Prednji brisaci
+14
martin koral IN
Vlada 1957
Jandro
Nikola I.
YUgisa
Slobodan Negic
ZAC
junior45
ilija94
meto65
darkos
nebojsas
Miljan
YugoM55
18 posters
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Prednji brisaci
Extra izgleda:) auu, ti si se bas posvetio...sve pohvale:D
Slobodan Negic- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 452
Godina : 34
Datum upisa : 14.05.2015
To od punta? Svakako lepo izgleda, nema sta...
Nego jer nalepnicu beba u autu drzis iz fazona?
Nego jer nalepnicu beba u autu drzis iz fazona?
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Da, Punto 1. Nije to iz fazona, ta nalepnica predstavlja mene
Miljane ti si prava Zastavina enciklopedija za sve imas informativnog materijala...
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
Mora da bude sacuvano za mladje narastaje ako uopste bude neko budzio Zastavu
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Meni su na onom Fiat otpadu kod Šapca uvalili od Punta dvojke,tad ih nisam vizuelno razlikovao...:-D Međutim,eno ga već skoro godinu dana me služi dobro,lepo izgleda,a i ne beži puno van stakla,samo malo gore preko kedera...;-)
Jandro- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 531
Godina : 41
Datum upisa : 20.03.2013
Da se malo vratimo na prednje brisace.
Problem ovakav.
Skala 55, 2008, brisaci su jedno vreme kilavili, kao da je motor zaglavljen. Malo rade polako, pa ubrzaju, ali uglavnom malo sporije rade, nisu zivahni na obe brzine. Danas kilave, nikako da ubrzaju, dok nisu stali potpuno.
Skinem, ocistim, podmazem motor, radi kao doxica. Cak imam neke napone na konektoru, ali nece ni da zucne. Konektori provereni, wd-isani, ali nista.
Sa rucice ide napon, cak i prskalica radi, ali nemam semu da prepoznam automat brisaca. Instalacija umotana, zice je malo teze pratiti, pa ako neko ima semu bar tog dela instalacije, ili negde sliku konkretnog automata, olaksalo bi mi kopanje.
Jos je bila kisa, ja nervozan...sreca da je Skala u pitanju, pa me jednostavnost skidanja delova bodri...inace..
Problem ovakav.
Skala 55, 2008, brisaci su jedno vreme kilavili, kao da je motor zaglavljen. Malo rade polako, pa ubrzaju, ali uglavnom malo sporije rade, nisu zivahni na obe brzine. Danas kilave, nikako da ubrzaju, dok nisu stali potpuno.
Skinem, ocistim, podmazem motor, radi kao doxica. Cak imam neke napone na konektoru, ali nece ni da zucne. Konektori provereni, wd-isani, ali nista.
Sa rucice ide napon, cak i prskalica radi, ali nemam semu da prepoznam automat brisaca. Instalacija umotana, zice je malo teze pratiti, pa ako neko ima semu bar tog dela instalacije, ili negde sliku konkretnog automata, olaksalo bi mi kopanje.
Jos je bila kisa, ja nervozan...sreca da je Skala u pitanju, pa me jednostavnost skidanja delova bodri...inace..
Vlada 1957- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 8
Datum upisa : 18.02.2012
2008 nema automat, direktno sa ablendera ide na motor.
Kako pravi dve brzine?
Mislim, nije problem da zamenim ablender, ali bih voleo da ga testiram pre razbucavanja.
P.S.
Da nije neki fazon sa dva para cetkica namotoru?
Mislim, nije problem da zamenim ablender, ali bih voleo da ga testiram pre razbucavanja.
P.S.
Da nije neki fazon sa dva para cetkica namotoru?
Dva para cetkica ima, za obe brzine.
Epilog je nov set poluga ablenderi brisaci..
Da zlo bude vece, valjda sto je poslednja generacija, ugradjivano je sta se nadje, pa je instalacija prakticno od Yuga, a ne od keca.
Osnovno je da je za keca crni, vaznije da je sa 6 spojeva na kucistu(i toliko kablova id sa te strane) , a za Yuga sivi, bitnije da je sa 5 kontakata,(zica, nitni) i drugacije prevezuje motor.
Konektori isti, 6+1 za pumpicu tecnosti za pranje...
Kada se ubaci od keca, spali osigurac na dve pozicije, iskljuceno i prva brzina, a na trecem polozaju vrti motor polako.
Sada cekam da stigne kakav treba set, pa da konacno proradi...
Da zlo bude vece, valjda sto je poslednja generacija, ugradjivano je sta se nadje, pa je instalacija prakticno od Yuga, a ne od keca.
Osnovno je da je za keca crni, vaznije da je sa 6 spojeva na kucistu(i toliko kablova id sa te strane) , a za Yuga sivi, bitnije da je sa 5 kontakata,(zica, nitni) i drugacije prevezuje motor.
Konektori isti, 6+1 za pumpicu tecnosti za pranje...
Kada se ubaci od keca, spali osigurac na dve pozicije, iskljuceno i prva brzina, a na trecem polozaju vrti motor polako.
Sada cekam da stigne kakav treba set, pa da konacno proradi...
Jedno pitanje da li yugo koral in ima relej za brisace?
martin koral IN- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 59
Datum upisa : 15.02.2016
Kako bi mogao da se preveze relej vremenski od vw br 99?
martin koral IN- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 59
Datum upisa : 15.02.2016
Prakticno corava posla, Iz rucice ide 5 zica, ka motoru 4, specificno je izvedena varijanta za vracanje brisaca(kratkospajanjem kontakata i dovodjenja plusa na jedan od klizaca na zupcaniku - u iskljucenom polozaju rucice) u pocetni polozaj..solidno slozena sema za takvu preradu. I motor bi trebao da se zameni.
Eventualno bi mogao da se doradi interval prekidac, sa tajmerom na manjoj brzini, da prekida napajanje, ali bi se, bez dodatne intervencije na motoru, brisaci zaustavljali na raznim pozicijama.
Eventualno bi mogao da se doradi interval prekidac, sa tajmerom na manjoj brzini, da prekida napajanje, ali bi se, bez dodatne intervencije na motoru, brisaci zaustavljali na raznim pozicijama.
Moze da se uradi to, ja sam napravio, ali da intervalni rad aktiviras posebnim tasterom ili kratkim aktiviranjem prskalice, prva i druga brzina ostaju kao do sad.
Da se javim samo jos jednom , problem resen relativno skoro , bio zaribao motor brisaca , zamenjen je i stvaljen novi i sve radi kako treba
ilija94- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 190
Datum upisa : 04.11.2013
Cisto da otklonim sumnju da nisam lud ovo gore je mehanizam brisaca ST ili NT za stojadina?
Ispod njega je mehanizam brisaca za Yuga ST, a narucio sam mehanizam brisaca za Yuga NT i prodavac me ubedjuje da je to to.
Jos mi je poslao nosace metlica brisaca od kojih jedna izgleda ovako i opet me ubedjuje kako je to NT, a nosaci sa ove slike su ST kako on kaze.
Ako nista barem je pristao da zameni taj jedan okrnjen nosac metlice, a sa ovim mehanizmom ne znam sta da radim...
Ispod njega je mehanizam brisaca za Yuga ST, a narucio sam mehanizam brisaca za Yuga NT i prodavac me ubedjuje da je to to.
Jos mi je poslao nosace metlica brisaca od kojih jedna izgleda ovako i opet me ubedjuje kako je to NT, a nosaci sa ove slike su ST kako on kaze.
Ako nista barem je pristao da zameni taj jedan okrnjen nosac metlice, a sa ovim mehanizmom ne znam sta da radim...
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Zalomio mi se saraf koji sa maticom drzi metlicu prednjeg brisaca. Mehanizam brisaca je na autu dobar pa da ne bi menjao ceo da li postoji mogucnost da se zameni samo taj saraf koji drzi metlicu i kako?
Ja sam seko pa vario drugi sraf,sad ne znam kako je kod tebe puklo
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Mozes da zamenis celu tu polugicu samo moras da nadjes isti tip.
Izgleda kao da je pricvrscena sa pop nitnama, da li ima neki specijalan alat sa kojim se to skida?
junior45 ::Ja sam seko pa vario drugi sraf,sad ne znam kako je kod tebe puklo
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Brisaci
» prednji trap
» Prednji amortizeri, Florida In L?
» par problema vezano za prednji trap
» Prednji amortizeri - Sa Yuga na Floridu
» prednji trap