Hladnjak
+5
strelok89
jollyjumper
ZAC
Predrag B.
ricpe
9 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Re: Hladnjak
Lemljenje.
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Da li imas nekog da mi preporucis ko bi mi zalemio posto sam ja odneo u hladnjak servis i oni mi vrate ovakav hladnjak i kazu da je to najsigurnije resenje i da rako rade vec 30 godina ja se raspravljao sa njima ali nije bilo sanse.
ricpe- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 441
Datum upisa : 23.09.2014
Nema lemljenja na aluminijumskom hladnjaku...leme se samo dobri stari bakarno-mesingani..i oni su veciti...za aluminijum ne drzi ni jedan drugi metal osim aluminijuma..a to vec nije lemljenje.
Ovao sto je uradio sa tecnim metalom je jedino resenje...ako koriste dobre lepkove.
Inace cisto da znas, aluminijum se jedino vari, ne lemi se...a vare se komadi koji imaju malo vecu debljinu od cevcice saca...nju ne vredi ni pokusati variti posto bi odmah istopila cela..
Ovao sto je uradio sa tecnim metalom je jedino resenje...ako koriste dobre lepkove.
Inace cisto da znas, aluminijum se jedino vari, ne lemi se...a vare se komadi koji imaju malo vecu debljinu od cevcice saca...nju ne vredi ni pokusati variti posto bi odmah istopila cela..
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Zavarivanje kao TIG? Posto sam video da rade aluminijum sa acetilenom ili butan gasom zato sam rekao lemljenje? Ovo sa lepkom mi se cini da drzi vodu dok majstori odu. Ne znam koji je lepak koristio ko zna.
ricpe- OHV 903ccm 45ks
Povuče me ricpe. Samo zavarivanje, kao glavu motora kada zavaruju, ali što reče Zac spalili bi cevčice.
Za zavarivanje znam to bi progorelo sve Nego sam mislio na ovo sa plamenom i zicom od aluminijuma pa sam zato mislio da rade "lemljenje". Ovako nesto https://youtu.be/qenI9gjyukg
ricpe- OHV 903ccm 45ks
Ne znam ko to radi.
https://youtu.be/rU7Tj2kb8YE Ja sam video da ima da se kupe kod nas te zice za to.
ricpe- OHV 903ccm 45ks
ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
ricpe ::https://youtu.be/rU7Tj2kb8YE Ja sam video da ima da se kupe kod nas te zice za to.
Postoji velika mana, mala strukturna cvrstoca ovakvih "lemova". Ne drze nista. Jedino za popunjavanje rupa. Aluminijum se vari u prisustvu argona zbog oksidacije.
Ovo nije zica aluminijuma, ovo je najverovatnije neka legura kalaja. Alu se topi na 600+ stepeni.
Ovo kako su ti unakazili hladnjak si mogao i sam nazalost.
Naravno da ovo ne moze da izdrzi kao zavarivanje. Dosta i za popunjavanje rupa za to mi treba. Koliko sam video uspesno krpe hladnjake cak i klime ovom metodom. Zato sam se i iznervirao ovo sto su oni uradili sam mogao za 10e sam da uradim
ricpe- OHV 903ccm 45ks
Meni juce zakrpili hladnjak od juga stari tip.Donja cev sto ulazi u donje crevo je bila problem i zalemio mi majstor svuda okolo te cevi + sa gornje strane hladnjka na 2 mesta levo i desno.Verovali ili ne uzeo mi je za to 600din.Kome zatreba majstor se nalazi kod mene u S.Palanci
strelok89- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 426
Datum upisa : 24.02.2018
Da ne otvaram drugu temu, gde ima da se nadju kvalitetne selne? Moram da stegnem jako crevo od hladnjaka gornje, pusta mi vodu na spoju creva i cevke.Ove sto sam kupio nove cim jace pritegnem sraf oblajzne.
Probaj da skines crevo, ocistis ga od prljastine i namazi malo masti i onda probaj da stegnes. Takodje mozes probati ako ne curi jako da dotegnes kad je zagrejan motor kad omeksa crevo.
Pokusao sam da dotegnem crevo dok je vruce ali dzabe.Proabacu da namazem mast sa unutrasnje strane, mislim da bi to upalilo.Hvala na savetu
Ja sam cesto imao problem kao ti i sem zamene creva, pomoglo je mazanje masti. Mislim da se tako lepse stegne, umesto da se malo "zguzva" pri dotezanju gde onda stvara mesto gde procuri... Ujedno mast odbija vodu...
Ne mogu da nađem nov hladnjak za Zastavu 101, stari bakarni tip. Da li može da se stavi hladnjak koji nije Zastavin?
Milica- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 2
Datum upisa : 16.04.2022
Bakarni hladnjak ST jako tesko da se moze naci nov. Opcija su ti novi Aluminijumski u dimenzijama Starog tipa ili polovan bakarni.
Ili to ili da stavis NT hladnjak pa menjas creva, termostat i kuciste termostata. Ne secam se da li se u tom slucaju menja i pumpa za vodu.
Ili to ili da stavis NT hladnjak pa menjas creva, termostat i kuciste termostata. Ne secam se da li se u tom slucaju menja i pumpa za vodu.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Ista je pumpa bez obzira na tip hladnjaka. Ali treba prelivnu posudu menjati.
Od hladnjaka nadjoh ovo:
https://shop.avala.biz/product_info.php?cPath=21_150_159&products_id=3599
to je aluminujumski u dimenzijama bakarnog i ovaj kobajagi repariran bakarni:
https://shop.avala.biz/product_info.php?cPath=21_150_159&products_id=3599.
https://shop.avala.biz/product_info.php?cPath=21_150_159&products_id=3599
to je aluminujumski u dimenzijama bakarnog i ovaj kobajagi repariran bakarni:
https://shop.avala.biz/product_info.php?cPath=21_150_159&products_id=3599.
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Ima Aluminijumskih ST bukvalno novih za 50-60e, samo treba znati potraziti u oglasima
Avala je odavno prestala biti neko merilo za cene. To mi je sajt da uzmem bas neke sitnice gde bas nigde drugde to nema pa daj sta das.
Avala je odavno prestala biti neko merilo za cene. To mi je sajt da uzmem bas neke sitnice gde bas nigde drugde to nema pa daj sta das.
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Ima Avala nekad i jeftinijih delova, kao i neke koje drugi ne uvoze, ali kao i vecina sajtova, mora se traziti najpovoljnija ponuda, jer ocigledno je stvar da neko nesto ima od pre na lageru, a neke stvari su ocigledno nabavljene po aktuelnim cenama i onda je cena primeto veca od necije druge koja je za stari lager.
Similar topics
» Hladnjak
» Mali hladnjak
» Curi hladnjak
» ANTIFRIZ koral in 1.1 alu hladnjak
» Florida Ventilator za unutrasnjost vozila (ne za hladnjak)
» Mali hladnjak
» Curi hladnjak
» ANTIFRIZ koral in 1.1 alu hladnjak
» Florida Ventilator za unutrasnjost vozila (ne za hladnjak)
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|