Задња греда код Корал Ин
+4
YUgisa
VPetar
Sultan
gilic
8 posters
Strana 1 od 1
gilic- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 67
Datum upisa : 26.06.2017
Re: Задња греда код Корал Ин
Bolje je nova greda. Nije mnogo skupa,a ova je vec gotova dibidus.
Ako je tu takva,sta mislis kakav je ostatak?
Od grede zavisi i sve ostalo,na nju se naslanja gibanj,i indirektno sta sve jos?
Upravljivost vozila direktno zavisi od te grede koliko sam skapirao na forumu.
Mislim da je najpametnije sve to zameniti.
Ima u temi nasega kolege SloboKV ,on je mislim skoro menjao kompletnu gredu,moze i greda od Keca ako ne nadjes za Yuga.
Pogledaj sta i kako je covek zavrsio. Mislim da ces samo bzvz dati novaca za krpez a nece to jos dugo trajati...
Ima na forumu...
https://zafc.forumsr.com/t3863-zadnja-greda-yugo-vs-skala
Tako da je odgovor,izvodljivo je. To se zavrsava bez problema.
Nova greda bude 4-5 hiljada din,vec kako pronadjes. Najbolje da juris orginal ZCZ...
Ako menjas gredu,po pravilu pretresi pa izvari sve pozadi sto je mozda trulex...pa sve dobro zastiti. I Yuger ima da bude kao bonbon...
Na kraju,od Yugise uzmes i Gredofix,ne reklamiram vec kazem da vredi,ja sam uzeo jedan,da mi se ne desi da i meni greda "procveta".
Mozda i gresim sta znam...
Ako ima stogod da se doda,a da neko vise zna,pliz sve dopisite...
Ako je tu takva,sta mislis kakav je ostatak?
Od grede zavisi i sve ostalo,na nju se naslanja gibanj,i indirektno sta sve jos?
Upravljivost vozila direktno zavisi od te grede koliko sam skapirao na forumu.
Mislim da je najpametnije sve to zameniti.
Ima u temi nasega kolege SloboKV ,on je mislim skoro menjao kompletnu gredu,moze i greda od Keca ako ne nadjes za Yuga.
Pogledaj sta i kako je covek zavrsio. Mislim da ces samo bzvz dati novaca za krpez a nece to jos dugo trajati...
Ima na forumu...
https://zafc.forumsr.com/t3863-zadnja-greda-yugo-vs-skala
Tako da je odgovor,izvodljivo je. To se zavrsava bez problema.
Nova greda bude 4-5 hiljada din,vec kako pronadjes. Najbolje da juris orginal ZCZ...
Ako menjas gredu,po pravilu pretresi pa izvari sve pozadi sto je mozda trulex...pa sve dobro zastiti. I Yuger ima da bude kao bonbon...
Na kraju,od Yugise uzmes i Gredofix,ne reklamiram vec kazem da vredi,ja sam uzeo jedan,da mi se ne desi da i meni greda "procveta".
Mozda i gresim sta znam...
Ako ima stogod da se doda,a da neko vise zna,pliz sve dopisite...
- Broj poruka : 7089
Godina : 45
Datum upisa : 17.03.2018
Хвала на одговору. Лимар каже да је то велики посао (замена греде), али надам се да ћу га убедити. Иначе овде код нас аутолимара који хоће да ради заставе не можеш ни свећом да нађеш. Једва сам налетео и на овог. Иначе овде има да се купи греда Голаш, кошта 165 КМ (око 82 €) и руке вероватно нису испод још 70 €, али исплатило би се ако то направи како треба.
gilic- OHV 767ccm 30ks
Golas generalno ima losu limariju, a gredu nije svejedno raditi jer ako je ne namesti kako treba mozes imati problem da reglaza ne moze da se namesti. Savet je naci ZCZ gredu i da majstor uradi kako treba.. cim kaze da se ne isplati tj da je veliki posao ili ce ti puno naplatiti ili ce zbrzati..
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Nema tu na sta da se zavari novi lim, jedino ako nisi u fazonu da uvalis nekom auto pa da zamazes problem. Iskljucivo zamena grede i to kod nekog boljeg limara, jer ako je nakrivo zavari mozes da se slikas sa autom, nikad vise nece ici kako treba. Mada verovatno ni sad ne ide kako bi trebalo sa takvom gredom.
Greda je osnova auta, ceo trap se steluje prema njoj.
Nadji original, nemoj golas jer su loseg kvaliteta
Greda je osnova auta, ceo trap se steluje prema njoj.
Nadji original, nemoj golas jer su loseg kvaliteta
Ма не намеравам да га продајем, а не бих ником уваљивао. А где да је нађем овде оригинал? Једва сам и ово нашао у некој радњи.
gilic- OHV 767ccm 30ks
A da ti posaljemo jednu ZCZ? Ispalo bi te jeftinije...
Mada nisam u fazonu Crvenog krsta,al' ako je zauvar i da se jos jedna Zastava odrzi na asfaltu....
Jedino sto ces dugovati dolazak na neki od skupova sa bar 5 kila rostiljskoga mesa a za cumur ce da se snadjemo...
Na tebi je svakako da ubedis chika limara (jos ako je neki rod- pomoz'bog), sa burencetom radze...i 62 m² svile,kao u jednom crnobelom filmu, Boris Dvornik u ulozi pilota lovca Avijacije Kraljevine...
Mada nisam u fazonu Crvenog krsta,al' ako je zauvar i da se jos jedna Zastava odrzi na asfaltu....
Jedino sto ces dugovati dolazak na neki od skupova sa bar 5 kila rostiljskoga mesa a za cumur ce da se snadjemo...
Na tebi je svakako da ubedis chika limara (jos ako je neki rod- pomoz'bog), sa burencetom radze...i 62 m² svile,kao u jednom crnobelom filmu, Boris Dvornik u ulozi pilota lovca Avijacije Kraljevine...
Ма није никакав род.
gilic- OHV 767ccm 30ks
Eto ako je Sultan dobre volje da pronadje gredu ja ti je mogu dovesti u drugoj polovini oktobra.. Prolazim blizu Banja Luke tamo negde 18ti, 19ti
Хвала на понуди. С мајстором је договорено у понедељак да прво види тачно да ли је могуће ојачање или мора да се мења греда. Још пре два месеца договорено је да ради лимарију, а ово са гредом откривено је пре пар дана. Значи, тек у понедељак ћу знати тачно на чему сам. Читао сам ову тему о ојачањима, па не знам да ли је изводљиво с доње стране наварити неку цев као ојачање (ако буде могао да дебљим лимом ојача постојећу греду). Наравно, то су само претпоставке јер без лимара ништа још не знам.
gilic- OHV 767ccm 30ks
Postojeca greda ne postoji, to je problem sa ojacanjem Verujem da nemas puno izbora, ali taj limar je bas neozbiljan ako ovo nije video ranije..
Lepo kaze Petar, greda ne postoji, postoji opasnost da točkovi počnu da pozdravljaju prolaznike.
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Тај лимар још није видео југа, само сам му јавио телефоном. И није рекао да је то добра греда, него да ће у понедељак да види о чему се ради.
gilic- OHV 767ccm 30ks
Јутрос је лимар прегледао ту греду. Зарђао је само тај део који се види, остало је скроз здрави, тако да ће да то да очисти од рђе и завари дебље лимове и У профил и каже да ту неће никад више пропасти. Иначе лимар је радио тај посао 20 година у заставином сервису и одлично познаје заставе.
gilic- OHV 767ccm 30ks
Za svojih 15 godina iskustva za Zastavama, video sam razna dela limara sa 1 do 50 godina iskustva i ni jedan rad nije odrzao njihove tvrdnje, tako da bih na tvom mestu trazio pisanu garanciju posto to sto si preneo meni zvuci kao mazanje ociju.
Nakon sređivanja ovako izgleda. Leva strana slikana u sunce pa se ne vidi dobro. U svakom slučaju, sređena limarija, stavljena zaštita, izgleda kao nov. Pored onog što se ne vidi, zamenjeni su zadnji rubovi, pragovi, prednji blatobrani, i lakiran ceo. Sve je koštalo oko 600 €. Ovde jednostavno nije moglo jeftinije. Jedan lakirer mi je tražio 750 € samo za pripremu i lakiranje nakon završenih limarskih radova. na kraju je to urađeno za 300 €, dok su ostalih 300 € bili limarski radovi i delovi.
gilic- OHV 767ccm 30ks
Sad si miran ar godina
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Mmm,fino izgleda.
I naravno,sad je siguran za voznju,onako kako je trulex bilo, si mogao i da izgines negde pupupu...
Ja vidim niko ne salje poruke na MP-PM, u vexi grede i ja zaboravio da iscitam temu...
shame on me!
Super Yuger
I naravno,sad je siguran za voznju,onako kako je trulex bilo, si mogao i da izgines negde pupupu...
Ja vidim niko ne salje poruke na MP-PM, u vexi grede i ja zaboravio da iscitam temu...
shame on me!
Super Yuger
gilic- OHV 767ccm 30ks
bome ova mulda iz gepeka ne djeluje obecavajuce
ljuti- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 657
Godina : 34
Datum upisa : 11.06.2017
Zašto? To je novi lim, samo je preko stavljena zaštita. Nisam hteo i to da lakiram.
gilic- OHV 767ccm 30ks
Mozda je samo zastita naneta u jednom debelom sloju pa je malo ispucala (ako ja to uopste dobro vidim)...
vukiclab- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 555
Godina : 31
Datum upisa : 05.03.2008
Similar topics
» Шетња Санкт Петербургом.
» Одвојите амортизер. Фиат 128
» Где купити резервне делове?
» Помоћ, мотор се загуши на првом гасу
» Yugo Koral у Санкт Петербургу
» Одвојите амортизер. Фиат 128
» Где купити резервне делове?