Hladnjak ulja, pregrade u karteru i druga resenja za bolje podmazivanje motora
+6
Sultan
junior45
YUgisa
Nisevic
Miljan
Pedja
10 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Re: Hladnjak ulja, pregrade u karteru i druga resenja za bolje podmazivanje motora
brušenje kanala ulja u glavi, nije baš potrebno al se može napravit "kad si već tu".
ja ih neću ispolirat ali bi ih tribalo, problem je što su kanali dugi pa treba skinuti alat i pustit ga da padne kroz kanal da se može staviti s druge strane u alat.
ne znan kako se obrađuje glava iz tvornice ali kanali nisu uopće toliko loši, trebalo bi ih ispolirat da se ulje iz glave što prije vrati u karter.
zanima me jel itko radia ikakve modifikacije što se tiče dovoda ulja u glavu.
koliko ja vidim ima samo jedan kanal i to je jako tanak i iz tog kanala ima 3/4 izlaza za cijelu bregastu.
noviji fiatovi motori imaju dosta veće kanale za dovod ulja na bregastu
AnteLo- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 993
Godina : 20
Datum upisa : 14.01.2020
Re: Hladnjak ulja, pregrade u karteru i druga resenja za bolje podmazivanje motora
Treba nesto i da napravi pritisak, ako skines sve restrikcije ima da opadne pritisak u sistemu
Ne mogu da tvrdim, ali ono sto sam ja video u globalu da je problem kod SOHC motora, to je podmazivanje soljica, a ono sto vidim da rade u inostranstvu je u globalu podizanje pritiska i protoka pumpe. Ostalo ja nisam vidjao da je neko nesto objektivno izmerio kao prednost niti da ljudi nesto preterano rade drugo po pitanju sistema za podmazivanje u samom motoru.
Sve ostalo je hladjenje ulja i odrzavanje konstantnog protoka ulja u motor tj sprecavanje da pumpa povuce vazduh.
Ne mogu da tvrdim, ali ono sto sam ja video u globalu da je problem kod SOHC motora, to je podmazivanje soljica, a ono sto vidim da rade u inostranstvu je u globalu podizanje pritiska i protoka pumpe. Ostalo ja nisam vidjao da je neko nesto objektivno izmerio kao prednost niti da ljudi nesto preterano rade drugo po pitanju sistema za podmazivanje u samom motoru.
Sve ostalo je hladjenje ulja i odrzavanje konstantnog protoka ulja u motor tj sprecavanje da pumpa povuce vazduh.
Veci su kanali zbog hidropodizaca
Ako previse ulja ode u glavu ne ostane nista za dole
Ako previse ulja ode u glavu ne ostane nista za dole
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
znam na šta mislite 👍, samo iznosim svoje nestručno mišljenje 🤣
AnteLo- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 993
Godina : 20
Datum upisa : 14.01.2020
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Da li je pukao hladnjak, da li je ostecena motora i da li je posledica toga dimljenje iz auspuha? (+korozija)
» Menjanje dihtunga na karteru?
» podmazivanje makaza
» Pregrade za sitnice, police, centralne konzole...
» Podmazivanje kocionog sistema
» Menjanje dihtunga na karteru?
» podmazivanje makaza
» Pregrade za sitnice, police, centralne konzole...
» Podmazivanje kocionog sistema
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 3 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu