Skazaljka za temp. i antifriz
+2
junior45
Salenzze
6 posters
Strana 1 od 1
Skazaljka za temp. i antifriz
Ovako ljudi ona skazaljka sto pokazuje temperaturu motora kad sednem u auto i pogledam ona je skroz na dnu,pala skroz kako i treba da bude,kad dam kontakt ni ne upalim auto ona skoci malo,bude mozda negde pred plavim tako nesto,mozda vrlo ali vrlo malo dodirne plavo . .e sad moje pitanje je da li je to normalno s obzirom da nisam ni upalio auto . .to sam gledao rano ujutru onako nije bilo vrucina,bilo je sveze . .Jel ima ta skazaljka neko odstupanje pa je zato to tako? Da napomenem da nemam nikakvih problema sa skazaljkom i da mislim da pokazuje tacno pali ventilator negde na pola radne temerature mozda malo vise ohladi i ugasi . .
Hteo bi ove godine da sam promenim antifriz jer mi se stvarno ne daju pare majstoru za tako prostu radnju . .neko kaze sipaj sto posto antifriz neko kaze pomesaj sa vodom . .ako neko moze da mi kaze kako i sta je najbolje i ako se mesa sa vodom u kojoj razmeri i da li se sipa obicna ili destilovana voda posto sam i to cuo . .
Hteo bi ove godine da sam promenim antifriz jer mi se stvarno ne daju pare majstoru za tako prostu radnju . .neko kaze sipaj sto posto antifriz neko kaze pomesaj sa vodom . .ako neko moze da mi kaze kako i sta je najbolje i ako se mesa sa vodom u kojoj razmeri i da li se sipa obicna ili destilovana voda posto sam i to cuo . .
Salenzze- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 56
Godina : 34
Datum upisa : 01.05.2016
Re: Skazaljka za temp. i antifriz
to je dobro,tako i treba da pokazuje..
sto se tice antifriza,mabolje je da mesas 100% sa destilovanom,pola pola..treba ti oko 3 litre antifriza i 3.5l destilovane vode
sto se tice antifriza,mabolje je da mesas 100% sa destilovanom,pola pola..treba ti oko 3 litre antifriza i 3.5l destilovane vode
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Jos jedno pitanje koje sam zaboravio . Kad kocim pred semafor recimo ili negde bilo gde cuje se neki cudan zvuk taka-taka neznam kako da opisem kao da cese nesto ili kaci negde mislim da iz nekog prednjeg tocka dolazi . .kako usporavam taj zvuk isto tako usporava i nestaje . .obradjivao sam prednje diskove i stavio nove plocice jel moguce da nesto nije naleglo pa ima veze s tim ili je u pitanju nesto drugo?
prestegni tockove,celjusti...
Koliko staje rashladne tecnosti u yuga moram antifriz da kuoujem pa da znam koliko da uzmem antifriza a koliko destilinovanje vode
stefan.matic830- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 123
Datum upisa : 13.04.2016
Pa pise gore koliko ide...
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
A bre Juniore taman sam stavio nove ratkapne sa "Z" znakom u sredini i pritegao plasticnim vezicama sad moram to da skidam :-D . .
skini to stavi zicu
Sasvim je normalno to za temperaturu
automehanicar- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 88
Datum upisa : 23.08.2016
Salenzze ::Jos jedno pitanje koje sam zaboravio . Kad kocim pred semafor recimo ili negde bilo gde cuje se neki cudan zvuk taka-taka neznam kako da opisem kao da cese nesto ili kaci negde mislim da iz nekog prednjeg tocka dolazi . .kako usporavam taj zvuk isto tako usporava i nestaje . .obradjivao sam prednje diskove i stavio nove plocice jel moguce da nesto nije naleglo pa ima veze s tim ili je u pitanju nesto drugo?
Ako nemas osigurace za plocice to je sasvim normalan zvuk. Kod NT sistema se to cuje ako opruga osigurac nije namontirana kako valja u celjust jer je osigurac direktno na plocici, tako da prekontrolisi kako je postavljeno. Kod ST se montira na plocicu u donjem ili gornjem delu pa zajedno u nosac. Sve u svemu nije nista opasno, ne moras da brines, nista ne mora da prestezes, samo sto zvuk iritira.. Osiguraci za ST su oko 20-30 dinara u auto delovi, kupis, stavis i bog da te vidi. A sto se temperature tice, sa obzirom na vrucinu, sasvim normalna pojava da je motor topao i da se skala dize iako ne radi. Sve je to ok. Odnos destilovane vode i antifriza uvek 50-50 i nemas sta da brines.
Similar topics
» ne radi skazaljka za gorivo ?
» Antifriz
» Antifriz
» Curi antifriz
» Svetlosni signal visoke temp.vode
» Antifriz
» Antifriz
» Curi antifriz
» Svetlosni signal visoke temp.vode
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma: