Zamena usisne grane
5 posters
Strana 1 od 1
Zamena usisne grane
Kako promeniti usisnu granu?
Da li je potrebno ispustati antifriz?
Zamolio bih nekog da mi malo detaljnije objasni postupak cele zamene :cheers:
Da li je potrebno ispustati antifriz?
Zamolio bih nekog da mi malo detaljnije objasni postupak cele zamene :cheers:
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Re: Zamena usisne grane
Demontiras karburator i odvrnes par matica kljuc 13 sto je drze za glavu i to je to. Jedino sto znaju ti brezoni da zapeknu tako da bi bilo dobro da naspricas WD par puta pre nego sto probas da skidas. Ono sto je problem da je pozeljno zameniti dihtunge a onda mora da se skida i izdvna grana koja zna da pravi probleme. Antifriz ne moras da ispustas skroz, ali moras da izvuces ja mislim oko 1.5l da ne curi u usisine kanale
Samo da se nadovezem na YUgisu...ako resis da ne menjas dihtung, namazi ga pre montaze ABRO silikonom ili slicnim, koji sluzi za dihtovanje motora...takav trpi temperature do 300*C
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Nema potrebe da demontiras karburator, jer ako sam ja informisan, menjas i karburator, stavljas dvogrli. Ja sam skinuo usisnu sa sve karburatorom, i stavio drugu. Dihtung, kupi, ali ako se stari ne osteti, nemoj da ga menjas, jer ako ga budes menjao, moras da skidas i izduvnu. Ako se osteti, onda jbg, moraces da zamenis. Zovi da dodjem ako treba da to promenimo
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
Jednogrli svakako skidam sa usisne da bi ga ocistio pa neka stoji za nedaj boze.
Kupicu dihtung ali ga necu menjati ako ne budem morao. Ako ostane namazucu sa tim stvarcicama sto je ZAC naveo. Sad jedno glupo pitanje, odakle ispustiti antifriz, iz bloka ili sa donjeg creva hladnjaka u ovom slucaju?
Mitke naravno da te zovem, jos mi par manjih stvari ostalo da nabavim i napravim pa radimo
Kupicu dihtung ali ga necu menjati ako ne budem morao. Ako ostane namazucu sa tim stvarcicama sto je ZAC naveo. Sad jedno glupo pitanje, odakle ispustiti antifriz, iz bloka ili sa donjeg creva hladnjaka u ovom slucaju?
Mitke naravno da te zovem, jos mi par manjih stvari ostalo da nabavim i napravim pa radimo
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Ne skidaj karb i ne ispustaj antifriz, samo odvoji creva, sajle, lim na izduvnoj, odvrni 4 matice koje drze usisnu i lagano je povuci da se odvoji od dihtunga, ako radis na hladnom motoru izacice vrlo malo antifriza, max 200 grama, stavi novu usisnu, stegnu lepo, spoji creva i sajle i pali.
Ako fali u posudi, dodaj malo antifriza ili destilovane vode i to je to.
Radio sam i na vrucim motorima, izadje znatno vise antifriza, litar sigurno, ali ja samo povucem usisnu i izadje dole niz blok, a zbog toplote motora odmah isparava tako da sve ostane suvo, dihtung nikad nisam menjao, jer se nikad nije ostetio.
Ako fali u posudi, dodaj malo antifriza ili destilovane vode i to je to.
Radio sam i na vrucim motorima, izadje znatno vise antifriza, litar sigurno, ali ja samo povucem usisnu i izadje dole niz blok, a zbog toplote motora odmah isparava tako da sve ostane suvo, dihtung nikad nisam menjao, jer se nikad nije ostetio.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Zato prvo odmaknes granu malo, vodeni kanali su ispod usisnih i izduvnih i antifriz samo izadje dole niz blok, a ako je odmah izvuces kad pljusne moze malo da ode u kanale.
Pa ni ne mogu mnogo da odmaknem jer se zaglavi na brezonima Pomerim oko pola mm do mm i onda moram da ljuljam usisinu napred nazad da bi sisla
Razumeo, hvala momci
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
Pa to je dovoljno da voda izadje dole, da ne ode u kanale.
Similar topics
» usisne grane za dvogrle karbove
» Curenje vode na spoju usisne grane i glave
» Problem sa curenjem antifriza izmedju izduvne i usisne grane....
» glava od 1.4 motora na 1.1
» Poliranje usisne g i povecanje snage
» Curenje vode na spoju usisne grane i glave
» Problem sa curenjem antifriza izmedju izduvne i usisne grane....
» glava od 1.4 motora na 1.1
» Poliranje usisne g i povecanje snage
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|