Dihtung glave
+13
Enter90
ZAC
d.stole
ristivoje
jollyjumper
jugota
kokisa82
VPetar
dimmu
Miljan
YUgisa
Mitke
Milan Miki Zlatanovic
17 posters
Strana 3 od 4
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Dihtung glave
Jes vala malo,svećice idu na 25 Nm al tako svuda piše, i u manualu i u pakovanju dihtunga . Stage 1: 20 Nm, stage 2: 30 Nm i onda 2 x 90. Sećam se kad sam kod mene radio, kako se kilavo steže pitao sam se kako ovo radi ali evo radi godinu dana.
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Kazu da je ovako preciznije mada i ja vise volim na Nm.
A da li moraju novi srafovi kad stezes po fabrickoj specifikaciji
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Stavio sam nove,za svaki slucaj.
Danas sam prekontrolisao srafove na onom Puntu prema mom motoru. Podesavao sam kljuc mic po mic dok nisam utvrdio koja je sila pa sam to preneo na njegov motor,bio je labaviji samo jedan ostali su svi na mestu.
Prestao je da cakce na nekih 48-9 Nm. Secam se kad sam kod mene radio,prvo na 20,jako mali otpor.Izmedju 20 i 30 isto nije neka razlika a posle kad sam presao na uglove trebalo je poprilicno da se zapne. Evo nadjoh tablicu za SOHC i FIRE motore:
Torque wrench settings (continued) Nm lbf ft
Cylinder head bolts:
903 cc (from engine number 581470), 999 and 1108 cc:
Stage 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30 22
Stage 2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Angle tighten by another 90º
Stage 3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Angle tighten by another 90º
1299/1301 cc (10 main bolts):
Stage 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20 15
Stage 2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40 30
Stage 3 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Angle tighten by another 90º
Stage 4 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Angle tighten by another 90º
1299/1301 cc (4 next to spark plug holes) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30 22
1372 cc (M10):
Stage 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40 30
Stage 2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Angle tighten by another 90º
1372 cc (M8) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30 22
Torque wrench settings (continued) Nm lbf ft
Cylinder head bolts:
903 cc (from engine number 581470), 999 and 1108 cc:
Stage 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30 22
1299/1301 cc (10 main bolts):
Stage 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20 15
Stage 2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40 30
Stage 4 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Angle tighten by another 90º
1299/1301 cc (4 next to spark plug holes) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30 22
1372 cc (M10):
Stage 1 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40 30
1372 cc (M8) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30 22
Nije ni cudo sto ti Fire motori imaju probleme sa dihtunzima, to mi tako mrsavo
To im je jedina boljka,ali je problem cest tako da se smatra potrosnom robom. Ovaj sto sam otvarao kod kolege ima blizu 380000,radi ko sat ali vec je jednom radjen dihtung. Nikako ne trpi pregrevanje a njemu je puklo crevo od vode tako da je bilo za ocekivati.
Preporuka, Goetze ili Tesnila dihtung glave motora 1.1?
Beliyugo1989- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 65
Datum upisa : 05.06.2023
Goetze, Ajusa, Payen i Victor Reinz su ok proizvodjaci
Gde ima Payen da se kupi?Jedva sam nasao i ovo,Ajuse vise nema,ima samo preko u nekom polu setu.
P.S.Yugisa hvala ti na svakoj pomoci da moj autoc ozivi u novom ruhu.Izgleda da si ti jedini ovde aktivan i stub foruma.Zaista cenim savete i pomoc
P.S.Yugisa hvala ti na svakoj pomoci da moj autoc ozivi u novom ruhu.Izgleda da si ti jedini ovde aktivan i stub foruma.Zaista cenim savete i pomoc
Pa ne mogu ti reci gde i da li se moze naci jer u ja sam mesece sad izgubio jureci se sa fiktivnim delovima koji ne postoje nigde sem u katalogu, ali ako ne mozes naci za 1.1 motor, mozes potraziti za 1.4 kao ja, ja sam uzeo i za 1.4 turbo motor iz Punta GT. Jeste da tamo ima dodatnih rupa za male srafove glave i to, ali moze da se montira ako je 1.1 glava i 1.1 blok. Ja sam preko svojih dovacljaca u Madjarskoj narucio Payen i to sam cekao uvoz iz Italije direktno.
Tesnilu znam da ce mnogi reci stavili su i nisu imali problema, ali ja znam za 2 motora koji su jako brzo nakon generalke probili izmedju klipova.
Tesnilu znam da ce mnogi reci stavili su i nisu imali problema, ali ja znam za 2 motora koji su jako brzo nakon generalke probili izmedju klipova.
Kako mi se cini oba su standardna za 1.1. A ovako po izgledu da li je original ne bih znao, mada nisam cuo ni da postoje.
Znaci ovaj dihtung
Victor Reinz -61-31765-00 moze da se ugradi na 1.1?
Sa rupama 81.5? (Ucim)
Hvala
Victor Reinz -61-31765-00 moze da se ugradi na 1.1?
Sa rupama 81.5? (Ucim)
Hvala
Usao sam na sajt i katalog Viktor Reinz,yuga nema na spisku,samo fiat 128 sa kodnom oznakom motora zastave 101 naravno,i pise da je rupa sa cilindre 81.5
I kao preporuka idu srafovi glave motora od 9mm,a u to vreme su svi blokovi isli na 12.Jako jako cudno
Smatram da taj dihtung moze da ide na yugo.
Burgijam od preko da stigne
A dobro nisu ti katalozi uvek tacni, a pogotovo je problem to stari tip i novi tip. 81.5mm je ok, uvek je veca rupa na dihtungu od bloka zbog generalki i pozeljno je usustini da je malo udaljen od ivice, manje su sanse da istopi prstenove na dihtungu. Jedino sto je faktor je da utice na stepen kompresije pa se mora malo voditi racuna o tome.
YUgisa jel ovo sifra dihtunga koji ti porucues
Payen BP070 ?
Situacija je danas postala jako zanimljiva,jer je majstor rekao da je 81.5 dihtung za trecu specijalu,i da ce izgoreti,i da on na to nece da da garaniju.
Ja vec mesecima skupljam delove kao mrav da ga raskubam u Maju mesecu do školjke.
Nasao sam i neki dihtunt Victory,isto je rupa 81.Stari Italijnski dihtung set.
Citao sam USA forume sinoc,tolerancija na rupu je do 0.3-06 inch (2.54cm).Sto na gornjoj granici tacno ulazi u ovo.
Nemam samostalno ni znanja,ni alata ni prostora da se ucim na tom autu
Payen BP070 ?
Situacija je danas postala jako zanimljiva,jer je majstor rekao da je 81.5 dihtung za trecu specijalu,i da ce izgoreti,i da on na to nece da da garaniju.
Ja vec mesecima skupljam delove kao mrav da ga raskubam u Maju mesecu do školjke.
Nasao sam i neki dihtunt Victory,isto je rupa 81.Stari Italijnski dihtung set.
Citao sam USA forume sinoc,tolerancija na rupu je do 0.3-06 inch (2.54cm).Sto na gornjoj granici tacno ulazi u ovo.
Nemam samostalno ni znanja,ni alata ni prostora da se ucim na tom autu
Bez uvrede za majstora, ali bas lupa gluposti. Ni jedan dihtung kod Zastave za glavu nije tacno na meru, svi su veci, obicno 1 ili 1.5mm i varira do proizvodjaca. Sretno mu u potrazi dihtunga na svaka 0.2mm koliko se razlikuju specijale medjusobno.
Moj dihtung je BT401, ali ovo je prvi put da koristim taj, postojao je pre bolji od Payena, ne secam se vec sifre ali imao je jacu konstrukciju ali nazalost ga vise nema u proizvodnji.
Moj dihtung je BT401, ali ovo je prvi put da koristim taj, postojao je pre bolji od Payena, ne secam se vec sifre ali imao je jacu konstrukciju ali nazalost ga vise nema u proizvodnji.
Porucen Victor Reinz dihtung.
Kada krene cerupanje i kupusanie,i slaganje,otvoricu posebnu temu sa slikama procesa.
YUgisa mnogo ti hvala na naizmernoj i bezrezervnoj pomoci! Ne bih sam znao da odaberem u ovom momentu ispravno
Kada krene cerupanje i kupusanie,i slaganje,otvoricu posebnu temu sa slikama procesa.
YUgisa mnogo ti hvala na naizmernoj i bezrezervnoj pomoci! Ne bih sam znao da odaberem u ovom momentu ispravno
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Problem sa vratima i dihtung gumom
» Dihtung glave, gumice ventila ili...?
» Dihtung termostata
» dihtung bregaste yugo
» Dihtung glave, gumice ventila ili...?
» Dihtung termostata
» dihtung bregaste yugo