Razvodnik paljenja RudiCajevec-sa vakumom (Fica)
+3
zeleni macak
junior45
ZAC
7 posters
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 1 od 1
ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Re: Razvodnik paljenja RudiCajevec-sa vakumom (Fica)
Remont servis zac
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35122
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Svaka cast na odradjenom ali mogao si pored slika i recima pojasniti sta si uradio tj uputiti druge kako isto to odraditi ipak je ovo tema za takve stvari
zeleni macak- SOHC 1116ccm EFI 63ks
- Broj poruka : 1994
Datum upisa : 08.03.2008
Pa zar nisam sve napisao sta sam radio...pre slika?
Mislio je na princip rada i propratni materijal tj alat
Od alata viljuskasti kljuc 8mm. , pljosnati odvijac (obicni srafciger) ili krstasti u zavisnosti od zavrtnjeva , pinceta, merni listici (spijuni), med.benzin, motorno ulje i tov.mast.
Rasklapa se tak osto se skine razvodna kapa, razvodna ruka, zatim se odviju zavrtnjevi koji drze plocu sa platinama koja se komplet izvuce iz tela razvodnika. Sa donje strane rotora skine spiralni osigurac (u obliku spiralne opruge) koji isigurava osovinicu pogona razvodnika. Zatim se izvuce ceo rotor, otkace se opruge na centrifugalnom korektoru tacke predpaljenja, odvije se centralni zavrtanj na rotoru i skine se gornji rotor sa bregovima a zatim i tegovi centrigugalnog korektora predpaljenja.
Ako je potrebno zameniti biksne, one se izbijaju sa trnom koji ima spoljni precnik nesto ispod spoljneg precnika biksne...na cvrstom i mekom (drvo) osloncu cekicem preko trna. Ubacivanje se vrsi obrnutim redom stim sto trn treba da bude ili stara biksna ili od bakra, mesinga ili aluminijuma , da se nova biksna ne bi ostetila. Posle nabijanja po potrebi proci razvrtacm kroz novu biksnu dok se ne dovede na zeljni precnik...to jest na precnik za 0.2-0.3 mm veci od precnika osovine rotora.
Jel sad OK ???
Rasklapa se tak osto se skine razvodna kapa, razvodna ruka, zatim se odviju zavrtnjevi koji drze plocu sa platinama koja se komplet izvuce iz tela razvodnika. Sa donje strane rotora skine spiralni osigurac (u obliku spiralne opruge) koji isigurava osovinicu pogona razvodnika. Zatim se izvuce ceo rotor, otkace se opruge na centrifugalnom korektoru tacke predpaljenja, odvije se centralni zavrtanj na rotoru i skine se gornji rotor sa bregovima a zatim i tegovi centrigugalnog korektora predpaljenja.
Ako je potrebno zameniti biksne, one se izbijaju sa trnom koji ima spoljni precnik nesto ispod spoljneg precnika biksne...na cvrstom i mekom (drvo) osloncu cekicem preko trna. Ubacivanje se vrsi obrnutim redom stim sto trn treba da bude ili stara biksna ili od bakra, mesinga ili aluminijuma , da se nova biksna ne bi ostetila. Posle nabijanja po potrebi proci razvrtacm kroz novu biksnu dok se ne dovede na zeljni precnik...to jest na precnik za 0.2-0.3 mm veci od precnika osovine rotora.
Jel sad OK ???
YUgisa ::Mislio je na princip rada i propratni materijal tj alat
Bas tako
ZAC sto se mene tice ok je i svaka cast na tvom trudu i utrosenom vremenu da postavis temu ali cilj ove teme je pokazati drugima kako uraditi neki posao a to se sa naslaganim slikama ne moze bas dobro shvatiti treba nesto i recima objasniti ,pojasniti i slicno , evo primeri kako bi trebalo da izgleda tema https://zafc.forumsr.com/t1159-remont-elektromotora-brisaca https://zafc.forumsr.com/t4044-remont-anlasera-magneton-12v-1kw
zeleni macak- SOHC 1116ccm EFI 63ks
- Broj poruka : 1994
Datum upisa : 08.03.2008
Jao znam macak, takve tutorijale i ja radim, ali kad imam vremena...ne mogu uvek, nema zivaca, pisem na 4 foruma...i stavljam tutorijale... ako neko iz slika i objasnjenja koje sam posle napisao ne moze da sklaviri kako se radi onda bolje da ne pipa nista sam.
ZAC svaka cast na volji da pomognes onome kome treba!
Sad pokusavam da sredim onaj 32DRT samo da mu prvo zatvorim otvore za plin!
Sad pokusavam da sredim onaj 32DRT samo da mu prvo zatvorim otvore za plin!
Louisss- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 281
Godina : 58
Datum upisa : 29.01.2012
Imam problem sa curenjem ulja na yugu 55 ispod razvodnika. Da li tu ide neki semering ili zaptivac jer ne mogu nigde da nadjem to... Hvalaa
jelen66- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 168
Godina : 31
Datum upisa : 06.12.2014
jelen66 ::Imam problem sa curenjem ulja na yugu 55 ispod razvodnika. Da li tu ide neki semering ili zaptivac jer ne mogu nigde da nadjem to... Hvalaa
Mislim da tu ide samo mali oring, zameni ga , enma tu kalsicnog semeringa.
Similar topics
» Razvodnik paljenja
» razvodnik paljenja
» Zastava 101 razvodnik paljenja
» Anlaser ISKRA AZD 3505 12V 0.6kW (Fica)
» razvodnik paljenja
» Zastava 101 razvodnik paljenja
» Anlaser ISKRA AZD 3505 12V 0.6kW (Fica)
Zastava Forum :: Slobodne teme :: DIY
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu