Folije za stakla
+34
grofmed
facol
dragan brate
kalasnjikov
Mitke
djzecky
USKE
Aki91
mujo_g1
Wii
CyberianIce
zivadin84
civera
maljchik
danijeldokic
darko.su84
Avram '90
djoleabarth
zeleni macak
bavaria
DRAZEN92
korun style
ladisz81
Milan
YUgisa
markus_bc
Buly
Cobra
Danijel
Miljan
salenis
Pedja
the_doctor
Yugo cabrio
38 posters
Strana 3 od 6
Strana 3 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Folije za stakla
Mene na granici pitaju sedi li neko nazad posto ne vide kad gledaju u kola , a sto se tice cena moze to i ispod 100 eura .
zeleni macak- SOHC 1116ccm EFI 63ks
- Broj poruka : 1994
Datum upisa : 08.03.2008
koliko ja znam po nekom novom zakonu nesme biti zatamnjena prednja i zadnja soferka niti da ima bilo kakve nalepnice a DOZVOLJENO je da prednja bocna stakla budu zatamnjena do 20% a zadnja bocna stakla do 100%
djoleabarth- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 9
Godina : 34
Datum upisa : 17.09.2010
dozvoljeno je zatamljivanje svih stakala,prednja do 25% a zadnja koliko hoces pa i zadnje staklo,samo soferka(vetrobran) ne sme da se zatamnjuje!
Napomena:U nekim medijima je objavljeno da se ne sme zatamnjivati zadnja šoferšajbna što je apsolutno netačno. U članu 72 Pravilnika stoji da se vetrobran ne sme zatamnjivati, a u članu 4 tačka 8 Pravilnika stoji "Vetrobran je okno na PREDNJOJ strani motornih vozila", pa samim tim jasno je da se samo prednja šoferšajbna ne sme zatamnjivati, jer zadnji vetrobran spada u "ostala stakla koja nisu u ravni vozača" i koja se mogu naknadno zatamniti bez ograničenja.
Napomena:U nekim medijima je objavljeno da se ne sme zatamnjivati zadnja šoferšajbna što je apsolutno netačno. U članu 72 Pravilnika stoji da se vetrobran ne sme zatamnjivati, a u članu 4 tačka 8 Pravilnika stoji "Vetrobran je okno na PREDNJOJ strani motornih vozila", pa samim tim jasno je da se samo prednja šoferšajbna ne sme zatamnjivati, jer zadnji vetrobran spada u "ostala stakla koja nisu u ravni vozača" i koja se mogu naknadno zatamniti bez ograničenja.
Cobra- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 58
Datum upisa : 11.03.2008
A gde ima da se kupi ta folija? Ja sam mislio da ubacim onu zelenu sto imaju novija kola,20 30 % zatamnjeno sve sem šoverke i onda za to ne bi trebao atest,ako ima neko neki link neka postavi! Hvala!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Datum upisa : 29.08.2010
ugradis u servisu,a ni za ovo ti ne treba atest,posto zakon ne trazi atest!
Cobra- OHV 767ccm 30ks
Imam ja drugara koji kao zna to da radi,pa sam ja hteo da kupim foliju tu zelenu,pa da vidim njega na delu!
Ma kupis foliju i probas sam ako imas strpljenja, ja sam tako jos pre 7-8 godina cim sam polozio i dobio prvi auto, kupio na pijaci folije izvadio stakla i pici, i uspelo mi, posle toga sam na tom prvom jugicu isprobao sve moguce varijante folija, jedno desetak puta sam skidao i stavljao drugu varijantu i uradio sam jos plus jedno 20 automobila drugarima.
darko.su84- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 262
Godina : 40
Datum upisa : 02.01.2010
@Avram90 Mislim nemo se ljutiš,ali šta će ti kog djavola zelena folija?Stavi onu od 25 % svuda ili uzmeš onu skroz crnu nazad a napred 25 % i gotova stvar,a imaš ih skoro u svim radnjama ili ako ideš ka Bg,na Bubnju!
Samo imaj na umu da ove tzv. pijacarske folije relativno brzo blede,ali na kraju krajeva skineš pa zalepiš drugu!!!!
Samo imaj na umu da ove tzv. pijacarske folije relativno brzo blede,ali na kraju krajeva skineš pa zalepiš drugu!!!!
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
Misliš da je bolje crna? Ali sad ce to po novom zakonu morati da se ima atest i za zatamnjivanje!
Hvala druže na informacijama,videću i ja da to sam probam na nekom običnom staklu,pa onda na ovom od auta!darko.su84 ::Ma kupis foliju i probas sam ako imas strpljenja, ja sam tako jos pre 7-8 godina cim sam polozio i dobio prvi auto, kupio na pijaci folije izvadio stakla i pici, i uspelo mi, posle toga sam na tom prvom jugicu isprobao sve moguce varijante folija, jedno desetak puta sam skidao i stavljao drugu varijantu i uradio sam jos plus jedno 20 automobila drugarima.
To se odnosi na bilo koju foliju nema veze koje je boje jer nije stvar u boji nego u propustjivosti svetlosti.
zeleni macak- SOHC 1116ccm EFI 63ks
- Broj poruka : 1994
Datum upisa : 08.03.2008
ја имам затамњена задња бочна стакла и оно на гепеку. шоферка ми је једним делом такође фолијом прелепљена. пандури кад ме зауставе никад затамњивање нису поменули сем питања знате ли што само Вас зауставили а то је прекорачење брзине и јутрос прекорачење брзине и претицање на пуној линији на мосту.
значи фолије нико не помиње и непита за њих.
значи фолије нико не помиње и непита за њих.
maljchik- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 65
Datum upisa : 13.02.2010
чуо сам да су поједини људи добили дозвоилу за постављање фолија и издавање атеста за њих.
Ja koliko sam čuo da mogu prednja 2 do 25% zadnja koliko ti volja. a atest da može u pojedinim servisima da se odradi u SU (ne znam kojima tačno) i da košta oko 2300 dinara
civera- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 455
Godina : 35
Datum upisa : 28.01.2010
sa tim atestom mozete dupe da obrisete!! imam i ja atest i kad sam pitao momka sto radi u interventnoj samo se nasmejao!
zakonom se ne trazi atest i ne izdaje,tako da ne treba!meni su sva zatamljena stakla 50% Llumar i plus imam traku napred 30cm i nikad me nisu smarali od pocetka novog zakona,zato sto je dozvoljeno!
zakonom se ne trazi atest i ne izdaje,tako da ne treba!meni su sva zatamljena stakla 50% Llumar i plus imam traku napred 30cm i nikad me nisu smarali od pocetka novog zakona,zato sto je dozvoljeno!
Cobra- OHV 767ccm 30ks
Ok, nisam to znao, ja sam onda dobio pogrešne informacije...
civera- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 455
Godina : 35
Datum upisa : 28.01.2010
Hehehe ajd, videcu ja sutra za atest... Svakako idem da se raspitam za atest celog auta posto mi je pun kurac tih fazona ovo pise ovo ne pise po zakonu...
Otidji ujutro u Auto moto savez Yugisa ujutro dolazi ta neka komisija za ateste i zajebancije kod nas.
Javi sta je bilo!
I pricao sam danas sa ljudima iz auto-moto saveza i sto se tice zatamnjivanja, ovako stoje stvari.
Po dolasku novog zakona saobracaja, bilo je dozvoljeno bocna prednja stakla do 25% i a zadnja bocna i zadnje koliko hocete... Ali po novom pravilniku koji je donesen pre neki dan, dozvoljena su samo bocna stakla i mogu biti max 25% (i prednje i zadnje bocno) dok napred i pozadi nista ne moze, ni vizir ni nista...
Za atest celih kola, dali su mi opet broj direktora Tako da kad me zaustave panduri, ja cu da zovem pomoc prijatelja
PS: Kazu da ne bi trebali panduri da kaznjavaju za folije u prediodu od 6 meseci od usvajanja ovog pravilnika, sto znaci, tamo negde do maja se moze bez atesta...
PSS: U Suboticu tj Sombor aparatura za atestiranje folija stize tokom sledece nedelje, a u BG i NS vec postoji...
Po dolasku novog zakona saobracaja, bilo je dozvoljeno bocna prednja stakla do 25% i a zadnja bocna i zadnje koliko hocete... Ali po novom pravilniku koji je donesen pre neki dan, dozvoljena su samo bocna stakla i mogu biti max 25% (i prednje i zadnje bocno) dok napred i pozadi nista ne moze, ni vizir ni nista...
Za atest celih kola, dali su mi opet broj direktora Tako da kad me zaustave panduri, ja cu da zovem pomoc prijatelja
PS: Kazu da ne bi trebali panduri da kaznjavaju za folije u prediodu od 6 meseci od usvajanja ovog pravilnika, sto znaci, tamo negde do maja se moze bez atesta...
PSS: U Suboticu tj Sombor aparatura za atestiranje folija stize tokom sledece nedelje, a u BG i NS vec postoji...
Jebes to sve kad ne mozes zadnje da zatamnis, glupo izgleda.
е, ја их скинути нећу па нек поцркају. нећу ни казну да платим. мало у ћорку да се одморим од свега
YUgisa ::I pricao sam danas sa ljudima iz auto-moto saveza i sto se tice zatamnjivanja, ovako stoje stvari.
donesena je patka,prazne price!!!nadji u zakonu da pise da ne sme pozadi da se zatamnjuje??? nema zato sto ne pise,a i nasao si koga ces da pitas,svaki pandur ili radnik u automotosavezu ce ti reci da ne sme kao i uvek sto je bilo!!
Cobra- OHV 767ccm 30ks
Pa ja sam pricao sa likom koji vrsi atest... Pa sad ja jbg ne kontam zasto on dobija opremu za nesto sto ti kazes da ne treba i zasto on onda govori da ne moze zadnje staklo ako moze i ako mu je to posao...
A ti sam sebe pobijas sa svojim izjavama ovde, prvo pises kako je zabranjeno po zakonu zatamnjivanje prednjeg stakla tj vetrobrana a posle kazes kako imas 30cm vizir i kako je to dozvoljeno... Ili se mozda samo prozirne folije testiraju na propusnost?
A ti sam sebe pobijas sa svojim izjavama ovde, prvo pises kako je zabranjeno po zakonu zatamnjivanje prednjeg stakla tj vetrobrana a posle kazes kako imas 30cm vizir i kako je to dozvoljeno... Ili se mozda samo prozirne folije testiraju na propusnost?
Strana 3 od 6
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu