Test sijalica
+9
MARKO.M
VPetar
vukiclab
Milan Miki Zlatanovic
ristivoje
YUgisa
Miljan
gilic
Pedja
13 posters
Strana 1 od 3
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Re: Test sijalica
Zna li ko koja sijalica ide za poziciono svetlo u braniku kod Koral In? Mislim koju oznaku ima. Je li to T10 kakva je npr. u instrument tabli?
gilic- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 67
Datum upisa : 26.06.2017
Ok, hvala.
gilic- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 67
Datum upisa : 26.06.2017
Dobio sam pre neki dan na testiranje LED H4 za farove, pa reko da podelim iskustvo, mozda nekom bude od koristi, na zalost nemam slike kako svetli uporedno sa sijalicom, ali mislim da nije toliko ni bitno:
Najveca fora je na moje i iznenadjenje prodavca je da ove konkretne LED nemaju ni dugo svetlo Iako ovako na izgled su prilicno dobre, bilo je prilicno komicno kad sam skontao da rade samo kao kratko svetlo. Ni kolicina svetlosti nije nesto specijalno drasticna bez obzira sto pise na kutiji, prilicno slicno Osram Nigh Breaker-u. Jedino eto svetli bas ono neonsko belo.
Najveca fora je na moje i iznenadjenje prodavca je da ove konkretne LED nemaju ni dugo svetlo Iako ovako na izgled su prilicno dobre, bilo je prilicno komicno kad sam skontao da rade samo kao kratko svetlo. Ni kolicina svetlosti nije nesto specijalno drasticna bez obzira sto pise na kutiji, prilicno slicno Osram Nigh Breaker-u. Jedino eto svetli bas ono neonsko belo.
U bre,pa kako ćemo da blickamo
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
da ne otvaram nove teme i ne spamujem posto je rec o sijalicama osvetljenju itd , jel ima neko od vas angel eye na autu? osim ko ima bmw
Milan Miki Zlatanovic- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 47
Godina : 29
Datum upisa : 05.01.2018
Da li je neko imao iskustva sa navodno pojacanim h4 sijalicama +100% ili +130% i koje mi sijalice preporucujete da su jake a da imaju obicnu halogenu svetlost farovi su mi 21 oktobar novi...???
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 284
Godina : 32
Datum upisa : 15.11.2019
Video sam reklamu za SAT plus emisiju, testirali su sijalice, H4 u Zastavinom faru, tako da bi ti to bilo najbolje bilo da pogledas, ja nemam nazalost taj casopis da slikam, a nisam iskreno ni video emisiju. Iz mog iskustva NightBreaker je veliki napredak u odnosu na obicne Osram sijalice. Mada sledece sijalice ce mi sigurno biti Philips jer ih oni uvek pobedjuju Osram NB kad vidim na testovima. Ali te sijalice su u rangu oko 2500-3500din
Pojacane sijalice obicno traju drasticno krace pa je cesto potrebno ekonomicnije resenje za dnevna svetla.
vukiclab- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 555
Godina : 31
Datum upisa : 05.03.2008
Imam te sat novine po nima su najbolje philips H4 +30% te sijalice kostaju oko 400 dinara pa mi nesto cudno da jeftinije sijalice imaju daleko bolji rezultat od nekih skupih osram ili bosh....
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
Slikaj ako ti nije problem pa stavi na forum da mozemo svi videti rezultate. To je zaista iznenadjujuce, pre su imale najbolje rezultate one Philips Xtreme Vision ili tako nesto i te su reklamirane kao +130% pa bi bilo stvarno ekstra ako su najbolje Philips za 400din
Pitanje je i da li je sve sto je testirano stvarno original a i sve je vise ta prica oko placanje imena umesto kvaliteta, mada po testovima koje ja vidim, Philips i Osram su uvek ti koji se isticu iznad ostalih proizvodjaca. A zavisi i od samog fara, kako je pogodjena da ziza svetlosti da se reflektuje od fara. Mada to ne bi trebao biti toliko problem kod sijalica, vise je stvar kod LED sijalica.
Pitanje je i da li je sve sto je testirano stvarno original a i sve je vise ta prica oko placanje imena umesto kvaliteta, mada po testovima koje ja vidim, Philips i Osram su uvek ti koji se isticu iznad ostalih proizvodjaca. A zavisi i od samog fara, kako je pogodjena da ziza svetlosti da se reflektuje od fara. Mada to ne bi trebao biti toliko problem kod sijalica, vise je stvar kod LED sijalica.
Pa da, osram i philips se uvek kolju i vecina tih sto testira je u fznu da je svejedno sta uzeti od ta 2.. (mislim na NB+ i taj model philipsa)..
A kod LED sijalica je velika vecina uzasna jer ona mora da ima led na istom mestu gde je vlakno na H4 sijalici, a kod vecine nije tako.. A posto je far projektovan za H4 sa vlaknom, osvetljenost bude losija nego sa H4, iako je samo svetlo jace..
A kod LED sijalica je velika vecina uzasna jer ona mora da ima led na istom mestu gde je vlakno na H4 sijalici, a kod vecine nije tako.. A posto je far projektovan za H4 sa vlaknom, osvetljenost bude losija nego sa H4, iako je samo svetlo jace..
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
Nadam se da se vidi prva slika je losa pa sam je postavio ponovo
MARKO.M- OHV 843ccm 34ks
Test Halogen, Led i Xenon sijalica na Fiat Puntu.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Njemu prvom fabricki ne valjaju farovi, mogli su bilo sta drugo da nadju, bilo koji golf ili opel imaju bolje farove.
Aleko2141- SOHC 1290ccm EFI 67ks
- Broj poruka : 2881
Godina : 37
Datum upisa : 01.05.2016
Nije tu do farova nego do led ili ksenonskih sijalica bez projektora koje ne treba ugradjivati. Nijedan far ne moze da usmeri snop svetla kako treba sa tim sijalicama. Na filips led sijalicama pise da nisu za upotrebu na javnim putevima tako da sigurno nijedna kineska sijalica ne moze da bude dobra.
ricpe- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 441
Datum upisa : 23.09.2014
Kad vidim z10 iza mene u retrovozoru dam gas da pobegnem koliko mi smetaAleko2141 ::Njemu prvom fabricki ne valjaju farovi, mogli su bilo sta drugo da nadju, bilo koji golf ili opel imaju bolje farove.
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Bezao i ja al ono bila policija pa me jedva stigli 😂
Aleko2141- SOHC 1290ccm EFI 67ks
- Broj poruka : 2881
Godina : 37
Datum upisa : 01.05.2016
Mene nikad nisu stigli 😂
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
ricpe ::Nije tu do farova nego do led ili ksenonskih sijalica bez projektora koje ne treba ugradjivati. Nijedan far ne moze da usmeri snop svetla kako treba sa tim sijalicama. Na filips led sijalicama pise da nisu za upotrebu na javnim putevima tako da sigurno nijedna kineska sijalica ne moze da bude dobra.
Mislim da moze led sijalica u klasican far, ali mora dioda da bude na identicnom mestu kao i original sijalica. Bilo je msm vec price na forumu o tome. Ali kad kupujes sijalicu ti ne znas i kako onda probati koja odgovara, a koja ne..
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Strana 1 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Led sijalica h4
» Povezivanje led sijalica
» Sijalica za poziciju u faru Yugo 55 '89 kao dnevno svetlo
» ugradnja sijalica od 100w
» Signal neispravnosti sijalica
» Povezivanje led sijalica