stavio pod obavezno za bilo koji auto. Koska pozadi, spajanje sanki i ojacanja ko na Ritmu za polusasiju za one koji vole da lome auto kroz krivine... To sve moze da se napravi da se prisrafi. Za one koji zele da vozaju po stazi bi definitivno trebali da urade i pojacanja karoserije u smislu varenja i dodatnih profila i limova a nije lose ni roll bar.
Slazem se, za voznju po stazi, ali ja pricam o autu koji se svakodnedvno koristi u normalnom saobracaju, i povremeno lomljenje po krivinama, za njega sam mislio da se sanke i koska sasvim dovoljni, mada i to ojacanje od regate ima smisla
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Kad stavis napred ojacanja od regate (ona sto se srafe na kos), onda ti sanke ne vrse neki posao. Bobisina zamisao je spreciti da se auto uvija napred, konkretno na motorni prostor. Jeste, treba uraditi duple limove i varove pre toga, moze da se desi da popucaju A stubovi, ali pre ce da puknu od lomljenja bez ojacanja nego sa ojacanjima. Jer bez tog ojacanja pri lomljenju u krivine, prednjica auta se najvise uvija u tim A tackama
Kod Yuga to nije toliko izrazeno kao kod vecine Z101/128 da se prednjica uvija levo desno (to je ono kad vrtite volan u mestu levo-desno i odkacite haubu pa vidite kako se menja zazor) i to ojacanje je upravo za to. I ne moze me niko ubediti da zamor materijala od uvijanja ima manje sanse da pukne nego kad se postavi ojacanje koje ce kao da prenese neke dodatne sile jer je previse kruta karoserija. Ojacanja od regate su totalno za drugu stvar namenjene i to je da drzi polusasiju da ne ide gore dole i to rade mnogo bolje od sanki. Kad bi se sanke kacile sa po dva sarafa napred i nazad onda bi se izgubila drasticno poenta tog ojacanja koje ja sad pravim.
Slazem se sa tobom, tacno je i to sto kazes za sanke. Ja sam planirao moje da prepravljam. Da uradim na principu da se kace na ova srafa napred, pa da b.stangla ide preko njih, i pozadi pored onog mesta gde prolazi sraf za rame, da napravim L profil i da se dodatno zasrafe u patos. Plus poprecna ojacanja tvog dizajna. Ali plan mi je propao zbog caleta.. Al zato na sledecoj osmici sigurno radim tako. Jer na taj nacin bi se napravila mala sasija ispod koja bi nosila ceo trap i nebi zamarala lim na skoljku, kao sto ima R5 ako je neko video
EDIT:
EDIT:
Posao je napraviti ceo taj deo i na njega da se srafi balans stangla i ramena, a to samo da se zasrafi na skoljku.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Bas tako cak sto vise nije ni bog zna neki veliki posao, potrebni su dva para sanki, jedne koje se srafe na skoljku i jedne koje ce da se iskoriste za prepravljanje onih sto idu na skoljku. A mogu i feder platna sa ficinog gibnja, jer su slicne debljine kao sanke i nebi bila neka velika budzevina koja bi uticala na balans vozila
ljudi gde mogu da kupim kosku sa mestom za rezervni tocak
i koliko ona moze da kosta
unapred zahvalan
i koliko ona moze da kosta
unapred zahvalan
pa trebalo bi da je nadjes u bilo kojoj prodavnici Zastavinih auto delova.Ja sam moju platio valjda 1500dinara,proizvodjac Felna,tu su mi svi hvalili.
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Strana 11 od 17 • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 17
Similar topics
» Kvalitetna zastita poda i karoserije od vlage i soli...
» Ojacanje nosaca (solje) amortizera Yugo/Florida
» Zastava Poly - Sredjivanje karoserije
» Yugo IN - Zamena zadnje sekcije karoserije
» Ojacanje nosaca (solje) amortizera Yugo/Florida
» Zastava Poly - Sredjivanje karoserije
» Yugo IN - Zamena zadnje sekcije karoserije
Strana 11 od 17
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu