Zamena slavine za grejanje
+11
dimmu
ZAC
Miljan
VPetar
YUgisa
Milos
Sima21
junior45
bratislavbelic
misko-GL
Mitke
15 posters
Strana 3 od 4
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Zamena slavine za grejanje
Haha, ma lakse mi da proverim dimenzije
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Milos ::Ako se dobro secam, potrebno je skinuti kompletno kuciste posto se slavina srafi za mali hladnjak. Tu imas dihtung koji bi bilo pozeljno zameniti ukoliko ne dodje novi uz slavinu da ne bi bilo curenja. E sad, u poslednje vreme je dosta malo tih metalnih slavina u prodaji a gde se nadju, cena je neka bolesno visoka. Plasticne postaju isto retke, slagacu te, oko 900 dinara je cena. Kod njih jedino treba biti pazljiv sa polugom, posebno tokom zimskog perioda posto znaju da puknu. Pogledaj po Kupindu, mozda ima neka po povoljnijoj ceni.
Postoji i alternativa, kupis slavinu grejaca za Golfa 2, postavis je na crevo koje ide od glave motora do malog hladnjaka i kraj. Drugar je to skarabudzio zimus, evo toplo vreme a vazduh u kabini hladan.
Jel mozes okaciti ponovo ovu sliku ako je imas
Eh samo da se setim koja je slika bila u pitanju
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Šta te muči čika Simo?
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Suva drva u kolima
Mrzi me da skidam mali hladnjak posto mi slavina propusta, ali mozda ga i skinem kada dospem jer mi je prethodni malte ne odmah grejao, dok sa ovim treba da predjem oko 3 ,4 km da bih osetio toplo. Moram to pre zime da resim.
Mrzi me da skidam mali hladnjak posto mi slavina propusta, ali mozda ga i skinem kada dospem jer mi je prethodni malte ne odmah grejao, dok sa ovim treba da predjem oko 3 ,4 km da bih osetio toplo. Moram to pre zime da resim.
Ja cu sutra, boze zdravlja da zamenim tu slavinu....metalnom.
Posto na forumu niko nije objasnio i slikao postupak zamene, po obicaju napravicu tutorijal...
Posto na forumu niko nije objasnio i slikao postupak zamene, po obicaju napravicu tutorijal...
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Odakle ti metalna? Neka iz starih zaliha ili si reparirao staru?
Proveri je pre montiranja. Ja sam proverio ovu od Golfa 1 i odlicna je. Imas objasnjenje sto tekstualno, sto od Miljanovih slika. Nema bas bas detaljno, ali moze se skontati.
Proveri je pre montiranja. Ja sam proverio ovu od Golfa 1 i odlicna je. Imas objasnjenje sto tekstualno, sto od Miljanovih slika. Nema bas bas detaljno, ali moze se skontati.
Metalnu kupio na limundu...dve za 100 dinara...jedna odlicna a druga pusta, nju cu probati da repariram..kad stignem.
Super. Ja sam kupio ceo hladnjak sa slavinom preko Limunda, gde je covek tvrdio da je ispravna. Naravno, prvo sam proverio i propusta. Isparao sam celi mali hladnjak sa sodom bikarbonom kao i ventil vise puta i zatvara sad lepo. Samo jos da nadjem vremena da zamenim sve komplet. Za sada cu samo slavinu od golfa da nabacim da se ne kuvam u kolima.
Radi li komanda iz kabine?
Za grejanje ne. To jedino da sredim kada budem menjao radijator. A sad odoh da namontiram slavinu
Taman uzeo da editujem poruku, ubacio slike, otkucao tekst i na kraju da posaljem ono pise da ne mogu vise da editujem
Elem, stavljena salvina od golfa. Uz nesto muke, namontiralo se. Lakse bi islo da sam imao odgovarajuci alat, ali dobro je i ovako ispalo.
Zac, kada budes skidao radijator, poturu neku posudu gde ti je crevo da ti ne pada po kaisu, alternatoru i tamo gde ne treba. Mislim, nece nesto skoditi, osusice se, ali cisto da ti kazem. Ja sam poturio neku posudu pre nego sto sam presekao crevo jer bas ispod je alternator. Malo sam je teze zavukao, ali uspeo sam.
Ovako je krajnji rezultat.
Crevo sam presekao, imam cak malo i viska jer sam morao da skratim zbog nove slavine, nabavio dve selne i posao je mogao da pocne. Pri montazi, stavio sam malo motornog ulja po obodu plasticnih sisica da bi lakse navukao crevo. Stegao selne i to je to.
Grejanje Jedino sto moram da vidim dal nije zapusen prolaz od ventilatora do kabine. Duva, al mislim da to treba dosta jace da duva.
Elem, stavljena salvina od golfa. Uz nesto muke, namontiralo se. Lakse bi islo da sam imao odgovarajuci alat, ali dobro je i ovako ispalo.
Zac, kada budes skidao radijator, poturu neku posudu gde ti je crevo da ti ne pada po kaisu, alternatoru i tamo gde ne treba. Mislim, nece nesto skoditi, osusice se, ali cisto da ti kazem. Ja sam poturio neku posudu pre nego sto sam presekao crevo jer bas ispod je alternator. Malo sam je teze zavukao, ali uspeo sam.
Ovako je krajnji rezultat.
Crevo sam presekao, imam cak malo i viska jer sam morao da skratim zbog nove slavine, nabavio dve selne i posao je mogao da pocne. Pri montazi, stavio sam malo motornog ulja po obodu plasticnih sisica da bi lakse navukao crevo. Stegao selne i to je to.
Grejanje Jedino sto moram da vidim dal nije zapusen prolaz od ventilatora do kabine. Duva, al mislim da to treba dosta jace da duva.
Smanjio si cug Nije teško kod tebe doći do ventila,malo je teže do poluga,al'sve se da srediti
Ja sam pre stavljao slavinu od vodovoda tu,onu sto otvara i zatvata na 90 stepeni
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
I dalje ne znam sto izbegavate plasticne slavine, kod mene je bila plasticna otkad imam auto i slomio sam je slucajno mojoj greskom ali sam zalepio i radila je do ove godine bez ikakvih problema... I nemam pojma koliko je bila kod bivseg vlasnika, ali je verovatno 10ak godina...
Nema vece gocno od plasticne slavine, ruke bi odsekao onom ko je smislio da pravi plasticne
Simo, kakvo ti ovo drvo na bobini
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Miljan ::
Masa
Hvala Simo na savetu...
Miljan ::Nema vece gocno od plasticne slavine, ruke bi odsekao onom ko je smislio da pravi plasticne
Fabricko
Ma to bilo tako jer neko ocigledno nije imao gumu da stavi pa zaglavili drvo. A posto ni ja nemam ovde adekvatnu gumu, vratio i ja da ne seta. To ce prvom prilikom da leti napolje
Pa i ne treba guma da bude, nego se srafom stegne ta selna sto drzi bobinu
Presiroka je, pa ce morati guma okolo da ide.
Skini selnu pa je doradi , uzbusi novu rupu za zavrtanj, ako treba.
Nece onda valjati, jer se menja oblik selne. Najradije bi napravio novu. Savio kako treba i zavrnuo. Mada i guma nece da mu smeta.
Sima21 ::Presiroka je, pa ce morati guma okolo da ide.
Presiroka je jer nije stegnuta, ti cak ni nemas sraf tamo gde treba da bude.
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Zamena ulja i grejanje !
» grejanje
» Grejanje u leru
» Misterija - grejanje
» Grejanje u kolima - problem
» grejanje
» Grejanje u leru