Yugo 45 - Iseceni kablovi brave, potrebna sema povezivanja
2 posters
Strana 1 od 1
Yugo 45 - Iseceni kablovi brave, potrebna sema povezivanja
Yugo 45 je 91 godiste.
Kola su mi bila ukradena pre nekog vremena, srecom nasli su i juce su vracena ali su lopovi isekli kablove brave i palili preko zica, pa sad ne znam kako da ih povezem. Nasao sam neke seme na italijanskom roso azuro nero... ali nisma siguran kako da ih povezem??
Sa brave mi idu cetiri deblje zice (braon, plavo crna, crvena i crna), a sa strane zica viri nekih 7 ili 9 zica (jos nekoliko tankih, dve braon, mislim jos koja zuta i jos neka... nisam ih za sada prebrojavao po ovoj kisi... treba dosta toga uraditi da se osposobi). Da li je izmedju trebao da bude neki konektor? Mislio sam da ih spojim preko luster klema, da li je to dobro resenje? A i muci me sto su kratki kablovi koji vire iz brave - sekli su ih odmah blizu brave na par cm, mislio sam da ih produzim, da ne kupujem novu bravu - mislio sam da zalemim parce zice od 10-tak cm na te patrljke.
Drugo pitanje, sta mislite o alarmima - vidim ima po oglasima od 24 eura (neki Bear) navise, da li se to isplati ugradjivati - nesto mi previse jeftino deluje?
Kola su mi bila ukradena pre nekog vremena, srecom nasli su i juce su vracena ali su lopovi isekli kablove brave i palili preko zica, pa sad ne znam kako da ih povezem. Nasao sam neke seme na italijanskom roso azuro nero... ali nisma siguran kako da ih povezem??
Sa brave mi idu cetiri deblje zice (braon, plavo crna, crvena i crna), a sa strane zica viri nekih 7 ili 9 zica (jos nekoliko tankih, dve braon, mislim jos koja zuta i jos neka... nisam ih za sada prebrojavao po ovoj kisi... treba dosta toga uraditi da se osposobi). Da li je izmedju trebao da bude neki konektor? Mislio sam da ih spojim preko luster klema, da li je to dobro resenje? A i muci me sto su kratki kablovi koji vire iz brave - sekli su ih odmah blizu brave na par cm, mislio sam da ih produzim, da ne kupujem novu bravu - mislio sam da zalemim parce zice od 10-tak cm na te patrljke.
Drugo pitanje, sta mislite o alarmima - vidim ima po oglasima od 24 eura (neki Bear) navise, da li se to isplati ugradjivati - nesto mi previse jeftino deluje?
atanasns- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 26
Godina : 53
Datum upisa : 24.09.2012
Re: Yugo 45 - Iseceni kablovi brave, potrebna sema povezivanja
Malo dalje je konektor, a najbolje je da kupis nov ulozak brave i samo ubodes, on nije skup, 400-500 din.
Isplati se svakako, dobri su ti alarmi.
Isplati se svakako, dobri su ti alarmi.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Nema konektora, samo zice vire iz crnog creva...
Izvuci to, na drugom kraju crnog creva.
Ne razumem, sta da izvucem? crevo mi dolazi sa leve strane iza plastike i ispod reda prekidaca za svetla ventilator, grejac stakla... iz tog creva vidim da dolaze samo te zice. Neke su samo secene, a neke zavrtane... One su dovoljne duzine da na njih zavrnem luster klemu, mislim da je tu gde se one zavrsavaju bio konektor, pogotovo sto su na podu ostale neke papucice od konektora. izgleda da su sve isekli i vezivali zice.
Ulozak brave ovako izgleda, i njegovi kablovi su u crevu
Kablovi iz fabricke instalacije koji se spajaju sa njim nisu u crevu, tako da ti je to ostalo u autu, taj ostatak kablova skini, a kad kupis nov ulozak brave imas komplet sve, samo ubodes.
Nisu mogli da iseku zice sa fabricke instalacije jer su dosta kratke i taj konektor vrlo malo moze da se izvuce ispod table.
Kablovi iz fabricke instalacije koji se spajaju sa njim nisu u crevu, tako da ti je to ostalo u autu, taj ostatak kablova skini, a kad kupis nov ulozak brave imas komplet sve, samo ubodes.
Nisu mogli da iseku zice sa fabricke instalacije jer su dosta kratke i taj konektor vrlo malo moze da se izvuce ispod table.
Ipak su isekli i konektor (stetocine jedne)
sada mi viri 7 zica:
od debelih: crvena, plavo-crvena, braon i crna
jedna srednje debljine: braon
dve tanke zuta i braon
sa strane brave imam cetiri debele: crvena, plavo-crvena, braon i crna
koje odgovaraju bojama onim debelim na instalaciji, tako da mi je jasno kako povezati debele - odgovarajuca boja na odgovarajucu boju...
Ono sto mi nije jasno je kako povezati 3 tanje koje se nalaze sa strane instalacije: tamo ima dve braon (jedna deblja i jedna tanja) i jedna tanka zuta.
pretpostavljam da su debele braon za starter, crna za masu, crvena za 12V, plava-crna za svetla, a za za sta su tanke i gde ih treba vezati?????
sada mi viri 7 zica:
od debelih: crvena, plavo-crvena, braon i crna
jedna srednje debljine: braon
dve tanke zuta i braon
sa strane brave imam cetiri debele: crvena, plavo-crvena, braon i crna
koje odgovaraju bojama onim debelim na instalaciji, tako da mi je jasno kako povezati debele - odgovarajuca boja na odgovarajucu boju...
Ono sto mi nije jasno je kako povezati 3 tanje koje se nalaze sa strane instalacije: tamo ima dve braon (jedna deblja i jedna tanja) i jedna tanka zuta.
pretpostavljam da su debele braon za starter, crna za masu, crvena za 12V, plava-crna za svetla, a za za sta su tanke i gde ih treba vezati?????
Debele braon su 12V, crna za svetla, plavo-crna kontakt i crvena za anlaser.
Jednostavno je povezati debele - boja na boju... A za sta su one tanke na instalacijama? U stvari nije mi ni narocito bitno za sta su, vec na koje debele ih treba povezati?
JUPI - kola rade i samo sa debelim!
spojio sam i zutu i deblju braon
- zuta ide na starter, sluzi za signal punjenja alternatora
- Deblja braon sluzi za poziciju
ostaje neresena samo tanja braon?
spojio sam i zutu i deblju braon
- zuta ide na starter, sluzi za signal punjenja alternatora
- Deblja braon sluzi za poziciju
ostaje neresena samo tanja braon?
Tanja braon bi trebalo da ide na ablender, na kontakt za ablendovanje, i treba biti spojena sa crnom debelom.
Popravljeno, radi sve... hvala!
Similar topics
» Treba mi sema povezivanja ovog karburatora Weber 32-34 TLDE slike su u temi.
» Potrebna pomoc oko alarma ili centralne brave.
» Sema instalacija Yugo 55
» Sema Yugo cabrio
» Yugo ST sema elektricne instalacije km sata
» Potrebna pomoc oko alarma ili centralne brave.
» Sema instalacija Yugo 55
» Sema Yugo cabrio
» Yugo ST sema elektricne instalacije km sata
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu