Merač goriva ne radi?
+9
slobodan271
Milos
charjek
Sima21
Zuty
ZAC
castiel-87
yugo45junior
baki001
13 posters
Strana 1 od 2
Strana 1 od 2 • 1, 2
Merač goriva ne radi?
Mjerac od goriva uopste ne pokzauje znake zivota. Prije je radio sve ok, onda od jednom kazaljka ne pokazuje kol goriva, a odnedavno je i lampica ne radi. sta moze da bude? treba li na cejgeru da ima zica koja je prikopcana za onu lampicu?? sta da radim?
yugo45junior- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 51
Datum upisa : 13.06.2013
Re: Merač goriva ne radi?
Proveri osigurace, prikljucke na meracu na rezervoaru.
baki001- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 102
Godina : 49
Datum upisa : 28.10.2012
samo me interesuje na cejgeru postoji jednao mjesto za buksnu treba li na njemu da je prikopcana zica za mjerac??
Skini plovak rezervoara i ocisti to dobro, a ako mozes kupi i nov, posto je to uobicajeno od prljavstine rezervoara i taloga korozije se zaglavi i prestane da meri, a na cajgeru ja mislim da nemas zice direkt na sijalicu, nego na onu plocu samo 2 dzeka sa zicama koji vode za sve zivo sto pokazuje , uradi prvo ovo sto sam ti reko u vecini slucaja je to
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
uradicu to, ali mi nije jasno yasto mi sijelica ne radi, ona je bar radila prije
Mozda je prosto crkla sijalica.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
A koju tablu imaš i koji plovak(cevasti ili običan na principu poluge) ?
castiel-87- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1158
Godina : 37
Datum upisa : 16.08.2012
http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS81v6-8IbYtuoBj88UZrLgnrNlSF-u7q1JpySR1JdiT5ztypXJXw ovakva je tabla... nisam plovak jos micao..
Znači stara Teleoptikova tabla, verovatno imaš i stari plovak na principu poluge. Preporučio bih ti da kupiš novi cevasti plovak, znatno će ti stabilnije i preciznije pokazivati cajger. Bilo bi dobro ako možeš taj cajger isprobati kod nekog ko ima yuga, da znaš da li je do cajgera ili do table.
Da, samo gde da nadje taj cevasti plovak...ja probao, ali slaba vajda...u Auto_Mika u Zemunu mogu da nabave ali je cena strasna...oko 4-5000 din.
tesko je bilo koji dio za juga naci u cg ... :/ sve treba da pokusavam da napravljam kako znam i umijem, a sredjuje mi se jugo zelim da ga napravim (naravno kad budem imao dovoljno novca) da mi bude "TOP"
Da ne lupam za dzabe, neka potvde iskusniji ovo sto cu reci,. Brata je na Yugu to stalno zezalo, popravi ga malo i opet zeza, kupi nov, vozi neko krace vreme i opet zeza,(a sve je to posledica korozije koja se zavuce i zakoci), i zadnji put uzme on rasturi ga i nzm tacno nisam gledao, reko mi je da je izbacio neki klipcic ili nzm vec kako se zove(posto se tu uvek zavuce korozija i koci), koji sluzi valjda da pokazuje nivo goriva kada je auto na neravnom, i sad pokazuje tacno samo kad je auto na ravnom putu, ali vise s tim nema problema evo godinu ipo dana...
Zuty- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2224
Godina : 30
Datum upisa : 17.06.2013
Skinuo je oprugicu. I ja sam je skinuo, merac mi radi ok kad je na ravnom, ali ako je nagib ulevo ili udesno, onda naginje skalu jer nema te oprugice.
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
ZAC ::Da, samo gde da nadje taj cevasti plovak...ja probao, ali slaba vajda...u Auto_Mika u Zemunu mogu da nabave ali je cena strasna...oko 4-5000 din.
Ljudi nabavite samo cevni plovak i uživajte. Nije baš da je 4-5000 dinara. Ja sam svoj bio platio 2500-2900. Ne sećam se tačno. A Sanel ih distribuira, ja sam svoj nabavio kod Jugoprpe u Kragujevcu, ali su ljudi i u Autodisku u Beogradu jako ljubazni i ako ih zamolite nabaviće Vam plovak i poslati poštom.
ja imam cevni plovak i posle 5 godina je poceo da brljavi.Sad me interesuje jel on moze da se otvori,podmaze,otkine nesto :-D ili bilo sta drugo...
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
ZAC ::Da, samo gde da nadje taj cevasti plovak...ja probao, ali slaba vajda...u Auto_Mika u Zemunu mogu da nabave ali je cena strasna...oko 4-5000 din.
Na bubanj potoku novi oko 2000 kod jednog coveka koji prodaje samo Zastavine nove delove. Mislim da bi cak mogao da se nadje i za 1500 din.
Milos- SOHC 1372ccm 72ks
- Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012
charjek ::ja imam cevni plovak i posle 5 godina je poceo da brljavi.Sad me interesuje jel on moze da se otvori,podmaze,otkine nesto :-D ili bilo sta drugo...
Kakve probleme imaš sa cevnim plovkom posle 5 godina?
MilosBG ::
Na bubanj potoku novi oko 2000 kod jednog coveka koji prodaje samo Zastavine nove delove. Mislim da bi cak mogao da se nadje i za 1500 din.
Hvala, pogledacu.... jedan vikend.
Nije mi jasno kako može da se "podmaže" merač goriva (plovak) u rezeorvaru?Ako se to i uradi benzin će odmah rastvoriti i oprati mazivo.Mislim da je od toga slaba korist.Kod polužnog merača jedino što može da se uradi,je da se mali plastični klip fino obrusi i tako poveća zazor između njega i cilindra pa sitna nečistoća neće uzrokovati njegovo često zaglavljivanje.Iz ličnog iskustva moram reći da je kvalitet cevnog ili polužnog plovka koji su ugrađeni u Zastave praktično isti,u smislu funkcionalnosti i tačnosti.Polužni plovak sklon čestom zaglavljivanju,a cevni ume da skupi parafin iz benzina (kao onaj voštani talog u plastičnoj kanti od benzina) pa potpuno zablokira i zapuši.Takođe postoje plovci sa jednom ili dve buksne,na oba tipa,pa pre kupovine pazite i na priključke.Cevni plovci su dosta skuplji od polužnih ali ih je moguće naći nove preko raznih sajtova koji se bave prodajom po ceni 1500-2000 din.
slobodan271- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 73
Datum upisa : 24.01.2013
Izvini, ali ja se ne bih slozio sa tobom. Ko ima poluzni plovak uvek ima oscilacije skale na meracu goriva zbog neravnina na putu i ostalih stvari, dok kod cevnog plovka tih oscilacija nema i znatno je precizniji od poluznog.
kod mene cevni plovak,cesto pokazuje da sam u rezervi,a npr ja znam da je pun rezervoar,ili bar ima pola.Posle nekog vremena dodje on na svoje,ali me to ne brine vozim na plin,a benzina znam koliko imam i trosim ga veoma retko.Nesto kao da zaglavljuje,skidao sam ga,al nisam video neku mogucnost da se nesto "popravi-doradi"
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Izvadis, uspricas WD obilno i snazno ga prodrmas vise puta i probaj tako, resavalo je problem
charjek ::kod mene cevni plovak,cesto pokazuje da sam u rezervi,a npr ja znam da je pun rezervoar,ili bar ima pola.Posle nekog vremena dodje on na svoje,ali me to ne brine vozim na plin,a benzina znam koliko imam i trosim ga veoma retko.Nesto kao da zaglavljuje,skidao sam ga,al nisam video neku mogucnost da se nesto "popravi-doradi"
Tabla ti baguje, to je kod korejske table standardno.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Drugari, sada ja imam problem sa cevnim plovkom i to ne samo sa Teleoptikovim, već i sa Nictro Tehna cevnim plovkom koji izgleda slično kao Teleoptikov cevni plovak. Naime kad imam pola rezervoara, skazaljka stoji na nuli, čim dospem malo iznad pola, skazaljka dobro pokazuje, čim se malo isprazni i dođe do pola rezervoara, opet mi padne skazaljka na nulu. Pa sam mislio da isprobam svoju sreću sa polužnim plovkom. Šta vi mislite o tome i šta mi preporučujete?
Nije to do plovka nego do table.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Strana 1 od 2 • 1, 2
Similar topics
» Yugo 55 nervnomerno radi, gusi se, radi kao na 3 cilindra