Hladnjak
+5
YUgisa
Mitke
bane90
jelen66
Onix
9 posters
Strana 1 od 1
Hladnjak
Pizdrav saborci
Jutros videh ispod kola da mi curi tecnost iz hladnjaka tj antifriz. A posto su hladni dani stigli hvata me panika pa ne znam sta mi je ciniti. Da li neko ima neki savet sta da se radi?
Jutros videh ispod kola da mi curi tecnost iz hladnjaka tj antifriz. A posto su hladni dani stigli hvata me panika pa ne znam sta mi je ciniti. Da li neko ima neki savet sta da se radi?
Onix- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 10
Datum upisa : 17.08.2016
Re: Hladnjak
Probaj da sipas prah sto zaptiva ako je manja rupica u pitanju.
meni je to pomoglo. Koji tip hladnjaka imas?
meni je to pomoglo. Koji tip hladnjaka imas?
jelen66- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 168
Godina : 31
Datum upisa : 06.12.2014
Ne mogu da vidim odakle curi i kolika je rupica. Jel moguce da je iz nekog creva ili slicno?
Evo nekih slika ako mogu da pomognu
Onix- OHV 663ccm 21ks
ako se sliva sa menjaca vidi da nije kuciste termostata pustilo vodu ili mozda se neko crevo popustilo..nemoj sipati ta sranja u sistem,kad se zapusi posle ces imati samo muke
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Kako da pristupim kucistu termostata?
Kad kazes da ne sipam sranja u sistem mislis na antifriz?
Kad kazes da ne sipam sranja u sistem mislis na antifriz?
Onix- OHV 663ccm 21ks
na te praskove za "zapusavanja" rupa i hladnjaka..tu rupu nece da zapusi,posto je problem u crevu nekom najverovatnije..prati gornje crevo hladnjaka i vidi dal curi tu gde je glava..
ja bih rekao da tebi cep ne valja, posto je gore vlazno, i na ovom limu od ventilatora, pa se sliva na dole...ovi hladnjaci su skoro pa veciti, nadziveli bi bar dva yuga...
bane90- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 382
Godina : 34
Datum upisa : 15.05.2011
Izvalio sam gde je problem. Donje crevo od hladnjaka. Bas mu se tesko pristupa
Onix- OHV 663ccm 21ks
eto,bolje sto nisi sipao praskove
Aha, samo sad da izvalim kako da zamenim...Jel ima neko ideju?
Onix- OHV 663ccm 21ks
pa koje crevo ti ne valja? imas sliku?
Cedo pa nema vise donjih creva Ima samo jedno i ono sa termostata ide iznad menjaca i spusta se dole na hladnjak.
Nema nekih pametnih ideja, skines akumulator, da napravis mesta i to je to, ostalo se svodi na cupanje starog i "nabijanje" novog.
Selne popustas skroz, i spremis se za sex Stara se prilicno tesko skidaju, nova se 3 puta teze postavljaju.
Nema nekih pametnih ideja, skines akumulator, da napravis mesta i to je to, ostalo se svodi na cupanje starog i "nabijanje" novog.
Selne popustas skroz, i spremis se za sex Stara se prilicno tesko skidaju, nova se 3 puta teze postavljaju.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Datum upisa : 25.03.2011
st ima 2 donja creva
Koja 2 donja? Cisto da proverim dal sam odlepio sa mozgom ili se ne razumemo?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
pa jedno od hladnjaka do termostata,a drugo od termostata do cevi pumpe
Paunovicu? Donje crevo je donje crevo koje ide na ladnjak, ne zbunjuj me. Na trenutak sam pomislio da sam izgoreo po glavi
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
Da ne bih gusio Yugisinu temu sa Renoom, nastavio bih ovde.
Elem, da li postoji neki hladnjak koji je priblizan dimenzijama Zastavinog hladnjaka (onaj stariji tip, koji je manji i valjda celicni)?
Znaci, od nekih poznatijih modela automobila, da ima slican raspored izlaznih cevi i isti precnik za creva...da se moze bez mnogo budzenja staviti u Zastavu?
Elem, da li postoji neki hladnjak koji je priblizan dimenzijama Zastavinog hladnjaka (onaj stariji tip, koji je manji i valjda celicni)?
Znaci, od nekih poznatijih modela automobila, da ima slican raspored izlaznih cevi i isti precnik za creva...da se moze bez mnogo budzenja staviti u Zastavu?
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Taj ST je bakarni, mada sam video neku verziju aluminijumskog, da li je to neka kineska verzija ili nesto, ali sam se iznenadio nevidjeno. Ali sto bi to radio? Mislim ako imas problem sa hladnjakom, puno bolje je staviti NT koji se pokazao trajnijim i boljim u funkciji
Ne razumem te najbolje, tebi treba ST hladnjak za tvog keca? ili ...? Vidim da je 2006 godiste, pa predpostavljam da ima alu..
Zasto ti treba manji od alu? Veci hladnjak je uvek bolje resenje.
Ako na autu trenutno imas aluminijumski hladnjak, a zelis da stavis bakarni, onda nije dovoljno zameniti samo hladnjak, vec i ekspanzionu posudu koja nece imati cep sa ventilom...posto bakarni na sebi ima grlo sa cepom i sigurnosnim ventilom...
Napisao si "celicni hladnjak" ...takvi ne postoje, posto je celik vrlo los provodnik toplote... cisto da znas
Zasto ti treba manji od alu? Veci hladnjak je uvek bolje resenje.
Ako na autu trenutno imas aluminijumski hladnjak, a zelis da stavis bakarni, onda nije dovoljno zameniti samo hladnjak, vec i ekspanzionu posudu koja nece imati cep sa ventilom...posto bakarni na sebi ima grlo sa cepom i sigurnosnim ventilom...
Napisao si "celicni hladnjak" ...takvi ne postoje, posto je celik vrlo los provodnik toplote... cisto da znas
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Ovakav je kod mene hladnjak.
Ma ja to onako razmisljam po glavi.
Ee mozda se nisam dobro izrazio, mozda je gornji deo od celika, rebra svakako da nisu. Jer vidim da mu tu krece korozija, verovatno sto su pre mene nepazljivo sipali antifriz.
Jeste da je limuzina 2006. godiste, ali hladnjak je manjih dimenzija i verovatno taj bakarni sto kazete.
Nije kao kod Yuga in, koji ima veci hladnjak i drugaciji termostat (u celini sa kucistem).
I u pravu zi ZAC, kod mene ekspanziona posuda nema cep, vec jednu malu rupicu kao iglom busenu. A cep samog hladnjaka je bazdaren na 0.9 bara.
Inace, jeste da su isti motori u u Yuga i Keca, ali prosto neverovatno koja razlika u motornom prostoru izmedju ova dva automobila. Da li sto Yugo ima ravnije bocne stranice, pa lepse upakovani neki delovi...Definitivno ima vise mesta. U keca muka ziva kad ceprkas nesto oko motora, da ne pricam oko creva za hladnjenje, trmostata i sl. Dovoljno reci da od samog ventilatora ne mozes prici ni jednim alatom da razmontiras kuciste termostata. Jos ko ima plinjaru, kao ja...Kuku leleee
Kao sto pomenuh onomad, kad bi bio dokon i imao vremena da se igram, najradije bih ubacio neki drugi hladnjak i da ima ekpanzionu posudu vec na sebi (kao na PUG 306).
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Ne znam sto ljudi vole hladnjake sa posudom u sebi, ako ode hladnjak ili posuda, moraju oba da se menjaju
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Zasto bi menjao bakarni hladnjak? Ne mozes staviti fabricki alu hladnjak zato sto imas plin,nema gde expanzija da ide..
Similar topics
» Hladnjak
» Curi hladnjak
» Mali hladnjak
» ANTIFRIZ koral in 1.1 alu hladnjak
» Florida Ventilator za unutrasnjost vozila (ne za hladnjak)
» Curi hladnjak
» Mali hladnjak
» ANTIFRIZ koral in 1.1 alu hladnjak
» Florida Ventilator za unutrasnjost vozila (ne za hladnjak)
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu