Rucna kocnica-SAVET
+9
ZAC
d.stole
YUgisa
Spaky
mmarkoo
miljanxXx
VPetar
Mitke
junior45
13 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Rucna kocnica-SAVET
u kakvom stanju ti je korektor kocenja? mozda on ne propusta ulje? ili je gumeno crevo na tocku?
mmarkoo- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 111
Datum upisa : 10.12.2012
Sta je "korektor kocenja"? Creva sam gledao ali nisam video da na nekim mestima ispusta ulje. Cudno mi je to sto
kad luftiram prednje kocnice cim odvrnem onu mazalicu automatski i papucica kocnice propadne dole, dok kod
zadnjih kocnica ,kada luftiram, papucica ostane tvrda cak i kad skinem crevo od ulja....
kad luftiram prednje kocnice cim odvrnem onu mazalicu automatski i papucica kocnice propadne dole, dok kod
zadnjih kocnica ,kada luftiram, papucica ostane tvrda cak i kad skinem crevo od ulja....
Spaky- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 62
Godina : 41
Datum upisa : 30.05.2013
Korektor kocenja je montiran na gredi i sluzi da korektuje snagu zadnjih kocnica u odnosu na to koliko je vozilo optereceno. Preko poluge koje je vezana na viljusku, korektuje protok tecnosti do dobosa. Mozda je zaribao i ne propusa kocionu tecnost... I nije stvar da kociona creva cure, nego da su zapusena i da ne prolazi kociona tecnost kroz njih...
Da, gledao sam ispod zadnje grede i video sam gde stoji taj "korektor" . Jbt, kako je to lose odradjeno na Yugu
bukvalno sve je zardjalo i tesko da se tu ista moze odvrnuti a da se ne polomi. Poluga koja je vezana za viljusku je
najverovatnije zapekla tako da ne znam da li uopste i funkcionise taj sistem. Najbolje bi bilo kada bi postojala
mogucnost da izbacim taj korektor i da direktno prespojim one cevcice....
bukvalno sve je zardjalo i tesko da se tu ista moze odvrnuti a da se ne polomi. Poluga koja je vezana za viljusku je
najverovatnije zapekla tako da ne znam da li uopste i funkcionise taj sistem. Najbolje bi bilo kada bi postojala
mogucnost da izbacim taj korektor i da direktno prespojim one cevcice....
Spaky- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 62
Datum upisa : 30.05.2013
Rade to ljudi, zamene ga sa jednom T racvom samo moze biti opasno ako krenu da koce prvo zadnje kocnice.
Da iskoristim ovu temu. Skoro uzeh sajlu rucne sa mazalicom.
U Boban sajlama mi rekose da je to vec podmazano. Al je nesto ne verujem bas da je dovoljno :-)
Recite mi, koje ulje ili mast da ubrizgam u buzir, kojom metodom?
Jel punim lubrikantom, sve dok na izadje na drugi kraj buzira?
U Boban sajlama mi rekose da je to vec podmazano. Al je nesto ne verujem bas da je dovoljno :-)
Recite mi, koje ulje ili mast da ubrizgam u buzir, kojom metodom?
Jel punim lubrikantom, sve dok na izadje na drugi kraj buzira?
Poslednji izmenio d.stole dana Uto 20 Mar 2018, 16:13, izmenjeno ukupno 1 puta
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Ako ima mazalicu , kao sto kazes , onda podmazi tovatnom mascu...logicno.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Ok, samo cime da je uguram? S obzirom da je otvor za ubacivanje masti po obliku kao pipak na kocnicama za ispustivanje vazduha. Ne mislim da mogu usrafiti rucnu mazalicu sa crevcetom.
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Pa to su mazalice koje se koriste na poljoprivrednim masinama i starim automobilima..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
baki001- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 102
Godina : 49
Datum upisa : 28.10.2012
Da iskoristim ovu temu za jedno pitanje :
Kad svojeručno menjam sajlu ručne - da li ista treba da je spuštena skroz, ili da je podignuta za koji zub!? 🤔
Kad svojeručno menjam sajlu ručne - da li ista treba da je spuštena skroz, ili da je podignuta za koji zub!? 🤔
Jandro- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 531
Datum upisa : 20.03.2013
Spustena skroz
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Mazalica ili dekalamit,neko kaze dekalamit mazalica,sto kaze Junior,koristi se za podmazivanje svih zglobnih veza,univerzalnih spojeva ,glavcina tockova i sl,obicno na poljoprivrednim masinama,gradjevinskim masinama,kamionima i tezim vozilima,postoji rucna i pneumatska verzija.
Rucnih ima takve male ali ima i vece sa pedalom i u nju moze da se ubaci 8-13 kg masti.
Rucnih ima takve male ali ima i vece sa pedalom i u nju moze da se ubaci 8-13 kg masti.
- Broj poruka : 7090
Godina : 45
Datum upisa : 17.03.2018
Evo se kod mene ručna otpustila pa fata tek na zadnje zube i to ne skroz... Pa sam zaša u kanal da pritegnem no mi se ova ka potkovica pokrivila na jednu stranu... Sad gledam, ne znam dal ovo ovako treba da stoji ili je vraćeno naglavačke kad je mjenjana sajla? Zapekla je bila pa je to stric mjenja kad je sestra uzimala kola, rekoše mi...
Pravdic- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 25
Datum upisa : 15.06.2019
Naglavacke je. Vidi da nije pukla, meni se odvojio var sa jedne strane pa je isto nakrivo stajala.
Fala brate na informaciju, ja viđoh da me čudno izgleda... Još kad sam čuo da je stric majstorisa oko toga skoro da sam siguran bio, đe je i petlja oko nje kad ne zna da vrće ono što skine
Nije pukla ta, da rečem, ka potkovica, no je na jednu stranu sajla pokrivila, razvrnula joj je onu ušicu kako je naglavačke stajala. Sad ću ja da ispravim sve to Živ bio.
Nije pukla ta, da rečem, ka potkovica, no je na jednu stranu sajla pokrivila, razvrnula joj je onu ušicu kako je naglavačke stajala. Sad ću ja da ispravim sve to Živ bio.
Pravdic- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 25
Datum upisa : 15.06.2019
Da hoce da se rasiri ta usica kad tako stoji naopako
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu