Par pitanja
+7
Zuty
Nikola I.
jollyjumper
boravirus
Milos
pancevac
Maki187
11 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Par pitanja
To za creva i termostat mi nije palo na pamet... Mada ako je pomesao vodu i ulje, nece mu mnogo znaciti, jer morace sve ionako da se rastura...
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Za 26 godina star auto i 350e, ne moze se neko cudo ocekivati
Maki, ja i dalje verujem da ti ne vrti kais kako treba, pa ne puni i ne pogoni vodenu pumpu. Ako je bas termostat, provalio bi. Ne znam odakle si, ja bi odvezao taj auto kod nekog po preporuci clanova foruma ili kod nekog od clanova da ti sve lepo pogleda i da te ne boli glava. Ako je dobra limarija, mehaniku ces lako srediti. Ovako mislim da se vrtis u krug.
I verujem da te zezaju sitnice neke, samo sto se ne razumes najbolje i ne umes da sredis...neka pogleda neko ko se razume i znaces na cemu si pa posle vidi sta dalje.
I verujem da te zezaju sitnice neke, samo sto se ne razumes najbolje i ne umes da sredis...neka pogleda neko ko se razume i znaces na cemu si pa posle vidi sta dalje.
Na Novom Beogradu sam, dobio sam preporuke za mehanicara i elektricara.
Zna li neko koliko bi otprilike izasla zamena termostata i termoprekidaca (ruke) ?
Zna li neko koliko bi otprilike izasla zamena termostata i termoprekidaca (ruke) ?
Maki187- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 24
Datum upisa : 27.11.2015
Pa cena termosta je oko 350 dinara, a termo-prekidaca 400 dinara... Slobodno uzmi kvalitetniji prekidac, nemoj elodu, ja sam imao losih iskustava... Mehanicar ce ti uzeti oko 1000 dinara, ne bi trebalo vise...
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Ih, dobro je, vec sam mislio da ce me izaci ko zna koliko, hvala puno.
Jos jedno pitanje, juce sam pokusao da upalim auto sa akumulatorom za koji je elektricar rekao da je gotov, nije bilo sanse, samo je verglao i verglao dok ga nije ispraznio, eh sad ono sto me cudi, sa istim tim akumulatorom je dan pre uspeo da upali dok je motor bio malo zagrejan, pa da li je to bas do akumulatora ili je do svecica ?
Ujedno, na autu je sada akumulator sa 55 ah, da li ce biti neki problem ako ja uzmem od 45 ah ?
Jos jedno pitanje, juce sam pokusao da upalim auto sa akumulatorom za koji je elektricar rekao da je gotov, nije bilo sanse, samo je verglao i verglao dok ga nije ispraznio, eh sad ono sto me cudi, sa istim tim akumulatorom je dan pre uspeo da upali dok je motor bio malo zagrejan, pa da li je to bas do akumulatora ili je do svecica ?
Ujedno, na autu je sada akumulator sa 55 ah, da li ce biti neki problem ako ja uzmem od 45 ah ?
Maki187- OHV 663ccm 21ks
Ako je ispravan, nije problem.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Da, nov bih uzeo tak oda je sigurno ispravan.
Ipak sam se opredelio za 55 ah, ovaj sam uzeo
http://www.winwin.rs/auto-moto-oprema/auto-oprema/akumulatori-za-automobile/akumulator-za-automobil-mustang-12-v-55-ah-d-4750257.html
Ipak sam se opredelio za 55 ah, ovaj sam uzeo
http://www.winwin.rs/auto-moto-oprema/auto-oprema/akumulatori-za-automobile/akumulator-za-automobil-mustang-12-v-55-ah-d-4750257.html
Maki187- OHV 663ccm 21ks
Izvinjavam se za DP, ali editom nebi postigao vidljivost teme.
Elektricar kog znam (nisam se ranije setio njega jer popravlja uglavnom skupa vozila) mi je danas malo sredjivao auto, stelovao paljenje, kontakte mu ocistio, itd, svasta nesto, no ono sto je primetio jeste da je crevo zadnjih kocnica odmah kod serva odseceno i da uopste nemam zadnje kocnice, pa me uputio na mehanicara jer on nema kanal.
Sad, znate li koji su troskovi da se ta cev zameni, i eventualno sredi ako cilindri cure negde ?
Da ne teram dzabe kod mehanicara ako nemam novca za to.
Elektricar kog znam (nisam se ranije setio njega jer popravlja uglavnom skupa vozila) mi je danas malo sredjivao auto, stelovao paljenje, kontakte mu ocistio, itd, svasta nesto, no ono sto je primetio jeste da je crevo zadnjih kocnica odmah kod serva odseceno i da uopste nemam zadnje kocnice, pa me uputio na mehanicara jer on nema kanal.
Sad, znate li koji su troskovi da se ta cev zameni, i eventualno sredi ako cilindri cure negde ?
Da ne teram dzabe kod mehanicara ako nemam novca za to.
Maki187- OHV 663ccm 21ks
Nije neki trosak, ali mora da se skida tepih, jer prolazi kroz ceo auto.
A ne moze samo da se prespoji mesto na kom je odseceno ?
Maki187- OHV 663ccm 21ks
Ne moze, jer nemas onaj kraj da se zasrafi.
aha, hvala na info.
Isao sam danas do radnje sa auto delovima, i ne mogu da objasnim ljudima sta mi treba, nude mi kratko gumeno crveno, no meni treba ono metalno koje se proteze kroz celo vozilo, tako sam im i rekao, ali ne znaju nasta mislim. :/
Isao sam danas do radnje sa auto delovima, i ne mogu da objasnim ljudima sta mi treba, nude mi kratko gumeno crveno, no meni treba ono metalno koje se proteze kroz celo vozilo, tako sam im i rekao, ali ne znaju nasta mislim. :/
Maki187- OHV 663ccm 21ks
Zato sto svi menjaju gumena creva koja povezuju metalnu cev sa klestima. Trebao si reci da ti trebaju bakarne kocione cevi pa bi mozda znali sta trazis. Mada ja kad sam menjao kod mene, nije nigde bilo u Subotici, pa sam porucio nova da mi naprave, firma je Boban sajle. Mada oni parave samo bakarna, ne i metalna kao fabricka.
Videcu da obidjem jos par mesta da se raspitam.
Koliko te je doslo da ti naprave ?
Osecam se nekako nesigurno dok ga teram ovako bez zadnjih kocnica, a jos imam i uticaj da mi volan u toku voznje cimne na levu stranu ili povremeno dobije luft u toku voznje, pa me jos vise strah da ga vozim.
Koliko te je doslo da ti naprave ?
Osecam se nekako nesigurno dok ga teram ovako bez zadnjih kocnica, a jos imam i uticaj da mi volan u toku voznje cimne na levu stranu ili povremeno dobije luft u toku voznje, pa me jos vise strah da ga vozim.
Maki187- OHV 663ccm 21ks
Pa nije ni malo pametno voziti bez kocnica. Ja mislim da sam tu cev i dve sto idu ka prednjim tockovima platio oko 2500din, ali nisam siguran.
mnogo je 2500,manje izadje..ja sam menjao nazad sve od kako izlazi iz auta i nisu me izasle sve preko 1000 din..to su 3 cevi
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Meni je samo ta jedna prsecena, slikacu Vam danas/sutra da vidite nasta mislim.
Inace jel moguce da mi volan dobije luft u toku voznje, tamo negde iznad 40-50 km/h ?
Inace jel moguce da mi volan dobije luft u toku voznje, tamo negde iznad 40-50 km/h ?
Maki187- OHV 663ccm 21ks
Pa ispod 2000din nisam sigurno platio. Mada sam ja porucivao sa sitnim navojem ko NT pa je tu bilo isto objasnjavanja oko toga pa je mozda zato skuplje...
Zavisi sta podrazumevas pod luftom.
Zavisi sta podrazumevas pod luftom.
Skoro sam video na Kupindu da neko prodaje te cevi prilicno jeftino, sve zajedno izadje manje od 1000. kao Junior sto kaze.
To bi trebalo ovo da bude ?
https://www.kupindo.com/Automehanika/25104649_GARNITURA-KOCIONIH-CEVI-ZASTAVA-101
Sto se tice lufta, danas dok sam isao nekih 50-60, morao sam da drzim volan blago ulevo da bih isao pravo, a cini mi se da na manjim brzinama nemam taj problem, da li je to mozda zato sto jos nisam odradio centriranje trapa ?
https://www.kupindo.com/Automehanika/25104649_GARNITURA-KOCIONIH-CEVI-ZASTAVA-101
Sto se tice lufta, danas dok sam isao nekih 50-60, morao sam da drzim volan blago ulevo da bih isao pravo, a cini mi se da na manjim brzinama nemam taj problem, da li je to mozda zato sto jos nisam odradio centriranje trapa ?
Maki187- OHV 663ccm 21ks
Da, moras uraditi centriranje trapa, ali da bi uradio centriranje trapa, treba resiti bilo kakve probleme na oslanjanjau ako postoje.
Mislim da ih nema, mada bih da vidim da oteram auto na neku vrstu tehnickog pregleda, da ga isprekontrolisu da znam sta je i kako sa njim.
Evo ove cevi koja je prsecena, ona izlazi iz onog kao cilindra skroz na kraju, poslednja je cev.
Evo ove cevi koja je prsecena, ona izlazi iz onog kao cilindra skroz na kraju, poslednja je cev.
Maki187- OHV 663ccm 21ks
Boban iz zajecara radeo sam generalku na yugo 55 i sada kad ugasi auto ostane mi upaljena lampica za ulje i donja crvena lampica upozorenja koja i neznam sta znaci tako da moram da skidam klemu sa akumulatora ulje ima a kad upalim auto lampice se ugase
rodza- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 15
Godina : 51
Datum upisa : 20.01.2016
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» par pocetnickih pitanja
» Tri pitanja -razno
» Pitanja u vezi xenona...
» Kocioni sistem- nekoliko pitanja
» Duga dvocjevka-nekoliko pitanja
» Tri pitanja -razno