potreban savet
+3
doktor
Miljan
dragan77
7 posters
Strana 1 od 1
potreban savet
desava mi se ponekad da pri palenju,ponekad i nekoliko puta u toku dana,pocne da radi prvo na tri,a nakon nekoliko sekundi na sve klipove,primetio sam da ima malo curenja izmedju glave i dihtunga izduvne grane,neznam dali bi to mogao biti uzrok ovog problema
dragan77- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 275
Godina : 47
Datum upisa : 03.05.2011
Re: potreban savet
Ima veze udje ti voda u komoru pa dok to izbaci radi tako, zameni dihtung usisno izduvne grane.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Slazem se!
doktor- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 94
Datum upisa : 30.01.2011
dali to moze biti razlog sto pravi pritisak u crevu od hladnjaka?
Mora da pravi pritisak.
kalasnjikov- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 520
Datum upisa : 30.10.2010
Dali trosi antifriz i kakav je poklopac za ulje sa unutrasnje strane?
doktor- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 94
Datum upisa : 30.01.2011
potrosi mozda pola litre za oko mesec dana,a na cepu ima malo kao masno,
To sto vlazi pre moze da bude kondezacija,narocito sada kada je hladno,za pocetak pritegni matice sto drze usisnu i izduvnu granu,ako se opet pojavljuje voda moraces zameniti dihtung.
Prekontrolisi kakve su ti svecice(ja sam imao problem zadnja dva dana,malo radi kako treba ,malo zeza,tri svecice otkazle,a stavljene nove pre mesec dana).
Kada ti tako radi,ugasi ga,skidaj svecice da vidis koja neradi(bice mokra od benzina).
Skini kabal sa razvodne kape sto ide na bobinu,stavi svecicu u kabal i zaverglaj varnica mora da bude jaka i svetla,ovako proveri sve svecice.
Pored svecica proveri kablove,kapu...
Cep poklopca mora da bude mastan od ulja(ako je suv to nevalja,neradi uljna pumpa),cep nesme da bude prljavo beo (smedj)od ulja
Kakav je cep na hladnjaku,kakav je antifriz u hladnjaku,kada je motor ugasen ima li ulja odozgo?
Prekontrolisi kakve su ti svecice(ja sam imao problem zadnja dva dana,malo radi kako treba ,malo zeza,tri svecice otkazle,a stavljene nove pre mesec dana).
Kada ti tako radi,ugasi ga,skidaj svecice da vidis koja neradi(bice mokra od benzina).
Skini kabal sa razvodne kape sto ide na bobinu,stavi svecicu u kabal i zaverglaj varnica mora da bude jaka i svetla,ovako proveri sve svecice.
Pored svecica proveri kablove,kapu...
Cep poklopca mora da bude mastan od ulja(ako je suv to nevalja,neradi uljna pumpa),cep nesme da bude prljavo beo (smedj)od ulja
Kakav je cep na hladnjaku,kakav je antifriz u hladnjaku,kada je motor ugasen ima li ulja odozgo?
misko-GL- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 142
Godina : 69
Datum upisa : 08.07.2011
na cepu ima malo masnoce,ali je antifriz cist
Imao sam sličan problem na floridi, od pritiska u sistemu hlađena pucala je ekspanziona posuda i naravno trošila antifriz sve dok majstor nije zamenio dihtung glave motora. Da i sad ima pritisak ali ne toliki da naduva ekspanzionu posudu do pucanja.
wosha- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 4
Godina : 68
Datum upisa : 20.11.2011
Nije mi jasno kako je moglo doci do pucanja posude kada na cepu ima cetiri rupice a guma ispod cepa je rasecena,tako da nema sanse da se stvori bilo kakav pritisak u sistemu hladjenja,u sistemu hladjenja nema nikakvog pritiska.
dragan77 pregledaj dobro sva creva,spojeve,hladnjak...da negde nevlazi,da je neki veci kvar potrosnja(manjak)antifriza bio bi veci.Da mesa antifriz i ulje,ulje bi promenilo boju a i povecao bi se nivo ulja u karteru.
dragan77 pregledaj dobro sva creva,spojeve,hladnjak...da negde nevlazi,da je neki veci kvar potrosnja(manjak)antifriza bio bi veci.Da mesa antifriz i ulje,ulje bi promenilo boju a i povecao bi se nivo ulja u karteru.
Florida, a i Yugo/101 sa aluminijumskim hladnjakom imaju potpuno zatvoren sistem, na cepu nema rupica i cvrsto dihtuje, srafi se.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
dragan77 nije napisao o kojem autu se radi
Kad smo skinuli dihtung glave jedan bakarni prsten na dhtungu je bio oštećen i verovatno je tuda pritisak iz cilindra dolazio u sitstem hlađenja dok je motor radio, kad je bio ugašen voda je ulazila u cilindar i kvasila svećicu što je otežavalo paljenje i nepravilan rad dok ne bi izbacio vodu, pretpostavljam.
wosha- OHV 663ccm 21ks
I na floridi ako cep ekspanzione posude valja ne bi smeo toliko da se naduva da pukne jer cep bi trebao da isusti suvisni pritisak iako duva kompresiju u rashladni sistem.
Aki91- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1117
Godina : 33
Datum upisa : 07.01.2010
Ako je voda ulazila u cilindar ona bi dospela i u karter, ovo bi se primetilo na ulju u karteru !
Sta ce se desiti ako je sistem za hladjenje tako zatvoren da nema oduska,ako dodje do pregrevanja ili da prokljuca voda?
Sta ce se desiti ako je sistem za hladjenje tako zatvoren da nema oduska,ako dodje do pregrevanja ili da prokljuca voda?
pa i ja mislim da je otisao dihtung glave moralo bi da pokaze na ulju neku promenu ili nesto,danas menjam dihtunge usisno izduvne grane pa cemo videti sta ce biti
Da, ona je ispuštala pritisak, mislim na ekspanzionu posudu, na njenom čepu ima ventil e sad na koji pritisak on otvara to je pitanje. Nije ona pukla odjednom, nego je to kod mene trajalo jedno duže vreme pa je došlo do zamora plastike kod ona dva rebra pomoću kojih se sud veša na unutrašnju stranu blatobrana. Tako sam i ja dosipao Po 2 i 3dcl vode mesečno dok nisam sve zamenio. Pre zamene dihtunga kad bih otvorio čep suda, po gašenju motora čulo se kako vazduh izlazi.
wosha- OHV 663ccm 21ks
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|