Jedva ide na plin florida 1.3
+4
Milos
zeleni macak
YUgisa
neleflorida
8 posters
Strana 1 od 1
Jedva ide na plin florida 1.3
Pozdrav,naime imam problema sa Floridom 1.3 pickup,jedva ide na plin,znaci vuce se kao prebijena macka,trosi ga oko 14-16l na 100km,i maximalna brzina je oko 80-100km/h,100km/h postize samo ako mu drzis pun gas u 4.brzini(cim prebacis u 5.brzinu smanjuje brzinu)i ako imas povoljne uslove vetra(moracu da pocnem da pratim uslove vremenske prognoze)
Plin je fabricki Zastavin,stelovali ga par njih,i otkako je kod mene(5-6god)nisu menjane membrane(menjan je filter plina)
Plin je reatestiran prosle godine(zamenjena boca i jos neke gluposti)
Uz brdo(npr.kada idem za Beograd)moram da ga prebacim na benzin,inace brze bi ga savladao sedamdesetogodisnjak sa slomljenim kukom,nego Florida
Na benzinu ide veoma dobro,ponekad jedva cekam da ostanem bez plina,da ga prebacim na benzin,posto tada kao da sam seo u spejs satl

Plin je fabricki Zastavin,stelovali ga par njih,i otkako je kod mene(5-6god)nisu menjane membrane(menjan je filter plina)
Plin je reatestiran prosle godine(zamenjena boca i jos neke gluposti)
Uz brdo(npr.kada idem za Beograd)moram da ga prebacim na benzin,inace brze bi ga savladao sedamdesetogodisnjak sa slomljenim kukom,nego Florida
Na benzinu ide veoma dobro,ponekad jedva cekam da ostanem bez plina,da ga prebacim na benzin,posto tada kao da sam seo u spejs satl

neleflorida- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 7
Datum upisa : 23.07.2014
Re: Jedva ide na plin florida 1.3
Busen ili mesac? Dvogrli ili jednogrli?
Koliko km si presao sa plinskim uredjajem ?
zeleni macak- SOHC 1116ccm EFI 63ks
- Broj poruka : 1996
Datum upisa : 08.03.2008
Mesac,dvogrlini karburator.
pa prosek je nekih 15.000km godisnje,a kod mene je 5-6godina..Pre je isao bolje,ali otkako je kod nas,uvek pre brda je morao da se prebaci na benzin,inace ne ide vise od 40km/h uzbrdo.
pa prosek je nekih 15.000km godisnje,a kod mene je 5-6godina..Pre je isao bolje,ali otkako je kod nas,uvek pre brda je morao da se prebaci na benzin,inace ne ide vise od 40km/h uzbrdo.
Posle te km treba menjati membrane .
zeleni macak- SOHC 1116ccm EFI 63ks
- Broj poruka : 1996
Datum upisa : 08.03.2008
Jel se to pojavilo iz cista mira ili posle nekog cackanja oko plinske instalacije?
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4114
Godina : 26
Datum upisa : 05.05.2012
Iz cista mira
Samo da se presteluje plin.Verovatno da imas elektronca od karba i za taj karb mora mesac i to kada se usteluje izuzetno lepo radi,pali i vuce skoro neprimetno u odnosu na benzin i potrosnja na otvorenom ne ide preko 8l.Proveri sraf za stelovanje protoka plina,hoce on od vibracija da se rasteluje pogotovo ako je plasticna racva,mesingana nema sanse,ovo ti pisem jer je meni plindzija sve ovo rekao vezano za sraf protoka plina a on je i za stelovanje smese plina.Cim on nema snagu uzbrdo samo to moze da mu bude,u stelovanju.Membrane kada odu auto ide ali mnogo guta plin i hoce da se oseti miris plina iz motornog prostora a verovatno da to nije slucaj kod tebe.
Mozes i sam da nastelujes plin,upali auto i da se zagreje na radnu temp,zavrces sraf za smesu ali polako,kada auto pocne da se gasi tu stanes i odvrnes onda za pola kruga i probas auto u voznji,ako slabo vuce onda jos za pola ili za 1/4 kruga,kada vidis da lepo ubrzava i vuce i na drugo grlo,ne bi trebalo da se zagusi, onda nastelujes ler a to ti je sraf na isparivacu sa strane i to lagano zavrces ,kada pocne da se trese auto tu stanes i onda odvrces dok ne bude najmirniji rad i naravno ako imas broj obrtaja nastelujes na 900 i to je to.To mora da radi
Mozes i sam da nastelujes plin,upali auto i da se zagreje na radnu temp,zavrces sraf za smesu ali polako,kada auto pocne da se gasi tu stanes i odvrnes onda za pola kruga i probas auto u voznji,ako slabo vuce onda jos za pola ili za 1/4 kruga,kada vidis da lepo ubrzava i vuce i na drugo grlo,ne bi trebalo da se zagusi, onda nastelujes ler a to ti je sraf na isparivacu sa strane i to lagano zavrces ,kada pocne da se trese auto tu stanes i onda odvrces dok ne bude najmirniji rad i naravno ako imas broj obrtaja nastelujes na 900 i to je to.To mora da radi

kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 41
Datum upisa : 22.02.2012
Dobro si me podsetio,zaboravio sam da kazem da se oseca i plin kada stojim u mestu(kada je upaljen auto)Moguce je da se ponovo rastelovao.Da li treba da se zatvori jedan usis na poklopcu karburatora(onaj za vruc vazduh)?
Sad sam probao,i kada mu rukom zatvorim usis(prednji)mnogo bolje prima i ostriji je na gasu
malo plina dobija,salji ti to na stelovanje,al steluj kod nekog ko zna sta radi..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 34570
Godina : 32
Datum upisa : 10.01.2012
Ako tako radi moze i da prima falsh vazduh pa zato je to tako kad zatvoris usis onda smanunje se dovod vazduha i bolji je odnos vazduha i plina pa zato i bolje radi i bolje ide.Prekontrolisi kuciste filtera za vazduh i sva creva sta idu na njega.
zastavayugo1.1i- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 666
Godina : 38
Datum upisa : 31.10.2011
Kada stavis ruku na usis ako je sve kako treba auto bi trebalo da se ugasi.
pa kada mu rukom zatvorim usis i napred i pozadi(usis za hladne dane)onda se ugasi,a kada zatvorim ovaj prednji,mnogo bolje prima gas
http://www.cbc.rs/threads/1680-Pitanje-yugo-slabo-ide-1-3CW-sve-zastave-sa-ovim-veberom
Prouci ovu temu dobro, tu se krije resenje za tvoj problem.
Prouci ovu temu dobro, tu se krije resenje za tvoj problem.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9490
Datum upisa : 05.03.2008
Pa naravno da se gasi jer nema odakle da uvuce vazduh.Zatvori taj usis pozadi,kupi papiranto rebrasto crevo i povezi daj deo usisa sa limom na izduvnoj grani a poklopac filtera za vazduh okreni da ti zatvori taj usis i koristi samo prednji.Najbolje resenje ti je da nabavis kuciste filtera sto su se pre ugradjivala na te karburatore sa onim rebrastim crevom na izduvu i resen problem oko vazduha i usisa.

» Plin problem - potreban majstor za plin
» dimenzija uvodnika za plin
» Membrane za plin
» Paljenje na plin
» Prvo paljenje na plin
» dimenzija uvodnika za plin
» Membrane za plin
» Paljenje na plin