Varnice u svecici
+5
charjek
nebojsas
miljanxXx
Mitke
YUgisa
9 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Varnice u svecici
Veceras sam po mraku nesto hteo da proverim ispod haube dok je auto radio i primetio sam da, kako da kazem, svecice "svetle". Kako ide kapica na svecicu, ne naleze bas do kraja da bi je pokrila celu nego ostane vidljivo otprilike 5 milimetara tela svecice i tu sam video kao varnice unutar keramike, znaci nista spolja, nigde ne bacaju varnice, samo kao da je svecica providna i da vidim varnice kako "proticu". Nisam to nikad video ranije, mada nisam ni obracao paznju. Da li je to normalno? Svecice i kablove sam stavio nove pre oko 2 meseca, svecice su Super Bosna.
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
Re: Varnice u svecici
Ne sme da se vide varnice, probija ti ta keramika na svecici.
Hm, sad sam prislonio srafciger na svecicu, ako probija pretpostavljam da bi bacila varnicu, al apsolutno nista?
Pa, nema trzanja i slicnog ako na to mislis, ali sam primetio gubitak snage u zadnjih desetak dana, bila je tema gde sam pisao o tome, problem sam resio pre oko dva meseca kad sam zamenio komutator i auto se bukvalno preporodio. Sad imam slican problem kao i pre, gubitak snage, slabo ubrzavanje, itd, pa sam mislio da opet nije povezano sa paljenjem-strujom...
Pa meni kad je probilo tako da se vidi varnica, onda motor nije dobro radio na toj svecici
Nije ti radio dobro, mislis trzao ili nesto drugo?
Nije radio taj cilindard radio redovno, tandrkao je na tri cilindra
Meni recimo na leru radi savrseno mirno, ne trese, ne tandrce.
A u voznji, na malim obrtajima?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Nisam primetio trzanje, samo mi treba vise vremena nego pre da ubrzam, manja je snaga nego pre.
te svecice super bosna su dobre samo za tortu
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Pa ne znam, na mnogim mestima sam cuo da ih hvale, i ovde na forumu isto... Njih koristim stalno i nisam imao problema... Bezveze mi da ih menjam a nisam siguran da su one.
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Datum upisa : 07.01.2012
Pa dobro, desava se Siguran sam da ima i NGK i drugih brendiranih svecica kojima moze isto to da se desi, pogotovo sa kopijama na nasem trzistu.
Da li je ovo pravilan raspored kablova:
Da li onaj gornji pipak na svecici na koji naleze kabl treba da bude zategnut ili to nema veze, kod mene je bio odsrafljen 4-5 krugova, mozda je to bio problem? Inace, sinoc sam u garazi u mrklom mraku proveravao kablove i video sam da kabl od bobine do kape probija gde god pipka nesto od metala. Posto je to treci komplet NOVIH kablova koje sam promenio nema vise svrhe da kupujem druge pa sam, po savetu elektricara, sve kablove obmotao izolir trakom, videcu da li je pomoglo. Probao sam Flash kablove, ovi sad su neki made in USA:
Da li onaj gornji pipak na svecici na koji naleze kabl treba da bude zategnut ili to nema veze, kod mene je bio odsrafljen 4-5 krugova, mozda je to bio problem? Inace, sinoc sam u garazi u mrklom mraku proveravao kablove i video sam da kabl od bobine do kape probija gde god pipka nesto od metala. Posto je to treci komplet NOVIH kablova koje sam promenio nema vise svrhe da kupujem druge pa sam, po savetu elektricara, sve kablove obmotao izolir trakom, videcu da li je pomoglo. Probao sam Flash kablove, ovi sad su neki made in USA:
Pa ako ti probija samo taj od bobine onda uzmi od nekog drugog kompleta sto si izmenjao pa zameni za taj sto probija...
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
nebojsas ::Hm, sad sam prislonio srafciger na svecicu, ako probija pretpostavljam da bi bacila varnicu, al apsolutno nista?
Nebi bacila varnicu jer šrafciger nije uzemljen, tj. plastična drška služi kao izolator pa nema struja kamo otići. Probaj uhvatiti rukom za metalni dio šrafcigera pa onda prisloni.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Datum upisa : 13.10.2012
@charjek
Kablove zamenim za druge u prodavnici tako da imam jedan komplet.
@YugoM55
Umesto sto me zaj****** da pipam rukama svecice, bolje mi reci da li je raspored kablova onakav kao na slici i da li pipak na svecici treba da bude zavrnut ko kraja
Kablove zamenim za druge u prodavnici tako da imam jedan komplet.
@YugoM55
Umesto sto me zaj****** da pipam rukama svecice, bolje mi reci da li je raspored kablova onakav kao na slici i da li pipak na svecici treba da bude zavrnut ko kraja
Mislim da ti je dobar raspored kablova, pipak bi trebao biti zavrnut do kraja.
što se kablova tiče, najbolji su Lika Sistem iako ne znam može li se njih više kupiti.
što se kablova tiče, najbolji su Lika Sistem iako ne znam može li se njih više kupiti.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Datum upisa : 13.10.2012
Ja sam uzeo Carol kablove OES 313 i vrsi posao lepo (po savetu sa foruma, inace flesh iz iskustva su najgori)
teslaboj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Godina : 35
Datum upisa : 07.10.2012
Raspored jeste dobar, samo na kapi mogu biti kako god postavljeni, jer razvodnik mozes da ubodes u bilo kom polozaju, bitno je samo da u smeru kazaljke na satu budu 1-3-4-2.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Ok. Miljane, sta ti kazes za ovaj moj problem svecice koja svetli, to ne treba tako pretpostavljam? Nikad ranije nisam pazljivo gledao svecice u potpunom mraku pa zato ne znam kako je ranije bilo.
Edit: Posle zavrtanja vrhova svecica i izolovanja kablova, ponasanje auta se vratilo na normalu, snaga je tu, sad sam isprobao, na uzbrdici gde nisam mogao ni da pomislim da ubacim u trecu, sad lepo vuce i ubrzava. Ali, svecice i dalje svetle, tu se nista nije promenilo. Nabavicu sutra NGK pa cu probati kako je sa njima.
Edit: Posle zavrtanja vrhova svecica i izolovanja kablova, ponasanje auta se vratilo na normalu, snaga je tu, sad sam isprobao, na uzbrdici gde nisam mogao ni da pomislim da ubacim u trecu, sad lepo vuce i ubrzava. Ali, svecice i dalje svetle, tu se nista nije promenilo. Nabavicu sutra NGK pa cu probati kako je sa njima.
Lose svecice, nema sta drugo.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Slazem se sa Miljanom...moguce je da je negde u keramici izgorela elektroda, ali ostali krajevi blizu jedan drugom, pa se stvara elektricni luk pa svetli kroz keramiku...menjaj to!
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Strana 1 od 2 • 1, 2
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|