Varnice u svecici
+5
charjek
nebojsas
miljanxXx
Mitke
YUgisa
9 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Varnice u svecici
Ok, menjam. Pretpostavljam da je bolje da uzmem NGK nego Super Bosnu, samo gde naci original?
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
E samo toliko...to i jeste kvaka..originalnost...nekada sam cuo, a i danas mnogi potvrdjuju, da su Bosnine svecice odlicnog kvaliteta...ja na Jugu furam Bosnu..i radi odlicno, pre njih sam imao NGK ali su se brzo trosile elektrode...pa su za zamenu bile vec posle 15 000 km...znaci razmisli....to sto je ta Bosna negde probila ne mora da bude pravilo za taj brend..
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
I to je tacno, i ja sam do sada koristio Bosnu i nisam imao problema, cak sam danas kupio nov komplet ali drugar mi rece nikako da ih ne stavljam nego da menjam sutra za NGK... Nemam pojma...
Zamenio, sve ok, nista ne svetli ni ne probija
Da li sam trebao da podesim zazor na svecicama, mislim da je 1.0mm, imam el. paljenje i vozim na plin? U prodavnici su mi rekli da treba da bude 1.0, al' sam ovde na forumu procitao da treba 0.7?
Da li sam trebao da podesim zazor na svecicama, mislim da je 1.0mm, imam el. paljenje i vozim na plin? U prodavnici su mi rekli da treba da bude 1.0, al' sam ovde na forumu procitao da treba 0.7?
Za tvoj motor treba da je 0.7 a neki preporucuju i da se smanji za 0.1 zbog plina.
pa ako ti lepo radi,vuce ne bih ja dirao zazor,mada to je moje misljenje...
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Radi normalno, sve isto ko i pre, ni bolje ni losije. Koliko sam shvatio, ako je manji zazor jaca je varnica i bolje sagorevanje ali se brze trosi svecica, ili mozda gresim?
Ako je zazor veci duza je varnica sto omogucava bolje sagorevanje i vecu snagu jer vise smese upali i lakse se siri eksplozija, ali paljenje mora da bude dovoljno jako da prebaci toliki raspon pod tako velikim pritiskom kao sto je u cilindru. Manji zazor omogucava bolje koncentrisanu varnicu odnosno sigurnost da moze uvek da prebaci varnicu ali ima negativne posledice na ono sto se desava nakon paljenja smese
Znaci ako radi normalno sa vecim zazorom to je onda bolje i nista ne dirati? Tek ako nesto nije ok onda smanjiti zazor?
Ok, onda nista ne diram za sada
Strana 2 od 2 • 1, 2
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu