Ugradnja opruga umesto gibnja na zadnjoj osovini na Skali 55, potrebne modifikacije, prednosti i mane...
+3
Pedja
YUgisa
Rale
7 posters
Strana 1 od 1
Ugradnja opruga umesto gibnja na zadnjoj osovini na Skali 55, potrebne modifikacije, prednosti i mane...
Na nekom forumu se vec pominjalo ali nista konkretno. Imam u planu da menjam nazad mortizere pa bi stavio sa oprugama umesto gibnja (skala 55) kolike su prepravke i kakva su iskustva?
Rale- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 10
Godina : 46
Datum upisa : 03.11.2008
Re: Ugradnja opruga umesto gibnja na zadnjoj osovini na Skali 55, potrebne modifikacije, prednosti i mane...
Mislim da je bezpotrebno raditi takvu konverzaciju za gradski autic. Ali u svakom slucaju, treba preraviti koseve jer nece stati opruga sa amortom, bar na Yuga nece, ali mislim da ni na 101 nije drugacije. Nebi bilo lose ni ugraditi b. stanglu kako bi sprecio preterano naginjanje. Miljan verovatno zna sa kojeg fata bi mogli da posluze amorti sa oprugama. Mozda mogu i prednji amorti da se uglave.
Slike sam video ali nigdje nema detaljno objasnjenje, bar ja nisam video
Rale- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 10
Godina : 46
Datum upisa : 03.11.2008
Re: Ugradnja opruga umesto gibnja na zadnjoj osovini na Skali 55, potrebne modifikacije, prednosti i mane...
Ne idu amortizeri ni od jednog auta, nego moraju da se prepravljaju originalni.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Ne mogu prednji amortizeri, bar ne u standardnoj formi, jar su ako zanemarimo sve ostale razlike tvrdji nego sto bi trebali da budu za automobil kao yugo koji ima jako lagan zadnji kraj.
Nisevic- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 33
Datum upisa : 27.10.2008
Mogu da se preprave...skrate se i tvrdo napune...napravi se stelujuca platforma sa uskim oprugama,Honda,BMW.... naprave se viljuske sa unibolovima,ili balansta stangla,probuse se kosevi za solju amortizera i zavrsen posao
Yugo cabrio- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 329
Godina : 35
Datum upisa : 07.03.2008
Za Miljana:Pogledao sam tvoje slike sa prepravljenim amortizerima,odlicno si to uradio.Zanima me kako se taj auto ponasa kada se ostrije vozi jer vidim da sva radijalna pomeranja trpi viljuska sto u fabrickom slucaju to prihvata i gibanj koji se oslanja na viljusku.Uredu za gibanje gore-dole sve prihvata amortizer a sta je sa opterecenjem levo i desno,pri kocenju,neravninama itd.Tu stradaju caure jer nema sta da ih ukruti i koliko je takav auto stabilan i siguran?.
Draga- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 93
Datum upisa : 08.05.2010
Nisam to ja radio, to su slike sa neta. Pozeljno je da se stavi balans stangla nazad pri takvoj konverziji.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
E to ti je pametan potez,na to sam i ja mislio a i video sam na jednom jugu ali sa standarnim zadnjim vesanjem.Ono na slici mi je dosta nesigurno resenje.
Draga- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 93
Datum upisa : 08.05.2010
Similar topics
» Oslanjanje na zadnjoj osovini, Florida vs Yugo/Z101, ugradnja opruga pozadi na Yuga
» Ugradnja izduvne grane 4-2-1 na Yugo 45 - Prednosti i mane
» Ugradnja i izrada zadnje balans stangle na Yugo, prednosti i mane...
» Teflonski nosaci b. stangle - Skice, izrada, prednosti i mane
» Poredjenje 45 vs 55 motor - prednosti i mane
» Ugradnja izduvne grane 4-2-1 na Yugo 45 - Prednosti i mane
» Ugradnja i izrada zadnje balans stangle na Yugo, prednosti i mane...
» Teflonski nosaci b. stangle - Skice, izrada, prednosti i mane
» Poredjenje 45 vs 55 motor - prednosti i mane
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu