Da li sam upropastio motor? - izvuceni delovi dihtunga
5 posters
Strana 1 od 1
Da li sam upropastio motor? - izvuceni delovi dihtunga
Danas sam uzeo cetkicu za zube i srafciger, i krenuo da cistim neku masnu prljavstinu koja se nahvatala na motoru.
Tokom ciscenja sam uspeo da pokidam (ogulim) neku takgu gumu koja se nalazila izmedju sastavnih delova motora, misleci da je prljavstina.
Jednu dugacku horizontalnu (vodoravnu) gumicu, ili sta je vec sam skroz skinuo, a jednu manju vertikalnu sam iscupao do pola i ostao je da visi visuljak.
STA SAM NAPRAVIO ? ? ? ? ? ?
Tokom ciscenja sam uspeo da pokidam (ogulim) neku takgu gumu koja se nalazila izmedju sastavnih delova motora, misleci da je prljavstina.
Jednu dugacku horizontalnu (vodoravnu) gumicu, ili sta je vec sam skroz skinuo, a jednu manju vertikalnu sam iscupao do pola i ostao je da visi visuljak.
STA SAM NAPRAVIO ? ? ? ? ? ?
pedesetpetica- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 66
Datum upisa : 19.06.2013
Re: Da li sam upropastio motor? - izvuceni delovi dihtunga
Bilo bi dobro slikati to kako izgleda, ta gumica je mozda samo silikon koji je istisnut iz dihtunga a mozda je tako i kod vertikalne mada mozda je i istrulio dihtung i moze da probije svakako pa je samo na ovaj nacin nacet... Tako sam ja npr prosao sa dihtungom glave, slucajno sam izvukao parce od njega i skontao da je totalno istrulio i da se raspada i zamenio sam ga verovatno u poslednjim trenutcima...
Zavisi odakle si iščupao.
Predrag B.- SOHC 1498ccm 85ks
- Broj poruka : 6738
Godina : 38
Datum upisa : 14.09.2012
Koliko ja vidim to je samo neki silikon koji je namazan kod dihtunga poklopca ventila, nista ozbiljno, ako krene bas slucajno da masti, zameni se samo taj dihtung koji nije tesko zameniti. Skinu se 6 matica i svuce taj poklopac, sastruze stari dihtung, savi nov i pritegnu se nazad matice
To ti je dihtung dekla odnosno poklopca kućišta bregaste...ako ne curi ulje nigdje onda nisi ništa upropastio. Ako i curi nije taj dihtung skup a i jednostavno se mijenja.
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
Silikon je u pitanju, slobodno skini sav taj visak koji viri, ja to skidam cim se osusi silikon.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Similar topics
» Yugo sa 1.3T motor iz Una, vratiti ubrizgavanje i turbo ili ga staviti u trenutnom stanju kao karburatorski motor?
» Menjanje dihtunga na karteru?
» Zamena dihtunga na pumpi za vodu
» Zamena dihtunga glave motora
» Kucna zamena menjaca i dihtunga
» Menjanje dihtunga na karteru?
» Zamena dihtunga na pumpi za vodu
» Zamena dihtunga glave motora
» Kucna zamena menjaca i dihtunga
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu