poremećaj na instrument tabli...korejska...

+2
ZAC
gici
6 posters

Ići dole

poremećaj na instrument tabli...korejska... Empty poremećaj na instrument tabli...korejska...

Počalji od gici Ned 02 Apr 2017, 21:48

Imam problem na pokazivaču za temperaturu vode I nivoa goriva na korejskom km.satu...naime kad se upali bilo koji elektropotrošač, svetla , brisači , migavci I motor hladnjaka , skale na tim meračima odu skroz na vrh i
počne da treperi stop...tablu sam lično prepakovao I radila je besprekorno do pre neki dan...čak I osvetljenje table nekad treperi.Dal mu je slab minus ili moždavplus? Ako neko zna o čemu se radi ili je imao sledeći problem nek podeli iskustvo...km sat I obrtomer rade normalno...

gici
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 67
Datum upisa : 10.03.2016

Nazad na vrh Ići dole

poremećaj na instrument tabli...korejska... Empty Re: poremećaj na instrument tabli...korejska...

Počalji od ZAC Ned 02 Apr 2017, 22:29

Masa cesto zna da napravi takve brljotine...

DOHC 1581ccm 103ks

Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

poremećaj na instrument tabli...korejska... Empty Re: poremećaj na instrument tabli...korejska...

Počalji od Milos Pon 03 Apr 2017, 02:36

Masa na karoseriji ti pravi problem, klasika za te table, odmah povilene.
Milos
Milos
SOHC 1372ccm 72ks

Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gici Pon 03 Apr 2017, 21:26

Masa koja ide na instrument tablu? To ću lako da rešim nego da nije generalno mas sa klema na šasiju...moraću sve da prekontrolišem...ode mi voda u crveno čim upalim svetla ili brisače ili se upali el.motor na hladnjaku...doduše skoči I kazaljka na benzinu pa lepo izgleda.. Aplauz

gici
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od ZAC Pon 03 Apr 2017, 22:03

Onda nemoj skroz da popravis masu...tu za rezervoar namesti da ti stalno bude PUN... Laughing

DOHC 1581ccm 103ks

Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od preza-trajce Pon 03 Apr 2017, 23:40

izvini sto pitam, sta znaci ono *tablu sam prepakovao* ? Proveri alternator i regler , da li ti je punjenje kako treba jer je elektronika jako osetljiva na nestabilno napajanje. Potrudi se da izmeris napon napajanja na samoj tabli. Minus (masa) je na konektoru A (zuti) tacka A19 i konektoru B (plavi) tacka B13. Plus je na konektoru A (zuti) tacka A1 i tacka A13, i na konektoru B (plavi) tacka B9. Proveri sve spojeve na konektorima narocito ako si nesto radio oko table.
preza-trajce
preza-trajce
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 124
Godina : 73
Datum upisa : 20.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gici Uto 04 Apr 2017, 09:59

Sve sam to sam prespojio letos I radilo je do pre neki dan a onda je počelo da zeza .Jedan + IDE SA AKUMULATORA direktno a drgi Sa kontakt brave...minus ide samo sa k. Brave za oba konektoa..

gici
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od preza-trajce Sre 05 Apr 2017, 19:08

Koliko je meni poznato na kontakt bravi nema minusa (mase). Sve sto sam napisao video sam na istoj semi koju si ti koristio, a nalazi se ovde na forumu. Kod mene na kolima, (na tabli) , na zutom konektoru ima 14 zica a na plavom ima 6 zica.
preza-trajce
preza-trajce
OHV 767ccm 30ks

Broj poruka : 124
Godina : 73
Datum upisa : 20.07.2011

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od gici Sre 05 Apr 2017, 20:36

Nisam spajao sa kontakt bravom, pogršno sam napisao nego sa minusom iz onog ďžeka što ide na stari km sat...možda to I nije pravi minus ...prespoiću direkt na masu na klemu

gici
OHV 767ccm 30ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dare4x4 Čet 22 Avg 2024, 22:18

Da li je na kraju nađeno rešenje za ovaj problem?
Meni se kazaljka temperature pomeri 4-5mm na gore kad se upali neki jači potrošač, bez obzira da li motor radi ili ne. Samo da je na radnoj temperaturi. Dakle, kazaljka normalno stoji tačno na pola skale ali kad upalim svetla, grejač ili se upali ventilator hladnjaka, kazaljka ode na gore. Ne dešava se pomeranje ako pre toga nije bila na polovini.
Sve ostalo na autu radi normalno. Očistio sam one stopice za masu zašrafljene kod bobine i masu sa akumulatora na karoseriju. Takođe i kleme. Problem se par dana nije javljao, a sad je opet isto. Alternator lepo puni, regler je nov, kolektor čist.
Šta bi još trebalo proveriti? Tablu nisam skidao sigurno jedno 10 godina tj ni jedan od konektora nije diran skoro.
Dare4x4
Dare4x4
OHV 843ccm 34ks

Broj poruka : 164
Datum upisa : 20.07.2018

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od junior45 Čet 22 Avg 2024, 23:47

Mozda masa kod brisaca ako je nisi cistio,al to se desi zbog promene otpora,zato i skoci,samo treba naci gde gubi
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Dare4x4 Pet 23 Avg 2024, 11:53

Gde se tačno nalazi ta masa?

Dare4x4
Dare4x4
OHV 843ccm 34ks

Broj poruka : 164
Datum upisa : 20.07.2018

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od junior45 Pet 23 Avg 2024, 17:36

Kod motora brisaca
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu