Problemi sa dobosem
+5
Mitke
Miljan
YUgisa
junior45
sloba1995
9 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Problemi sa dobosem
Rucna je osposobljena,kupljene makaze (720 dinara par). Stare su toliko zapekle da ih nisam mogao savijati u zglobu da bi ih izvukao napolje,vec sam ih morao seci. Hvala svima na savetima I, hvala Bogu,posle tri dana "sesa" oko rucne,za sada je sve super
sloba1995- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 74
Godina : 29
Datum upisa : 18.11.2014
Imam neku silikonsku mast,to sam stavio. U krajnjem slucaju ako opet zapeknu magistrirao sam rastavljanje i sastavljanje,navlacenje opruga i osiguraca,tako da mi nece biti problem opet cackati oko toga
Imam jedno pitanje vezano za bregastu,ako mogu ovde da postavim?
Imam jedno pitanje vezano za bregastu,ako mogu ovde da postavim?
Ne znam sta hoces tacno da pitas u vezi nje, ali imas teme u vezi bregaste i glave pa pitaj tamo da budu sve informacije na istom mestu
Nemoj u ovoj temi, imas neke druge teme povezane sa bregastom osovinom.
Mozes postaviti u ovoj temi ili u blic pitanjima:
https://zafc.forumsr.com/t2522-bregasta?highlight=bregasta
Mozes postaviti u ovoj temi ili u blic pitanjima:
https://zafc.forumsr.com/t2522-bregasta?highlight=bregasta
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Vazi,postavio sam tamo
Ovaj problem izgleda i mene muci.. Mada, nisam bas 100 % siguran..Imam utisak da mi neki tocak blokira. Juce krenem autom, drzim volan kao da skrecem desno da bih isao pravo, pustim gas auto staje kao da sam stisnuo kocnicu. Malo drukanje na pedalu od kocnice i opet nista. Isti slucaj.Stanem sa strane, povucem par puta rucnu i spustim, i situacija se popravi. Rucnu i ne vucem u principu. Krenem, i auto se drugacije ponasa, vuce normalno, volan normalno stoji.. Sta moze da hebe?!
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Po meni i problemu koje sam sada imao mogu biti sajla ili te cuvene makaze. Probaj da otkacis sajlu,i vidi dal ce se to desavati. Usput kad otkacis,probaj da mrdnes rukom te makaze da vidis da li se pomeraju,i sabi ih u smeru zatezanja sajle i ako blokiraju dobos i vrate se na mesto,onda su makaze okej.
Kod mene ovde ispred zgrade, tesko da cu to da uradim A nemam nesto ni alata za takav poduhvat.. Ovo mi je sad cisto informativno, da vidim kada dodjem do nekog alata i prostora sta mi je ciniti. Iz tvog opisa, dosao sam i ja do toga da je verovatno isti problem u pitanju. Moracu da se pozabavim time u skorije vreme, jer je ses voziti a auto nece da ide, kao da ides 4 uz neko hebeno brdo. Nema leba i onda nekad prokine i ide ko lud. Ok, hvala na odgovoru.
Pogledaj da li se neki tocak greje posle voznje. Mene je isto tako zezao,nije hteo klip da se vraca na prednjem desnom,morao sam da dajem kontru volanom dok kocim,posle dva km vreo k'o ringla. Skinuo covek klesta,osmirglao,posle radi bez greske,i ja sam mislio da hebe pozadi.Sima21 ::Ovaj problem izgleda i mene muci.. Mada, nisam bas 100 % siguran..Imam utisak da mi neki tocak blokira. Juce krenem autom, drzim volan kao da skrecem desno da bih isao pravo, pustim gas auto staje kao da sam stisnuo kocnicu. Malo drukanje na pedalu od kocnice i opet nista. Isti slucaj.Stanem sa strane, povucem par puta rucnu i spustim, i situacija se popravi. Rucnu i ne vucem u principu. Krenem, i auto se drugacije ponasa, vuce normalno, volan normalno stoji.. Sta moze da hebe?!
ristivoje- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2385
Godina : 43
Datum upisa : 30.08.2014
Ajde videcu i to, dal se koji greje. Zadnji levi se mozda i greje jer treba lezaj da se menja
Sima21 ::Kod mene ovde ispred zgrade, tesko da cu to da uradim A nemam nesto ni alata za takav poduhvat.. Ovo mi je sad cisto informativno, da vidim kada dodjem do nekog alata i prostora sta mi je ciniti. Iz tvog opisa, dosao sam i ja do toga da je verovatno isti problem u pitanju. Moracu da se pozabavim time u skorije vreme, jer je ses voziti a auto nece da ide, kao da ides 4 uz neko hebeno brdo. Nema leba i onda nekad prokine i ide ko lud. Ok, hvala na odgovoru.
Ni ne treba ti neki specijalan alat,dizalica,kljuc za skidanje tocka,i jedne kombinirke ili smrt klesta. I to je to... Ili ako su ti zapekli klipovi ko meni prvi put,onda ti treba kljuc 17 da odvrnes crevo,i kljuc deset ili osam (okasti) da odvrnes klip i cini mi se da nekim od ta dva i luftiras sistem na sisicu. I zadnji kocioni cilindar je 300 dinara komat,metelli.
Pre neki dan primetim da mi nesto blago cese negde ali jedva da se i cuje,na kraju sam ukapirao da dolazi od zadnjeg levog tocka,pipnem felnu ona mlaka,dobos vreo.Skinem tocak,otvorim dobos i vidim da mi je pukla donja opruga.Ja sam je samo izvadio i vratio sve onako kako je i bilo,felna se vise ne greje sve je normalno samo ne znam koliko je pametno tako voziti dok ne kupim oprugicu?
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2013
Vozi slobodno.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Hvala Miljane
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2013
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Zimski problemi sa verglanjem
» Koral In - problemi u instalacijama???
» Problemi sa strujom na Yugu
» Plitki branici i problemi...
» Koral In - problemi u instalacijama???
» Problemi sa strujom na Yugu
» Plitki branici i problemi...
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu