Ugradjivanje snaznijeg kocionog sistema i ABSa
+5
Pedja
Buly
Yugo cabrio
Miljan
Black Storm
9 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Kocnice
Strana 1 od 1
Ugradjivanje snaznijeg kocionog sistema i ABSa
U planu mi je sad da menjam kocnice na FLORIDI posto su sve standardne, pa sam u nedumici pa neznam sta sta vise odgovara dobro bi mi dosao savet, dal da menjam komplet kocioni sistem (servo, klesta, diskovi itd.) tj. staviti od FIATA ili LANCIE sa diskovima napred i pozadi sa ABS-om ili samo menjati zadnji kocioni sistem bez ABS, dal je izvodljivo da se ugradi ovakav sistem sa ABS-om??? CENA se tu ne pita!!!????
Re: Ugradjivanje snaznijeg kocionog sistema i ABSa
Servo i glavni kocioni ne trebas da menjas jer i mnogo veci i jaci Fiati, Alfe i Lancie koriste isti. Glavno kocioni imas i sa precnikom 22,2mm spolja je potpuno isti, mozes i njega da stavis, ali mislim da nema potrebe.
Celjusti, nosace i diskoce mozes 257mm pune ili ventilirajuce (min 14'' felna) ili 284mm ventilirajuce (min 15'' felna).
Celjusti, nosace i diskoce mozes 257mm pune ili ventilirajuce (min 14'' felna) ili 284mm ventilirajuce (min 15'' felna).
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
od kog auta odgovara 284mm ventilirajuce (min 15'' felna) posto mi bas te trebaju??
Fiat croma......
Yugo cabrio- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 329
Godina : 35
Datum upisa : 07.03.2008
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Miljan ::Tipo 2,0 16v
Auu gde nadje njega, tesko se nalaze jer trazim i motor od njega!!!
Jel to onaj model grndturismo,ako jeste mogao bih ja kada odem kuci da pogledam ima u Cacku DOBAR otpad zove se Njegos i drzi iskljucivo italijane znaci sta kome treba pogledacu kada odem.Tako da ako ima potrebe sastavite spiskove pa da vidimo.Mislim da sam videojednog razvaljenog 2,0 u Mrcajevcima na otpadu
Buly- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 24
Godina : 36
Datum upisa : 06.03.2008
Malo vadim temu iz naftalina, ali sta cu, radoznalost...
Kad se vec stavljaju recimo komplet kocnice sa Tipa (na primer), koliki je problem prebaciti i ABS?
Kad se vec stavljaju recimo komplet kocnice sa Tipa (na primer), koliki je problem prebaciti i ABS?
Ufff ja sam citao na vise foruma da je bas zahebano i ima mnogo budzenja i da na kraju nije sigurno da ce sve to raditi kako treba. Ne znam iz licnog iskustva,samo prenosim ono sto sam i ja trazio pre
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Da i ja sam citao ovako nesto slicno... danas sam trazio ali bezuspesno, bila je jedna tema na nekom forumu kad je lik sa golfa 3 valjda pokusao prebaciti na golf dvojku ili kec, i sve je bilo u fazonu pase sraf na sraf, ali treba menjati i glavicine vlaljda i tako brdo stvari ako se nevaram, i tesko je sve delove pokupitii, uglaviti... mada ovo pisem samo koliko se prisecam teme... Mada iskreno, dobrom vozacu netreba ABS
Koja je svrha prebacivanja ABS-a?
Nisevic- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 33
Datum upisa : 27.10.2008
Nije da ima svrhe, ali pitao sam iz ciste radoznalosti, kao sto napisah gore.
Heh...mnogo si radoznao, drzi se proverenih stvari
Nisevic- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 33
Datum upisa : 27.10.2008
Moze mala pomoc?
Glavni kocioni cilindar sa Floride:
- da li u ovom zaokruzenom otvoru treba da ima nesto, osim gumice koja drzi posudu za ulje?
Tripujem se da je onaj na otpadu pogubiio nesto odatle. U prednjem izvodu ima ono metalno "sito" (ili kako vec da ga nazovem) koje se vidi na slici,a u ovom nema nista.
- koji deo cilindra, koji izvodi su za prednje cevi kocnica? Onaj deo do serva sto ide ili ovaj prednji, prema motoru?
Glavni kocioni cilindar sa Floride:
- da li u ovom zaokruzenom otvoru treba da ima nesto, osim gumice koja drzi posudu za ulje?
Tripujem se da je onaj na otpadu pogubiio nesto odatle. U prednjem izvodu ima ono metalno "sito" (ili kako vec da ga nazovem) koje se vidi na slici,a u ovom nema nista.
- koji deo cilindra, koji izvodi su za prednje cevi kocnica? Onaj deo do serva sto ide ili ovaj prednji, prema motoru?
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Ja nemam nikakvo sito ni u jednom ni u drugom na mom i sve ok radi, mada evo pogledao svoj original kocioni sto sam dobio uz auto i tamo imam oba sita...
A ovi do protivpozarnog zida su za prednje a oni prema napred su za zadnje tockove
A ovi do protivpozarnog zida su za prednje a oni prema napred su za zadnje tockove
- Broj poruka : 1117
Godina : 33
Datum upisa : 07.01.2010
Similar topics
» Podmazivanje kocionog sistema
» Ugradjivanje radia i muzike u 101
» Ugradjivanje stabilizatora ( sanke ili skije ) u yuga 55
» Zamena glavnog kocionog cilindra?
» Sema glavnog kocionog cilindara i dimenzije nosaca serva
» Ugradjivanje radia i muzike u 101
» Ugradjivanje stabilizatora ( sanke ili skije ) u yuga 55
» Zamena glavnog kocionog cilindra?