Koral In - problemi u instalacijama???

5 posters

Ići dole

Koral In - problemi u instalacijama???  Empty Koral In - problemi u instalacijama???

Počalji od cokanovic84 Pet 20 Nov 2020, 16:01

Pozdrav, vec sam pisao o tome da nam se Yugisa ponovo vratio u porodicu i zaista je stigao jedan koral In 2005. u jako dobrom stanju, sa 72000 km, redovno odrzavan, eneterijer kao iz fabrike. Zamenio sam mu sve moguce tecnosti, kaiseve, svecice i kablove, jer zelim d aga odrzavam maximalno dobro. U planbu su zadnji pojasevi, naslone sam nabavio, lajsne kompletirao, zamenio i farove, sijalice... Na red su dosle instalacije koje su, blago receno, bile u losem stanju jer gomila uredjaja ne radi kako treba (ili ja barem tako smatram). Takodje imam nedoumice oko toga kako bi ti uredjaji i trebalo da rade, psoto na automobilima koje sam do sada vozio, nisam vidjao takve anomalije. Nadam se da cete mi pomoci u resavanju nekih problema.

Evo ovako stoje stvari:
1. Brisači ??? Ne radi prva brzina brisača. Druga brzina radi i kada vratim u nulti polozaj ne vraca brisace u pocetni polozaj. Provericu ablender ovih dana. Ako moze biti jos neki kvar, napisite.

2. Pri paljenju dugog svetla sam primetio da automatski ugasi kratko svetlo, tako da na putu ostajem bez osvetljenja dela puta neposredno ispred mene, malo je cudno, i nissam siguran da li to tako treba da radi? Unsure  Na ablenderu sam nasao neki medju polozaj pri kome rade i kratko i dugo zajedno, ali nekako je to tesko pogoditi tokom voznje. Inace, kratka svetla kada se ukljuce normlano rade, osim kada ukljucim duga.

3. Na zadnjem staklu su se odlepile obe buksne od stakla tako da nemam grejanje stakla sada. Vidim naslage kalaja na tim buksnama, kao da je vec neko lemio bezuspesno. Da li se to inace lemi ili psotoji drugi nnacin da se buksne (tj. oni limcici) pricvrste za staklo kako bih imao kontakt sa grejacima?

4. Ne radi motor prskalice stakla pozadi. Prekidac na tabli sam proverio, sve je spojeno kako treba, ali na pritisak ne cujem da ukljucuje motoric. Tecnosti ima u posudi. Iskreno, sumnajm da motor ne radi, jer je vrv jako malo koriscen. :/

5. Zamenio sam svecice i stavio Super Bosnu, pali odlicno, ali sam primetio da pri nesto nizim obrtajima lose reaguju, "seckaju", gas nije ujednacen itd... Da li to moze biti do svecica i imate li bolja iskustva sa NGK, Bosch i drugim markama?

6. Zadnji brisač lepo radi, ali pri gasenju na tabli prekidaca ne vraca u pocetni polozaj. Da li to tako treba ili je u pitanju kvar na instalaciji?

Nadams e da cu dobiti neke korisne informacije. Hvala puno!

cokanovic84
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 20
Datum upisa : 19.10.2020

Nazad na vrh Ići dole

Koral In - problemi u instalacijama???  Empty Re: Koral In - problemi u instalacijama???

Počalji od VPetar Pet 20 Nov 2020, 16:28

Ja sam imao slican problem sa paljenjem dugih svetala, ali se desavalo samo ponekad. Receno mi je da je do ablendera, ali nisam proverio Smile

Motor se lako skine i najbolje proveriti ga direktno na akumulator, tako se odmah zna da li je on u kvaru ili nesto izmedju njega i tastera.

Sto se tice svecica, ako nije seckao pre zamene onda je donjih problem verovatno, ja sam bio zadovoljan sa Bosch WR56 i svakome bih to preporucio Smile
VPetar
VPetar
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Koral In - problemi u instalacijama???  Empty Re: Koral In - problemi u instalacijama???

Počalji od dimmu Pet 20 Nov 2020, 16:28

1.
Kreni od motora brisača, veoma je moguće da je neko nešto prespojio.
2.
Iskreno nisam te uopšte razumeo
3.
Može da se lemi, a i zadnje staklo nije skupo i komplikovano za zamenu pa ako tvojima nema leka nije problem zameniti
4.
Verovatno je crkao motorić, isto je kao i za prethodni problem. Veoma lako se menja
5.
Da li je i pre tako seckao i trzao? 
Pisalo se o svećicama i preporukama. Koristi Search opciju
6. Ne treba tako. Ili je žica u prekidu u instalaciji ili ima problem sa motorićem
dimmu
dimmu
SOHC 1301ccm EFI 68ks

Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od junior45 Pet 20 Nov 2020, 16:44

1 proveri dzek gde se spaja motor na instalaciju,sve ocisti i naspricaj vd
2 kratka svetla se gase pri paljenju dugih,to je normalno
3 promeni staklo,jos nosam cuo kako je neko uspesno popravio zadnje staklo.
4 motor prskalice moze da se otvori i podmaze probaj to pa ako nista promeni.
5 ako je problem samo pri nizim obrtajima,nije to do svecica,moze biti do fals vazduha,lose nastelovanog auta ili cak loseg serva za kocnice..ja na koral ina imam bosne i nema problema te vrste..ja bi pogledao malo u motornom prostoru da nije koje crevo pokidano ili koji sraf popusten na usisnoj ili karburator
6zadnji brisac moze da bude isto dzek,moze prekidac,preporucujem da se otvori zadnji motor i podmaze,posto se fabricki ne podmaze i tesko ide pa izgori motor i onda izgori i prekidac..a moze i da je problem do instslacije izmedju sasije i gepek vrata ako je cesto otvaran gepek..
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Pet 20 Nov 2020, 17:14

Nisam se ja vracao ni u ciju porodicu Laughing

Vecina ovih problema je vezana za elektriku, pa mislim da je najbolje da te pitamo kao novog clana, koliko si upucen u samostalne radove oko vozila, koliko se razumes oko "struje" i da li imas unimer/multimetar? Wink

Ako su odgovori pozitivni, onda ti mozemo jos u dodatne detalje uci, u suprotnom najbolje da potrazis jednog elektricara Wink

Sto se tice svecica, imamo 40 i kusur stranica o toj tematici.
https://zafc.forumsr.com/t234-sistem-paljenja-razvodna-kapa-ruka-kablovi-svecice-bobina

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62038
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cokanovic84 Pet 20 Nov 2020, 18:28

dimmu ::1.
Kreni od motora brisača, veoma je moguće da je neko nešto prespojio.
2.
Iskreno nisam te uopšte razumeo
3.
Može da se lemi, a i zadnje staklo nije skupo i komplikovano za zamenu pa ako tvojima nema leka nije problem zameniti
4.
Verovatno je crkao motorić, isto je kao i za prethodni problem. Veoma lako se menja
5.
Da li je i pre tako seckao i trzao? 
Pisalo se o svećicama i preporukama. Koristi Search opciju
6. Ne treba tako. Ili je žica u prekidu u instalaciji ili ima problem sa motorićem

Pod 2. Da li treba da se gasi kratko svetlo kada se ukljuci dugo svetlo? Meni je to nelogicno, jer u praksi osvetljava znak na 200m, ali ne vidim prvih 30 m ispred sebe jer ne rade oba zajedno.

cokanovic84
OHV 663ccm 21ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cokanovic84 Pet 20 Nov 2020, 18:31

YUgisa ::Nisam se ja vracao ni u ciju porodicu Laughing

Vecina ovih problema je vezana za elektriku, pa mislim da je najbolje da te pitamo kao novog clana, koliko si upucen u samostalne radove oko vozila, koliko se razumes oko "struje" i da li imas unimer/multimetar? Wink

Ako su odgovori pozitivni, onda ti mozemo jos u dodatne detalje uci, u suprotnom najbolje da potrazis jednog elektricara Wink

Sto se tice svecica, imamo 40 i kusur stranica o toj tematici.
https://zafc.forumsr.com/t234-sistem-paljenja-razvodna-kapa-ruka-kablovi-svecice-bobina

Z Z Very Happy Very Happy

cokanovic84
OHV 663ccm 21ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od cokanovic84 Pet 20 Nov 2020, 18:34

Ok, narode. Hvala na savetima, razmotircu sve, svakako, pa javljam ako uspem nesto da sredim. Svaka pomoc je dobrodosla. Nisam nesto preterano vičan mehaničar i elektricar, ali osnovne stavri znam da pregeldam, ponesto popravim itd. Koristim unimer, mada sve sto sam do sada uspeo sam da popravim bilo je do oksidacije kontakata ili prekida zice i sl...Prosto čišćenje, osigurači, eventualna zamena žice i sl je uvek resavalo stvar. Za nesto krupnije i kompliovanije ne bih sam, svakako. U svakom slcuaju, koristim pretragu i za druge teme, naravno, pa citam i iskustva drugih. Jos jednom hvala puno. Smile

Uskoro slike našeg Yugera. Smile

cokanovic84
OHV 663ccm 21ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od VPetar Pet 20 Nov 2020, 18:37

Ja sam onda pogresno razumeo za 2, meni se desavalo da je ispred mene mrak kad upalim duga Smile
VPetar
VPetar
SOHC 1581ccm i.e 75ks

Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od YUgisa Pet 20 Nov 2020, 20:06

cokanovic84 ::Ok, narode. Hvala na savetima, razmotircu sve, svakako, pa javljam ako uspem nesto da sredim. Svaka pomoc je dobrodosla. Nisam nesto preterano vičan mehaničar i elektricar, ali osnovne stavri znam da pregeldam, ponesto popravim itd. Koristim unimer, mada sve sto sam do sada uspeo sam da popravim bilo je do oksidacije kontakata ili prekida zice i sl...Prosto čišćenje, osigurači, eventualna zamena žice i sl je uvek resavalo stvar. Za nesto krupnije i kompliovanije ne bih sam, svakako. U svakom slcuaju, koristim pretragu i za druge teme, naravno, pa citam i iskustva drugih. Jos jednom hvala puno. Smile

Uskoro slike našeg Yugera. Smile

Nije nesto komplikovano ali recimo unimerom moze vrlo lako da se vidi jel dobija napon na konektoru za recimo pumpicu i ako ima napona onda znas da je do motorcica neki problem, za zadnji brisac moze da se proverio kontinuitet zice preko otpora da znas da li je problem u instalaciji izmedju prekidaca i motora brisaca ili je u samom motoru problem (recimo to zna da se prekine kod gepek vrata da se precvikaju zice, itd Wink

YUgisa
DOHC 1995ccm Turbo 197ks

Broj poruka : 62038
Godina : 35
Datum upisa : 08.03.2008

http://boyracermotorsport.forum315.com/

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu