Brojač pređenih kilometara ne radi
4 posters
Strana 1 od 1
Brojač pređenih kilometara ne radi
Već neko vreme mi brojač pređenih kilometara ne radi. Blokirao je i neće da se pomeri. Brzinomer radi skoro savršeno ( provereno na nekoliko radara što u SRB što u SK ). Auto je proizveden 2005., ima teleoptikov sat, pretpostavljam iz tih godina ( 04., 05. ). Pitanje je da li to može da se popravi bez zamene uložka ili celog sata novim ili polovnim?
Ako bi se stavljao polovni kako proveriti ispravnost i tačnost merenja pre montaže? U NS dolaze kragujevčani koji prodaju delove, nudili su mi za 1000 din. "remontovan" šta god to značilo.
Ako bi se stavljao polovni kako proveriti ispravnost i tačnost merenja pre montaže? U NS dolaze kragujevčani koji prodaju delove, nudili su mi za 1000 din. "remontovan" šta god to značilo.
bratislavbelic- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 65
Godina : 52
Datum upisa : 30.07.2013
Re: Brojač pređenih kilometara ne radi
Moze da se popravi, ali je kratkog veka, osovine i lezista zupcanika u Teleoptik satovima imaju jako veliki zazor i kad se jos potrose vremenom, zupcanik se pomeri i vise nije u zahvatu sa drugim, moze da se podmetne nesto izmedju osovinice i lezista i onda radi, ali pitanje koliko dugo.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Meni je to ranije ranije nzm ni ja kad ukocio isto tako, i ja sam ga rasturio video sve dobro promrdao ono i on je opet proradio i radi jos uvek, skoro sam takodje rasturao ceo sat da bi brojac km vratio na 00000 namestio i radi, savetujem ti da probas prvo da rasturis ceo sat nije nikakva tehnologija shvatices kad ga rasturis kako to funkcionise i rasturis i brojac i da vidis gde je ostecenje, ne kosta te nista, rasturi sve lepo pogledaj, namesti opet i mozda ce proradeti, nemas sta da izgubis
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
U pravu ste, probaću da to nabudžim. Pretpostavljam da je i taj "remontovan" slično urađen, pa dok traje. Nadam se da je sličan sistem kao što je bio u Jugu iz 85., taj sam jednom davno rastavljao.
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Baš takav.
Pronađoh na limundu uložak sata ( brzinomer i brojač pređenih km ) za pristojnu cenu. Čovek mi napisa da nije ugrađivan, ali da je DUGO ( on je tako napisao, verovatno da istakne jako dugo ) stajao u Zastavi.
Moje pitanje je da li to što je stajao ima nene veze ako je nov? Odnosno, da li će raditi normalno neko vreme, pa onda remont, pa... šta god.
Moje pitanje je da li to što je stajao ima nene veze ako je nov? Odnosno, da li će raditi normalno neko vreme, pa onda remont, pa... šta god.
Nebi trebalo,nema veze sto je dugo stajao.
vatreni 45- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 119
Datum upisa : 22.12.2012
Similar topics
» Yugo 55 nervnomerno radi, gusi se, radi kao na 3 cilindra
» ne radi skazaljka za gorivo ?
» SVE NOVO A NE RADI!?
» Sirena ne radi
» Ventilator ne radi!
» ne radi skazaljka za gorivo ?
» SVE NOVO A NE RADI!?
» Sirena ne radi