Ugradnja alarmnog sistema u zastavu
+3
yugodriver
zeleni macak
Stefan
7 posters
Strana 1 od 1
Ugradnja alarmnog sistema u zastavu
Interesuje me da li je moguce i kako se krecu cene?
Stefan- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 67
Godina : 31
Datum upisa : 24.02.2010
Re: Ugradnja alarmnog sistema u zastavu
Naravno da se moze ugraditi, moj savet je da pored alarma ugradis i centralno zakljucavanje je ces sa time olaksati sebi otkjucavanje vrata tj neces morati gurati kljuc u bravu nego sve ces raditi sa pritiskom na dugme . Cene su raznolike u zavisnosti sta hoces tj nesto amatersko ili profesionalno .Ali otprilike mislim da pocinje od 110 eura pa navise .Vidim da si iz Sombora pa prosetaj po gradu obidji autoelektricare i imaces informaciju iz prve ruke.
zeleni macak- SOHC 1116ccm EFI 63ks
- Broj poruka : 1994
Datum upisa : 08.03.2008
https://zafc.forumsr.com/diy-f5/ugradnja-alarma-i-cb-na-yugo-t906.htm evo kako trba ugraditi u yuga
yugodriver- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1508
Godina : 44
Datum upisa : 27.10.2008
Slazem se da je najbolje staviti alarm sa CB. Sama montaza nije nikakav problem, mislim da mozes i sam da uradis, ne treba ti neko posebno iskustvo i predznanje. Ako hoces, dodji u NS da je zajedno ugradimo, ja necu naplatiti nista.
A da li je ugradnja u zastavu 101 ista kao u jugu,jer sam cuo da je komplikovanija?
Stefan- OHV 767ccm 30ks
Komplikovanije je utoliko sto ima 2 vrata vise da se odrade, pa treba vise vremena... ali ne bi trebalo da je prevelik problem.
Pa komplikovanija je za ta vrata vise sto ima tj treba malo vise vremena za ugradnju i nista vise ,ostalo je sve isto .Pedja ti je dao dobar predlog pa izvoli ,nisi daleko od n.sada.
edit
Pedja al smo napisali u isto vreme i istu stvar
edit
Pedja al smo napisali u isto vreme i istu stvar
U redu doci cu u Novi Sad,kad to budem radio,gde se kupuju alarmni sistemi,da li ih ima u vecim auto radnjama ili ima nekih drugih mesta?
Stefan- OHV 767ccm 30ks
Imas npr naseg spoznora na forumu:
https://zafc.forumsr.com/oglasi-f17/maximus-tuningcajgeriloncifilterikadicealarmicentralneitd-t847.htm
Imas najcesce na pijacama... Ili nekim auto radnjama ali vise specijalizovanih za aftermarket delove...
https://zafc.forumsr.com/oglasi-f17/maximus-tuningcajgeriloncifilterikadicealarmicentralneitd-t847.htm
Imas najcesce na pijacama... Ili nekim auto radnjama ali vise specijalizovanih za aftermarket delove...
Ja sam ugradjivao bas taj od sponzora (model sa opcijom za otvaranje gepeka, tj. dvokanalni), i zadovoljan sam. Jedino ponesi nesto alata i po mogucstvu aku busilicu, ako imas, uostalom, dogovoricemo se, kad budes resio da dodjes, javi, pa cemo se dogovoriti oko detalja.
Macak
Macak
Video sam na preporucenom sajtu da je cena alarma sa CB 55 eura,sta znaci profesionalno a sta amatersko,jel to u vezi sa ugradnjom ili sa samim sistemom?
Stefan- OHV 767ccm 30ks
Znaci i za jedno i za drugo ,danas je nazalost rasprostranjeno da svako radi svasta pa tako je i oko ugradnje alarma.Profesionalno znaci da je ozbiljna firma sa dobrim majstorom a ono drugo naravno suprotno.Sam sistem isto tako ide od onih losijih kineskih do onih boljih fabrickih tj tipskih (mada ovo u principu za zastavu ne vazi ) .Moj savet je malo procitaj po internetu ko je sta ugradio i kakvo mu je iskustvo .Ja sam vodjen informacijom putovao oko 550 km da bi ugradio nesto ozbiljno u moj auto kod ozbiljnog majstora ali o tome ne bi pisao javno ipak je to zastita na koju racunam da odradi svoj posao .
Amaterski ti je ono sto mozemo ti, ja, ili neko od nas da radimo u dvoristu/garazi. "Profesionalno" rade uglavnom specijalizovani servisi, ali i njihov profesionalizam treba uzeti sa dozom rezerve (najbolje da ti neko preporuci servis, da nisu neki samozvani majstori).
Mislim da nema potrebe placati profesinalce za ugradnju na Zastavin auto, jer je rec o relativno prostom poslu (ima da se radi, ali nista komplikovano), u servisu bi ti to verovatno brze odradili, ali mislim da nema mnogo sta "bolje" da se odradi, jer opet kazem, jednostavan je posao, a mesta za greske je malo.
Mislim da nema potrebe placati profesinalce za ugradnju na Zastavin auto, jer je rec o relativno prostom poslu (ima da se radi, ali nista komplikovano), u servisu bi ti to verovatno brze odradili, ali mislim da nema mnogo sta "bolje" da se odradi, jer opet kazem, jednostavan je posao, a mesta za greske je malo.
Zna li neko kako se ugradjuje alarm u golfa 2, i kako ga povezati sa vec postojecom centralnom bravom ?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
milospa- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 5
Datum upisa : 09.06.2011
Similar topics
» Ugradnja klime u zastavu 128/101
» Ugradnja klime u Zastavu Koral In 1.1
» Ugradnja branika od drugih vozila na Zastavu
» Originalne gewinde za zastavu 101 i ugradnja sa drugih vozila tj modela