Prednji brisaci
+14
martin koral IN
Vlada 1957
Jandro
Nikola I.
YUgisa
Slobodan Negic
ZAC
junior45
ilija94
meto65
darkos
nebojsas
Miljan
YugoM55
18 posters
Strana 4 od 4
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Prednji brisaci
Moze da se zaustavlja do kedera, ali ti onda na drugoj strani ostaje vise neobrisano do kedera.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Uzet danas nosac metlice brisaca (sa sve natpisom Florida crvenim lakom za nokte ) i vidi se znacajna razlika.
Ne moze veca metlica od 50cm, ova je skoro pa knap, a i realno nema ni potrebe.
Evo i razlike
Tacno kao da je falilo malo da to bude to. Na ovom jadnom autu se izgleda mnogo njih igralo majstora pa su menjali i popravljali sve i svasta
Ne moze veca metlica od 50cm, ova je skoro pa knap, a i realno nema ni potrebe.
Evo i razlike
Tacno kao da je falilo malo da to bude to. Na ovom jadnom autu se izgleda mnogo njih igralo majstora pa su menjali i popravljali sve i svasta
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Da li je moguce i da ove makaze imaju toliko lufta ili je to normalno?
#1 - Brisanje na prvoj brzini u gradu pri brzini od 40-50km/h
#2 - Brisanje na drugoj brzini u gradu pri brzini od 40-50km/h
#3 - Brisanje na drugoj brzini na otvorenom putu pri brzini od 90-100km/h
Na otvorenom putu bukvalno brise na drugoj brzini od kedera do kedera, a u gradu ako hocu da kada ugasim brisace vrate se na neku normalnu poziciju brisu do pozicije 1 i 2 sto je poprilicno lose kada treba skretati levo vidljivost je znacajno smanjena..
#1 - Brisanje na prvoj brzini u gradu pri brzini od 40-50km/h
#2 - Brisanje na drugoj brzini u gradu pri brzini od 40-50km/h
#3 - Brisanje na drugoj brzini na otvorenom putu pri brzini od 90-100km/h
Na otvorenom putu bukvalno brise na drugoj brzini od kedera do kedera, a u gradu ako hocu da kada ugasim brisace vrate se na neku normalnu poziciju brisu do pozicije 1 i 2 sto je poprilicno lose kada treba skretati levo vidljivost je znacajno smanjena..
Danas mi je palo na pamet da probam da promenim poziciju one stangle koja se spaja sa motorom brisaca.
Kod mene je bilo pre da je ona namestena da se skoro ceo sraf i matica vide, danas sam uzeo pa je skroz ispravio i to je naravno kontra kako treba da stoji. Setim se da kada je pukao prvi mehanizam da je to stojalo ovako nekako
zato sto kada sam skidao znam da je islo poprilicno tesko jer je bilo nepristupacno.
Namestio sam metlice onako kako meni odgovara i rezultat je sledeci
Svaki put brisu isto od jedne do druge tacke i zaustavljaju se na istom mestu. Treba jos samo da zamenim nove gumice jer na vozacevoj strani brisac preskace i vreme im je da se menjaju.
Pa eto mozda nekome bude korisno ako ne moze da usteluje metlice brisaca kao sto ja nisam mogao iako je mehanizam nov.
Kod mene je bilo pre da je ona namestena da se skoro ceo sraf i matica vide, danas sam uzeo pa je skroz ispravio i to je naravno kontra kako treba da stoji. Setim se da kada je pukao prvi mehanizam da je to stojalo ovako nekako
zato sto kada sam skidao znam da je islo poprilicno tesko jer je bilo nepristupacno.
Namestio sam metlice onako kako meni odgovara i rezultat je sledeci
Svaki put brisu isto od jedne do druge tacke i zaustavljaju se na istom mestu. Treba jos samo da zamenim nove gumice jer na vozacevoj strani brisac preskace i vreme im je da se menjaju.
Pa eto mozda nekome bude korisno ako ne moze da usteluje metlice brisaca kao sto ja nisam mogao iako je mehanizam nov.
pokvario mi se motor brisaca iz cista mira, skroz polako se pomeraju, sta to moze da bude? mozda je neki kontakt ili buksna korodirao ili osigurac neki, radi ali skroz polako
nadal- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 487
Datum upisa : 28.12.2020
Pa jesi proverio? Ne moze niko od nas da zna da li ti je neki kontakt korodirao.
Jel na obe brzine ili samo jedna?
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
verovatno obe, cu da probam sutra
nadal- OHV 903ccm 45ks
upalio sam drugu brzinu, pocelo da pisti kao guma neka da struze i proradise brisaci normalno u obe brzine, sta bi to moglo da bude?
sad radi ali verovatno ce opet da zariba na isti nacin posle nekog vremena
sad radi ali verovatno ce opet da zariba na isti nacin posle nekog vremena
nadal- OHV 903ccm 45ks
Brisaci na osovonicama imaju caure,to bi trebao podmazati. Spricni samo ulja tamo gde se brisac zavija za osovinu,najbolje bi bilo sve rasturiti i podmazati,ali bar nesto podmazi
reko bi da je slajfovalo nesto, a ne zaribalo, da je zaribalo mozda bi vec motor pregoreo, ali pogledacu
podmazao sam poluge, nije ni bilo zaribalo, i dalje svira i slajfuje ponekad, ali vrlo retko, to je neka kajla na izlazu iz reduktora kod poluge se pokidala, ne znam sta tu tacno ima na osovini
podmazao sam poluge, nije ni bilo zaribalo, i dalje svira i slajfuje ponekad, ali vrlo retko, to je neka kajla na izlazu iz reduktora kod poluge se pokidala, ne znam sta tu tacno ima na osovini
nadal- OHV 903ccm 45ks
Jedino mesto gde moze da slajfuje je je kod samog motora,tu je osovina mazubljena i konusna..da je tamo preslajfovao ne bi vracao brisace na isto mesto kad ih gasis nego bi se menjalo
vraca ih gde treba, na izlazu reduktora ima neka kajla sigurno, jasno se cuje kako pisti i brisaci stoje
nadal- OHV 903ccm 45ks
Pa kazem ti ima konusna nazubljena osovina,mozda je satro konusno tanjirasti unutra pa zato pisti ako se ne okrece
Strana 4 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Brisaci
» prednji trap
» Prednji amortizeri, Florida In L?
» par problema vezano za prednji trap
» Prednji amortizeri - Sa Yuga na Floridu
» prednji trap