Trza kada se ugreje
+7
Zuty
Mitke
YugoNP
junior45
Nikola NS
teslaboj
Mrki
11 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Trza kada se ugreje
Pozdrav ljudi, dogadja se da mi trza auto kada se zagreje. Gledao sam pumpu i ulaz od filtera mi je bio otegnut, pa sam predpostavio da je pumpa vukla fals vazduh. Ja sam to zategao. Posle toga opet trza. E sada kada otvorim haubu i pogledam filter goriva koji je providan i auto upalim, taj filter nije pun goriva vec nesto na pola, da li taj filter mora biti ceo ispunjen gorivom ili je dovoljno da bude do pola ili cak manje?
Ja verujem da je u pitanju negde fals vazduh. Pumpa je skoro nova i kada sam je testirao u flasu od 1,5 litre napuni manje od 40 sekundi. Ne znam da li je to u redu?
Svecice nove, kablovi i kapa menjani pre godinu dana. Kondezator kod platina menjan skoro... jedino sto mozda moze da bobina probija kada se ugreje...
Ja verujem da je u pitanju negde fals vazduh. Pumpa je skoro nova i kada sam je testirao u flasu od 1,5 litre napuni manje od 40 sekundi. Ne znam da li je to u redu?
Svecice nove, kablovi i kapa menjani pre godinu dana. Kondezator kod platina menjan skoro... jedino sto mozda moze da bobina probija kada se ugreje...
Mrki- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 32
Datum upisa : 18.04.2012
Re: Trza kada se ugreje
Meni je tako trzao kad se ugreje, ja sam mislio da je do plina bilo i membrana. U stvari su bili losi kablovi(iako su bili skoro pa novi)
teslaboj- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 200
Godina : 35
Datum upisa : 07.10.2012
Filter od goriva ni ne treba da bude pun.Meni to deluje na problem sa strujom,verovatno nesto oko razvodnika paljenja.Kazem jer sam imao isti problem na opel kadetu i tako mi je trzao.
Javice se vec neko od iskusnijih kolega forumasa sa preciznijim odgovorom.
Javice se vec neko od iskusnijih kolega forumasa sa preciznijim odgovorom.
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2013
Hvala vam na odgovorima. Kapu sam novu stavio, tako da sam nju eliminisao iz problema. Filter mi nekada bude i prazan, ne vidim uopste da li ima goriva.
Hm, videcu da stavim stare kablove koji su bili dobri, pa da proverim...
Hm, videcu da stavim stare kablove koji su bili dobri, pa da proverim...
Mrki- OHV 663ccm 21ks
Moze se desiti da kablovi iako su novi budu fals roba,tj da ne rade posao.Kazes da si kablove stavio pre godinu dana....pa mozda su od tada probili pa zezaju....vrati stare ako znas da su ispravni pa vidi sta se desava
Nikola NS- SOHC 1116ccm 61ks
- Broj poruka : 1321
Godina : 31
Datum upisa : 26.07.2013
bobina najverovatnije,vidi dal se greje kad vozis auto
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35132
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Mislim da se greje, po secanju od ranije, ali mislim da je to normalna stvar.
Gledao sam u mraku da li baca negde varnice i primetio sam da oce oko svecica gde se spajaju sa motorom, bilo da su stare ili nove, isto se ponasaju, ali posto sam i nove stavio onda mi je to bilo nesto sto je normalno.
Gledao sam u mraku da li baca negde varnice i primetio sam da oce oko svecica gde se spajaju sa motorom, bilo da su stare ili nove, isto se ponasaju, ali posto sam i nove stavio onda mi je to bilo nesto sto je normalno.
Mrki- OHV 663ccm 21ks
Meni je bio isti problem.....auto je trzao i gasio se u vožnji,zamenio sam razvodnu kapu ,platinska dugmad,alnaseri regler,filter za gorivo.........problem je bio u benzinskoj pumpi........zamenio sam je i sada je sve ok......dokaz da je benzinska pumpa upitanju ti je filter ako je prazan posle gašenja onda pumpa ne baca gorivo...........
YugoNP- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 13
Datum upisa : 25.11.2013
znate kako ja proveravam pumpu..stavim na povratno crevo providan filter i tako vidim dal ide gorivo ili ne..to je najbolji i najjednostavniji nacin da se utvrdi protocnost sistema za gorivo i ispravnost pumpe
Mene to i buni, ja ne vidim gorivo u filteru, a na povratno crevo baca, naravno sve to kada je ladan. nije mi jasno gde vuce gorivo kada ga u filteru ne vidim
Mrki- OHV 663ccm 21ks
ako baca na povratno znaci da ga ima,tako da nemo da brines
Evo sta sam danas primetio. Kupio nove selne i pritegao creva kod pumpe i na ulazu karburatora i filter se sigurno napunio oko 2/3, sto ranije nije, ali sam ukapirao da kada je na vecim brzinama pocinje da se gusi i kada ugasim obavezna kratka svetla on pocne dobro da radi. Predpostavljam da gubi struju negde, mozda je do alternatora...
Mrki- OHV 663ccm 21ks
mozda ti alternator ne puni dobro,to proveri
Da, planiram upravo
Mrki- OHV 663ccm 21ks
Ma jok cimao i juce i kada ugasim svetla. Sve mi se cini da je do goriva, jer zeza samo kada idem brze i narocito kada se ugreje. Nije cesto, ali odjednom pocne, pa to stvara neprijatnu situaciju.
Jel moguce to da se pravi vakum u rezervoaru i da pumpa zato nece da vuce gorivo? Negde sam ovo procitao na forumu da je moguce...
Jel moguce to da se pravi vakum u rezervoaru i da pumpa zato nece da vuce gorivo? Negde sam ovo procitao na forumu da je moguce...
Mrki- OHV 663ccm 21ks
Da ne otvaram novu temu,mogu i ovde da se prikljucim,jer imam slican problem.Problem je sledeci kada ga vozim na benzin pri saltanju is prve u drugu brzinu,nece odmah da primi gas nego malo se ugusi i onda odjednom probije i posle ide normalno,a na plinu je sve normalno. Sta ga muci?
lekac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 149
Godina : 30
Datum upisa : 08.03.2013
Jel zagrejan trza?
Da, kada je hladan ide bez problema. Razmisljam se da skinem filter vazduha...
Mrki- OHV 663ccm 21ks
I sta ces da postignes ako skines filter vazduha?
Bolje ga zameni...
Bolje ga zameni...
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Ja sam pitao lekcaMrki ::Da, kada je hladan ide bez problema. Razmisljam se da skinem filter vazduha...
Ja sam mislio da ga skinem da bih testirao, da znam sta je, bice mi lakse :)ma nisam ga vozio ovih dana.
Razmisljam se da mi ne probija kondezator za platine, ali je nov stavljen pre koji 2 meseca...
Mada mi je pumpa najsumljivija i dovod goriva, jer kada idem brze dolazi do zezanja.. a i pumpa nova, pre godinu dana kupljena... a u brate kada me ovako snadje nesto... jedino mu je bobina stara...
Razmisljam se da mi ne probija kondezator za platine, ali je nov stavljen pre koji 2 meseca...
Mada mi je pumpa najsumljivija i dovod goriva, jer kada idem brze dolazi do zezanja.. a i pumpa nova, pre godinu dana kupljena... a u brate kada me ovako snadje nesto... jedino mu je bobina stara...
Mrki- OHV 663ccm 21ks
kondezator je,novi su krs..ja sam imao sa lade kondezator i radio je ko zmaj,dok su zastavini radili kratko i pregorevali
To ti je samo do zapusenog karburatora od voznje na plin, tako je i meni bilo.
Odgovor za Lekca
Odgovor za Lekca
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Datum upisa : 17.06.2013
Ok, ja vozim na benzin
Mrki- OHV 663ccm 21ks
junior45 ::Jel zagrejan trza?
Trza i zagrjan i ladan.
lekac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 149
Datum upisa : 08.03.2013
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Jugo 55 IN trza i dalje!!!!! Hitna pomoc!!!!
» Zastava 101 trza kad se oduzme gas?
» kada trese volan
» Zastava 101 trza kad se oduzme gas?
» kada trese volan
Strana 1 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu