Svetla za tablice

3 posters

Ići dole

Svetla za tablice Empty Svetla za tablice

Počalji od Jovanbre Pon 28 Okt 2024, 00:05

Pozdrav! Da li se skida gornji deo zadnjeg branika kada menjam svetla za tablice na koral in? Ja sam pokusao samo da odvijem i stavim led ali je mnogo tesko da se zavije kako treba. Bilo bi mi lakse kada bi skinuo taj deo i drzao iznutra dok zavijem lepo.

Jovanbre
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 6
Datum upisa : 14.08.2024

Nazad na vrh Ići dole

Svetla za tablice Empty Re: Svetla za tablice

Počalji od YUgisa Pon 28 Okt 2024, 08:44

Pozdrav. Verovatno ti istrulio nosac onda za osvetljenje tablice, jer se sve radi spolja. Zadnji branik je iz jednog dela (pretpostavljam da si mislio da se sivi deo odvaja ali nije tako), tako da mora ceo da se skida sa sinom sa karoserije sto moze biti problem jer cesto korodiraju i srafovi sine u gepeku, kao i ona 2 bocna na rubovima, plus i oni sitni sto drze kraj branika za ivicu ruba kao i oni nosaci ispod branika gde se kaci na donji deo veznog lima Very Happy Usustini sve zna da korodira Laughing

Mozda bi mogao saviti nekako ruku iza branika i kroz sinu da gurnes prste da pridrzis ali prilicno je velika gimnastika, a kazem nosaci treba da se drze za branik (ako je plastika onda je zasrafljen, ako je poliester onda je uliven) i vadi se samo plasticni deo koji se srafi u taj metalni nosac, a ti ako imas problem pretpostavljam da je isrulio. Jedino ako je plastican pa da si i njega greskom odsrafio?

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62038
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Jovanbre Pon 28 Okt 2024, 11:06

https://i.servimg.com/u/f70/20/58/78/96/img_2011.jpg

Ja sam sve ovo odvijo, malo iskosio far kako bi izaslo sve napolje na taj otvor da bi stavio novu sijalicu. Izgleda da sam pogresio, nisam trebao sve da odvijam. Sad Sad je tesko da vratim kako je bilo. odkacen
A taj sivi deo kad bi mogao da se odvoji bilo bi mi lakse jer bi protnuo ruku i pridrzavao. Izgleda da cu morati da se pomucim.

Jovanbre
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 6
Datum upisa : 14.08.2024

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Pon 28 Okt 2024, 12:31

Pogresno si odvojio, trebao si ove male na samom svetlu da odvrnes, ne na braniku, mozes probati da ruke nekako proguras iza branika ali je prilicna gimnastika.

Ali svaka ti cast sto si sijalicu uspeo tako da zamenis Very Happy

Ne znam da li bi uspeo nekako da sad odvrnes svetlo pa da ga izvuces i onda ces imati mesta za prste da uhvatis taj metalni nosac i zadrzis ga na braniku da zasrafis.

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62038
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Tole Pet 01 Nov 2024, 11:59

Jovanbre druže možeš i samo plastiku da izvučeš (odvrtanje šrafova na plastici) i staviš sijalicu pa vratiš a možeš i da izvučeš kroz otvor kompletno svetlo sa sve nosačem (odvrtanje šrafova na braniku) i vratiš na mesto. Led sijalice su bolje jer ne zagrevaju zaštitnu gumu ali znaju da se okrenu pa ne osvetljavaju tablicu nego ,,biju na pogrešnu stranu tj. unutra. Led sijalice su uglavnom lošeg kvaliteta i teško je naći kvalitetne pa su mi često crkavale te sam morao više puta da se zezam sa skidanjem i montažom ali sam se zato ,,ostručio" da to uradim lagano i bez problema 🙃.
Tole
Tole
OHV 903ccm 45ks

Broj poruka : 339
Godina : 62
Datum upisa : 05.02.2020

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh