razvodnik
+2
NikolaBoss
dejanrakocevic
6 posters
Strana 1 od 1
razvodnik
ima li neka tema ili neko da mi objasni princip rada razvodnika...stelovanje...platine...sta kako...kako baca varnicu...uopste kako radi...
dejanrakocevic- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 86
Datum upisa : 26.08.2011
Re: razvodnik
ja cu ti za stelovanje reci nesto..
ako si vadio razvodnik iz bloka,moras ga uzupciti a to se radi tako sto dovedes 1 cilindar u gornji mrtvi polozaj,a tad su oba ventila zatvorena a ventili cetvrtog cilindra se vagaju. zatim stavis razvodnik ali ga namestis tako da rotor bude usmjeren prema prvom kontaktu na razvodnoj kapi tako sto ces okretati osovinu razvodnika prema prvom kontaktu.i tu ga fiksiras. platine stelujes tako sto okreces radilicu dok podizac na platinama ne bude na vrh brijega na osovini gdje dodje razvodnik.zaazor stelujes pomocu spijuna i pomocu 1 ili 2 srafa na platinama.. a paljenje sa strobom ili probnom lampicom
ako si vadio razvodnik iz bloka,moras ga uzupciti a to se radi tako sto dovedes 1 cilindar u gornji mrtvi polozaj,a tad su oba ventila zatvorena a ventili cetvrtog cilindra se vagaju. zatim stavis razvodnik ali ga namestis tako da rotor bude usmjeren prema prvom kontaktu na razvodnoj kapi tako sto ces okretati osovinu razvodnika prema prvom kontaktu.i tu ga fiksiras. platine stelujes tako sto okreces radilicu dok podizac na platinama ne bude na vrh brijega na osovini gdje dodje razvodnik.zaazor stelujes pomocu spijuna i pomocu 1 ili 2 srafa na platinama.. a paljenje sa strobom ili probnom lampicom
NikolaBoss- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1111
Godina : 28
Datum upisa : 17.09.2012
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
da li se razvodnik od ijednog fiata una može staviti na zastavu 128?
toni79- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 280
Datum upisa : 15.06.2012
Interesuje me da li postoji neki semering ili dihtung izmedju razvodnika i motora posto mi tu rasipa ulje?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Ima dihtung.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
a kakva je mogucnost da izvadim razvodnik zamenim dihtung i da vratim razvodnik kako je bio?Jel postoji takva mogucnost,da obelezim nekako ili je to nemoguce-mora kod majstora?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
E to stvarno ne znam, mozes da obelezis, ali ne verujem bas da ces ga vratiti skroz isto. Najbolja varijanta je da zamenis dihtung (razvodnik vratis priblizno isto koliko je moguce), i onda odes na stelovanje paljenja strobom.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Similar topics
» Bregasta za 3.1 EFI i razvodnik
» razvodnik paljenja
» Da li je moguce prepakovati el.razvodnik iz y55 u y45
» Zastava 101 razvodnik paljenja
» razvodnik paljenja
» Da li je moguce prepakovati el.razvodnik iz y55 u y45
» Zastava 101 razvodnik paljenja