Modernizacija instalacije kod Zastave - Ko šta je do sada ubacio i modernizovao -
+10
bukusa
junior45
Miljan
miljanxXx
Milos
Mitke
ZAC
charjek
YUgisa
negeru
14 posters
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Modernizacija instalacije kod Zastave - Ko šta je do sada ubacio i modernizovao -
Ja imam to fabricki, stavis prekidac da su upaljena oborena svetla i upale se svetla kad das kontakt
Ne, na duga, procitaj pazljivo text...na duga sa 50% intenziteta.
Ja imam taj uredjaj na Jugu i Loganu...savrseno radi.
Glavni prekidac za svetla je iskljucen, tada rade dnevna..kada se upale svetla na prekidacu, tada su dnevna neaktivna i svetla normalno rade.
Ja imam taj uredjaj na Jugu i Loganu...savrseno radi.
Glavni prekidac za svetla je iskljucen, tada rade dnevna..kada se upale svetla na prekidacu, tada su dnevna neaktivna i svetla normalno rade.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Re: Modernizacija instalacije kod Zastave - Ko šta je do sada ubacio i modernizovao -
YUgisa ::Ja imam to fabricki, stavis prekidac da su upaljena oborena svetla i upale se svetla kad das kontakt
Ne, ovde je prekidac za svetla iskljucen.. znaci prekidac ostaje u normalnoj funkciji...kad hoces da upalis poziciju, srednja... u tom momentu se dnevna deaktiviraju.
Sa ovim dnevnim svetlima se cuva prekidac i nit oborenog svetla...znaci sijalica se ravnomerno trosi, pa traje i do 80% duze.
Za vasu informaciju u Kelco imate ovaj modul za usporeno gasenje svetala i kosta oko 350 din,a za te pare ne mozete ni kupiti delove,tako da je moj savet ko ima mogucnost da kupi gotovo najbolje mu je.
http://www.kelco.rs/radiokit/11/index.php
Za paljenje svetala cim se motor upali potreban ti je samo jedan relej sa 5 izvoda,i kao pobudu uzima se signal za punjenje.I kod mene je kao kod Yugise kad das kontakt upale se svetla,ako je upaljeno na prekidacu,na sredini su mi samo pozicijona svetla i ona su nezavisna od kontakta.
Sto se tice modernizacije jesi li razmisljo o svetlima na vratima,ja sam to prosto uradio.
http://www.kelco.rs/radiokit/11/index.php
Za paljenje svetala cim se motor upali potreban ti je samo jedan relej sa 5 izvoda,i kao pobudu uzima se signal za punjenje.I kod mene je kao kod Yugise kad das kontakt upale se svetla,ako je upaljeno na prekidacu,na sredini su mi samo pozicijona svetla i ona su nezavisna od kontakta.
Sto se tice modernizacije jesi li razmisljo o svetlima na vratima,ja sam to prosto uradio.
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
ZAC, na koju foru?
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
@bukusa Ja sam pogleda to na sajtu i to je "kit set". Znači sve dobijes u delovima kao da si otiso u prodavnicu i kupovao delove, pa moras sastaviti. To nije gotov uredjaj! Al ako delove kupujes rucno za 40 din jeftinije izlazi nego preko njih da kupis, jedino so u Kit setu stampana ploca je izcrtana i izgrizena, ne oras sa njim da se backas posebno.
A inče na tom sajtu kit seme su izvadjeni iz knjige Mala Skola Elektronike Jako je dobra knjiga preporucujem pocetnicima
A inče na tom sajtu kit seme su izvadjeni iz knjige Mala Skola Elektronike Jako je dobra knjiga preporucujem pocetnicima
negeru- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 39
Godina : 37
Datum upisa : 13.07.2013
ta knjiga je extra,ja sam hteo da je narucim al nikad nije bilo kad sam ja imao para..a kelco je pre bio radio klub ili tako nesto..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ako si zainteresovan za knjig imas e na Scribdu 3, 4 i 5 izdanje Ja jedva cekam da nabavim 6. Samo da se pojavi kod nas u prodavnici i da uspim sakupit para za ato
negeru- OHV 663ccm 21ks
sad me i prosla volja za elektronikom..mada volim ponekad da napravim nesto sto mi treba
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Aj podeli linkove molim tenegeru ::Ako si zainteresovan za knjig imas e na Scribdu 3, 4 i 5 izdanje :DJa jedva cekam da nabavim 6. Samo da se pojavi kod nas u prodavnici i da uspim sakupit para za ato
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Evo link za knjigu "Mala Skola Elektronike" http://www.scribd.com/doc/146645946/Mala-Skola-Elektronike-5-Dopunjeno-Izdanje
A ako nekog interesuje isto na scribd-u "Yugo electrica" http://www.scribd.com/doc/87889563/Yugo-elektrika
A ako nekog interesuje isto na scribd-u "Yugo electrica" http://www.scribd.com/doc/87889563/Yugo-elektrika
negeru- OHV 663ccm 21ks
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
Evo da ja napisem svoje.
Ubaceni releji za kratko/dugo svjetlo.
Led osvjetlljenje kabine koje se gasi nakon 20-tak sec, plus dodatno led na prekidac.
Led osvjetljenje bunkera, rucno paljenje.
Prekidaci za rucno paljenje dodatne led rasvjete imaju na sebi diodicu tako da ne zaboravim pogasiti.
U kabini je jos display sa temp vanjskom i voltmetar, te u sredini izmedju sjedala naslon za ruku sa pretincem
Jos imam el.podizace prednjih stakala kao i centralnu daljinsko zakljucavanje sa alarmom.
Ako se jos cega sjetim cu nadopisati.
Ubaceni releji za kratko/dugo svjetlo.
Led osvjetlljenje kabine koje se gasi nakon 20-tak sec, plus dodatno led na prekidac.
Led osvjetljenje bunkera, rucno paljenje.
Prekidaci za rucno paljenje dodatne led rasvjete imaju na sebi diodicu tako da ne zaboravim pogasiti.
U kabini je jos display sa temp vanjskom i voltmetar, te u sredini izmedju sjedala naslon za ruku sa pretincem
Jos imam el.podizace prednjih stakala kao i centralnu daljinsko zakljucavanje sa alarmom.
Ako se jos cega sjetim cu nadopisati.
acer- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 194
Godina : 49
Datum upisa : 05.03.2008
Releji za svjetla
Relej za anlaser
Električni podizači
LED osvjetljenje satova i prekidača
Električna pumpa goriva s relejom (ide umjesto elektroventila za gorivo-plinska instalacija)
Provučena komplet nova instalacija za radio, sa euro konektorima, radio se pali na kontakt
Relej za anlaser
Električni podizači
LED osvjetljenje satova i prekidača
Električna pumpa goriva s relejom (ide umjesto elektroventila za gorivo-plinska instalacija)
Provučena komplet nova instalacija za radio, sa euro konektorima, radio se pali na kontakt
YugoM55- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 746
Godina : 31
Datum upisa : 13.10.2012
Ja hoći da uradim nešto pa mi treba vaš savet i uputstvo kako da to uradim. Pošto planiram da idućeg meseca idem u Ns, a pošto sam čuo i od poznanika iz Ns-a da se tamo masovno obijaju i kradu Zastavina vozila, hteo bih da nekako stavim prekidač koji bi prekidao žicu koja ide do brave kjluča, ali da to bude negde na pola žice tako da taj lopov ni iz motornog prostora, a ni iz kabine ne može da upali auto a da ne zna da treba taj prekidač da aktivira. Treba mi vaša pomoć i uputstvo kako da to uradim.
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Datum upisa : 16.08.2012
koliko se secam mene je zezala neka zica na bombini,dok je ne namestim samo vergla ne moze da upali.Mada verovatno postoji bolja varijanta negde na razvodniku,tacnije oko komutatora.Stavis prekidac i miran si.Naravno nek bude malo sakriven prekidac....
[quote="acer"]
Led osvjetlljenje kabine koje se gasi nakon 20-tak sec
interesuje me kako si ovo napravio ili si kupio gotov proizvod?
[quote="acer"]
Led osvjetlljenje kabine koje se gasi nakon 20-tak sec
interesuje me kako si ovo napravio ili si kupio gotov proizvod?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Kupio gotov proizvod, moze se stelati koliko zelis dugo da svjetli.
Ne gasi se postepeno vec odjednom.
acer- OHV 843ccm 34ks
Usporeno gasenje je u pitanju. Evo link ka temi
https://zafc.forumsr.com/t2199-usporeno-gasenje-unutrasnjeg-svetla
Ko se razume u elektroniku shvatice
https://zafc.forumsr.com/t2199-usporeno-gasenje-unutrasnjeg-svetla
Ko se razume u elektroniku shvatice
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
acer ::Kupio gotov proizvod, moze se stelati koliko zelis dugo da svjetli.
posto se ne razumem u tu sitnu elektroniku ja bih to kupio.Jesi li to skoro kupovao,gde,koliko kosta.... ?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Kostao je oko 10-tak eura, doduse nije gotov proizvod jer dobijes sve dijelove i plocicu pa sve to treba skupa zalemiti.
Ali nadjes nekog kolegu koji ti to zalemi za par minuta.
Ali nadjes nekog kolegu koji ti to zalemi za par minuta.
acer- OHV 843ccm 34ks
Jel ovo moze da funkcionise i sa Xenonima ?
ilija94- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 190
Datum upisa : 04.11.2013
Strana 2 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Sema instalacije Zastave 101 '88 god.
» Predstavljanje
» Povezivanje instalacije
» Instalacije na EFI motoru
» Yugo ST sema elektricne instalacije km sata
» Predstavljanje
» Povezivanje instalacije