Digiplex 2 - razvodnik paljenja
+3
Danilo
Aki91
djzecky
7 posters
Strana 1 od 1
Digiplex 2 - razvodnik paljenja
1) Ima li smisla stavljati Digiplex 2 paljenje (digiplex modul,bobina,senzor obrtaja radilice) u kombinaciji sa el.razvodnikom sa Zastave?
Mislim da nema,jer rade po drugom principu,ali ajde da pitam.
2) Da li originalni razvodnik sa Fiat-a, koji se ugradjuje sa Digiplex 2 paljenjem, moze da se prebaci sa bregaste dole u bloku da radi?
Mislim da nema,jer rade po drugom principu,ali ajde da pitam.
2) Da li originalni razvodnik sa Fiat-a, koji se ugradjuje sa Digiplex 2 paljenjem, moze da se prebaci sa bregaste dole u bloku da radi?
djzecky- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1098
Godina : 41
Datum upisa : 13.11.2008
Re: Digiplex 2 - razvodnik paljenja
Razvodnik bas od digiplex-a ne mozes prebacit dole.Mozes razvodnik sa el. paljenja da stavis dole i okrenes ga tako da stoji na 0 stepeni pred paljenje i naravno zice ne idu u razvodnik zato sto on vise nama funkciu da salje signal kad da baci varnicu nego samo prenosi varnicu na odgovarajucu svecicu.Isto ovo se moze primeniti i kod EFI-ja.
Aki91- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1117
Godina : 33
Datum upisa : 07.01.2010
Znaci eliminesem u njemu svu elektroniku i ostaje u funkciji osovina,razv.ruka i kapa?
da, znaci radi samo svoju elementarnu funkciju!
Danilo- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 201
Datum upisa : 29.01.2010
Posto ovakav razvodnik nema nikakvu mogucnost stelovanja paljenja, zaokretanjem istog, kako onda ide sama montaza i stelovanje digiplex paljenja?
Montiram bobinu, digiplex modul, senzor i remenicu, razvodnik, sve to lepo povezem i....sta onda?
Samo kljuc u bravu i to je to
Montiram bobinu, digiplex modul, senzor i remenicu, razvodnik, sve to lepo povezem i....sta onda?
Samo kljuc u bravu i to je to
Da, samo ga pravilno uzubis, kod digipleksa nema stelovanja paljenja, ugao je zadat kompjuterom paljenja.
Danilo- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 201
Datum upisa : 29.01.2010
vidim da je tema zastarela maloo... ajde da je osvezim malo, da ne zna neko slucajno koliko se krecu cene digiplexaa, koliko je komplikovano staviti na auto i i ma li blokada na njemu?
zile- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 933
Godina : 29
Datum upisa : 03.08.2012
Delove koje ces tesko naci su remenica i nosac senzora koji je na dekli semeringa, jer je na Tipu drugacije. Njemu senzor uzima signal sa zamajca, a taj zamjac kolko znam ne staje u zastavino zvono menjaca.
Aki91- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1117
Datum upisa : 07.01.2010
Dal vredi ili ne evo budim temu čisto da nebi otvarao novu . U zadnje vreme sam dosta razmisljao o digiplexu , vise puta sam odustajao sve do pre neki dan dok nisam nasao deknu sa nosacem za senzor i remenicu sa 5 pipaka . Stim sto sam se jos vise zagrejao kad sam naisao na model ( citao na internetu i nasao ga u prodaju , znaci jos kupio
nisam ) digiplexa koji potpuno eliminise razvodnik paljenja i upravlja sa dve duple dombine ( kao fiat punto 1.1 , bravo, brava itd ) ali taj model je predvidjen za 903 motore kao yugo 45 i slicni . Jedino me samo to buni kako bi to radilo na 1.1 sohc . Verujem da polozaj pipaka remenice radilice je isti bilo to 1.1 ili 903 . Eto interesuje me vase misljenje , ideje , dal da se upustam ovu pricu ili ne !?
nisam ) digiplexa koji potpuno eliminise razvodnik paljenja i upravlja sa dve duple dombine ( kao fiat punto 1.1 , bravo, brava itd ) ali taj model je predvidjen za 903 motore kao yugo 45 i slicni . Jedino me samo to buni kako bi to radilo na 1.1 sohc . Verujem da polozaj pipaka remenice radilice je isti bilo to 1.1 ili 903 . Eto interesuje me vase misljenje , ideje , dal da se upustam ovu pricu ili ne !?
Samo ja- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 45
Datum upisa : 04.08.2019
Kod sohc imas reseno,zove se EFI
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Datum upisa : 10.01.2012
Pa to...Što bi se zezao. Kupi lepo model sa EFI motor i završi priču.
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Ako je model predvidjen za 903,ne moze se namontirati na 1.1,drugaciji je precnik radilice,nosac senzora mora biti bas na tom mestu..a to sa 903 na 1.1 to ti ne pase,a da pravis..muka
Sacete mi reci da je lakse uvuci citav efi sitem sa svim senzorima instalacijom usisnom granom ( inako ne zelim da imam ubrizgavanje . Nego da ugradim digiplex koji ima 11 zica i jedan senzor ? !
Samo ja- OHV 663ccm 21ks
samo model digiplexa je predvidjen sa 903 , nosac senzora i remenicu radilice imam od 1.5junior45 ::Ako je model predvidjen za 903,ne moze se namontirati na 1.1,drugaciji je precnik radilice,nosac senzora mora biti bas na tom mestu..a to sa 903 na 1.1 to ti ne pase,a da pravis..muka
Samo ja- OHV 663ccm 21ks
Kako izgleda nosac i remenica,da li je na istom mestu dupla tacka i na 903 i na 1.5,mislim zbog ugla,to mora biti jako precizno posto je tu srce sistema,tu se cita ugao motora i gornja mrtva tacka..ako ti nije komplikovano,mozes probati al jako ke bitno da remenica na svom mestu
Similar topics
» razvodnik paljenja
» Razvodnik paljenja
» Sistem paljenja (razvodna kapa, ruka, kablovi, svecice, bobina...)
» Kako skinuti razvodnik paljenja za efi
» Razvodnik paljenja
» Sistem paljenja (razvodna kapa, ruka, kablovi, svecice, bobina...)
» Kako skinuti razvodnik paljenja za efi
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|