Sportski filter vazduha - "pecurka"
+26
Pakson
Predrag B.
Miljan
stuntman
NikolaBoss
Crazy128
junior45
-YUGO_55-
kokisa82
Avram '90
Proximus
Laza101
Petar
dragan brate
USKE
doktor
Draga
Inferno
zeleni macak
Aki91
DARK SHARK
Bohoc
YUgisa
djzecky
sykone
DRAZEN92
30 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Tuning
Strana 3 od 6
Strana 3 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Laza101- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 22
Godina : 29
Datum upisa : 11.12.2011
Re: Sportski filter vazduha - "pecurka"
hmmm... Ajd' sad ja da pitam nesto (verovatno glupo)
Na Yugu postoji onaj glupi kruzni filter... A oz tog kucista ide neka cevka nekog ne definisanog oblika polu-spljostenog
E sad... Da li bi bilo ispravno (verujem ne) i da li bi valjalo da se ovako nesto http://www.gl-tuning.com/artikal.php?id=4083 samo nakaci na kraj te cevke?! Mozda samo malo da se isece da moze lakse da se spakuje ovaj tip filtera i da rade oba
Tj. da li bi tako neki drankenštajn radio i kako uopste?! Ima li neko predstavu o tome?
Na Yugu postoji onaj glupi kruzni filter... A oz tog kucista ide neka cevka nekog ne definisanog oblika polu-spljostenog
E sad... Da li bi bilo ispravno (verujem ne) i da li bi valjalo da se ovako nesto http://www.gl-tuning.com/artikal.php?id=4083 samo nakaci na kraj te cevke?! Mozda samo malo da se isece da moze lakse da se spakuje ovaj tip filtera i da rade oba
Tj. da li bi tako neki drankenštajn radio i kako uopste?! Ima li neko predstavu o tome?
Proximus- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 8
Datum upisa : 01.12.2011
Koji je uopste smisao koriscenja dva filtera za vazduh? A taj filter sa slike po dimenzijama bi mozda odgovarao nekom skuteru a ne automobilu...
Pa jedini smisao (ako postoji) bio bi u tome sto bi se duplo filtrirao vazduh hehe
A da ga j*bem sto se tice velicine, pise da je za kola I da je univerzalni... Pa sam mislio da se nije neko za'ebavao sa tim pa rekoh da vidim radi li to sta
A da ga j*bem sto se tice velicine, pise da je za kola I da je univerzalni... Pa sam mislio da se nije neko za'ebavao sa tim pa rekoh da vidim radi li to sta
Proximus- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 8
Datum upisa : 01.12.2011
Pa nema potrebe za time, fabricki filter je sasvim odgovarajuci sto se tice filtracije Pa kod nas svasta prodaju tako da ne treba verovati uvek reklami, pogotovo ne kad su u pitanju performans delovi za kola
Testiranje sportskih filtera za vazduh, da li zaista daju snagu:
https://www.youtube.com/watch?v=PAIxeQUSg-Q&feature=BFa&list=ELSQ4TWTlvef4
https://www.youtube.com/watch?v=gCi2yo4UqPI&feature=BFa&list=ELSQ4TWTlvef4
https://www.youtube.com/watch?v=PAIxeQUSg-Q&feature=BFa&list=ELSQ4TWTlvef4
https://www.youtube.com/watch?v=gCi2yo4UqPI&feature=BFa&list=ELSQ4TWTlvef4
Što znači da oni K&N filteri su čisto zavaravanje!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
Lepo kaze covek,samo redovna zamena filtera i to je to.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
Što je i logično!
Avram '90- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4182
Godina : 34
Datum upisa : 29.08.2010
jedno malo pitanje vredi li ovo :
http://www.kupindo.com/Tuning/10879953_kn-filter
Koliko mogu da primetim utisnut je grb na metalu K&n verovatno je prav mozda cu ga uzeti ali neznam dali smeta sto je malo deformisan , i moze l ida se ispravi ?
http://www.kupindo.com/Tuning/10879953_kn-filter
Koliko mogu da primetim utisnut je grb na metalu K&n verovatno je prav mozda cu ga uzeti ali neznam dali smeta sto je malo deformisan , i moze l ida se ispravi ?
-YUGO_55-- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 898
Godina : 26
Datum upisa : 03.07.2012
K&N logo izgleda pravi samo koliko ja znam, svi K&N filteri zahtevaju u odrzavanju da se naulje sa specijalnim uljem i nije bas nesto jeftino...
To sto je deformisan nije problem a nije ga bas lako ispraviti, barem ne da bude savrseno...
Jedino razmisli kako ces ga namontirati...
To sto je deformisan nije problem a nije ga bas lako ispraviti, barem ne da bude savrseno...
Jedino razmisli kako ces ga namontirati...
Razmisljam sta i kako .
Cini mi se da sam na nekom forumu video da moze da se namaze i obicnim uljem koje se sipa u motor samo cisto , koliko je tacno neznam .
Cini mi se da sam na nekom forumu video da moze da se namaze i obicnim uljem koje se sipa u motor samo cisto , koliko je tacno neznam .
pre nego sto kupis odgledaj ona 2 snimka od gore..ako nemas neke znacajne modifikacije neces dobiti nista..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Problem kod tog ulja je sto ulje brzo vata prasinu i to se pravi to blato i to je uvek tesko ocistiti a ako ne cistis cesto onda nema bas neke poente ga stavljati
Nije meni problem ni da ga ocistim ni da ga nauljim , nego razmisljam posto uzimam uskoro sportski lonac i nov karb pa malo da mu sredim zvuk
https://www.youtube.com/watch?v=Hiod1c2Py70
ladan usis vazduha,teoretski prikaz.
ladan usis vazduha,teoretski prikaz.
Lepo je to objasnio jedino je napravio jednu veliku gresku, dao je primer da se kolicina vazduha odnosno kiseonika povecava za 3.3%, samo sto se gorivo ne povecava u toj meri. Odnos benzina i vazduha je 1:14.7 za idealno sagorevanje, sto znaci da na svakih 1l benzina treba 14.7l vazduha. Tako da za njegov primer bi trebalo negde oko 0.22% vise goriva, da zaokruzimo na kao 0.25% radi obogacivanja motora i postizanja vece snage ali koliko goriva potrosi, toliko ce usustini snage dobiti... Sto znaci da ako imas 65ks, dobitak koji bi dobio na primeru (da je 10 stepeni niza temperatura) bi iznosilo oko 0.16ks vise u piku maksimalne snage. Svakako da nije nesto sto se moze meriti na valjcima.
U svakom slucaju, nije sve tako crno belo, tako da razlika moze biti ja verujem i preko 20 stepeni ako se napravi hermeticki zatvorena kutija od plastike (posto manje prenosi toplotu) pa nije 0.16 nego mozda i 0.5ks Drugo kao sto je receno, igra ulogu i pritisak koji nije uzimao u obzir ali recimo da imate tu hermeticki zatvorenu kutiju sa dovodom direkno iz maske i da to povecava pritisak u usisu, to opet povecava gustinu vazduha. A to opet zavisi koliko brzo idete tj sto brze idete to ce se javiti veci nadpritisak. Prvo se postize sabijanje vazduha da zauzima manje prostora a pri velikim brzinama od tamo negde oko 200km/h (mada to ne postizu nase Zastave u vecini ) se javlja pravi ram air efekat tj pritisak u usisu je toliki da prevazilazi vakum i motor radi sa nadpritiskom
Takodje ovo je sve prica oko pik maksimalne snage, u nizim obrtajima je prica nesto drugacija. Tj, ispod tacke maksimalnog obrtnog momenta, motor radi u siromasnoj smesi kako bi se postigla manja potrosnja. Dok u visim radi u bogatoj smesi da bi se dobila veca snaga i da bi se hladniej sagorevalo. Siromasna smesa povecava temperaturu sagorevanja pa ubacivanjem hladnog vazduha, omogucavate hladjenje smese i povecanje kolicine goriva sto znaci da moze da se postigne i veci dobitak od tog u piku snage u procentima
U svakom slucaju, nije sve tako crno belo, tako da razlika moze biti ja verujem i preko 20 stepeni ako se napravi hermeticki zatvorena kutija od plastike (posto manje prenosi toplotu) pa nije 0.16 nego mozda i 0.5ks Drugo kao sto je receno, igra ulogu i pritisak koji nije uzimao u obzir ali recimo da imate tu hermeticki zatvorenu kutiju sa dovodom direkno iz maske i da to povecava pritisak u usisu, to opet povecava gustinu vazduha. A to opet zavisi koliko brzo idete tj sto brze idete to ce se javiti veci nadpritisak. Prvo se postize sabijanje vazduha da zauzima manje prostora a pri velikim brzinama od tamo negde oko 200km/h (mada to ne postizu nase Zastave u vecini ) se javlja pravi ram air efekat tj pritisak u usisu je toliki da prevazilazi vakum i motor radi sa nadpritiskom
Takodje ovo je sve prica oko pik maksimalne snage, u nizim obrtajima je prica nesto drugacija. Tj, ispod tacke maksimalnog obrtnog momenta, motor radi u siromasnoj smesi kako bi se postigla manja potrosnja. Dok u visim radi u bogatoj smesi da bi se dobila veca snaga i da bi se hladniej sagorevalo. Siromasna smesa povecava temperaturu sagorevanja pa ubacivanjem hladnog vazduha, omogucavate hladjenje smese i povecanje kolicine goriva sto znaci da moze da se postigne i veci dobitak od tog u piku snage u procentima
MCM je pokazao da je dobitak 1.7%
Tako male razlike je nemoguce precizno izmeriti na valjcima Pogledaj njihova merenja, merili su par puta isti setap pa su dobijali razlike U svakom slucaju, oni su merili sve kombinacije sem one glavne koja sigurno funkcionise posto se koristi i na trkama...
a kako izgleda ta kombinacija na trkama? kontam da ecu uci kad stalno menjaju setup,pa se pobuni malo..
Pa to sto sam napisao gore, hermeticki zatvorena kutija sa dovodom direkno iz pravca kretanja vozila ECU se mapira da radi u tim uslovima pa nema problema Eksperimentalno se utvrdjuje koliki je pritisak i temperatura pri odredjenoj brzini i posle toga lako se kombinuju varijacije toga kao na gore dato objasnjenje Meni je zao sto ja nisam u mogucnosti da izmerim temperaturu i pritisak u kucistu sto sam pravio u odnosu na fabricki usis
mislio sam na ecu od skyline..dobar ti je taj fazon sa kucistem
Aha, na to... Pa dobro, on predpostavlja da je na drugacijoj nadmorskoj visini i da je drugacija spoljna temperatura pa nasmram toga preracunava podatke Mada sigurno da kad bi moje kuciste stavio i otisao u sibir da mi se motor smrzao
ja sam zaboravio da stegnem kuciste filtera kad sam menjao,i prohladio mi se motor,nije mogao uopste da se zagreje..a bilo oko 2c
Crazy128 ::Ljudi a sta mislite ako bi se pecurka stavila u kutiju za ventilaciju? i odozgo da joj ulazi vazduh? tu bi trebalo da bude najsveziji vazduh a i sa brzinom sve vise struji
EDIT:zile ::pre bih uzeo kucista od dvogrlog original nego da gledam onu surlu od jednogrlog... stavis ovakvo kuciste i teraj
Pa tu je bas vreo vazduh od hladnjaka, gde mu mozak bio da je tu stavi
i ja sam razmisao o kutiji,al videcemo..ne mora da se stavi pecurka,nego neko crevo koje ce uzimati vazduh odande..
Strana 3 od 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Similar topics
» Sportski izduv yugo 55
» Filter vazduha
» Filter vazduha
» Filter vazduha K&N za karburator uz koriscenje fabrickog kucista
» Filter vazduha
» Filter vazduha