Mrtva k tabla, nema kontakt uopste!

5 posters

Ići dole

Mrtva k tabla, nema kontakt uopste! Empty Mrtva k tabla, nema kontakt uopste!

Počalji od Nenad55K Pon 13 Maj 2013, 08:28

Evo ljudi da ispricam genezu problema. Jugic 55 1989 godiste, stajao je nekih 3 godine kod drugara ni paljen ni nista. Dodjem pre mesec dana i sipam bnz, upali ko mina. Sutradan se vratim da ga uteram na dvoriste radi sredjivanja poda, krenem da upalim, neceeee! Posle 10 minuta verglanja naravno pojedem aku do kraja (ne bas do kraja al tu negde) krenem po drugi aku od drugara i otvorim haubu kad vidim pocupani kablovi i razvodna kapa, evoooo reshe..PROBLEMA. Kupim sve to naravno i nabacim. napunio aku i krenem u akciju ali nista nema kontakta na kontrolnoj tabli ali hoce da zavergla, nema znakova da bi upalio ni cep dva tri direkt u karbos ali nista ni pola kruga da uhvati. Proverim kablove sve baca varnice nema vidljivih problema. Opet izverglam nesrecni aku do kraja. Juce zavrsim limariju na njemu i reko aj da upalim. Vratim aku unutra i za divno cudo upali lampicu rezerve i lampicu akumulatora. Krenem ja da upalim grejanje sva 4 i svetla, nista ne radi i kad sam stisnuo prekidac za svetla ugasi mi i one dve lampice koje je imao na kontaktu. Nece da zavergla nista mrtav totalno. Proverim osigurace sve na mestu, svi su citavi. Dam kontakt i krenem da vrtim osigurace, kad sam dosao do 8 ili 9 osiguraca pregori mi osigurac broj 1, zamenim i to. Ajde da promenim ulozak brave i to uradim i opet nista. Kontam da je negde mozda usla voda jer je juce padala kisa, e sad gde bi moglo to biti i da li je kratki spoj u pitanju nemam pojma, ostao sam bez ideje skroz. POMAGAJTE............ Cop

Nenad55K
OHV 663ccm 21ks

Broj poruka : 7
Godina : 39
Datum upisa : 12.05.2013

http://militarija.rs

Nazad na vrh Ići dole

Mrtva k tabla, nema kontakt uopste! Empty Re: Mrtva k tabla, nema kontakt uopste!

Počalji od junior45 Pon 13 Maj 2013, 09:45

jel si skidao tablu,i proverio dal valjaju sijalice?
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012

Nazad na vrh Ići dole

Mrtva k tabla, nema kontakt uopste! Empty Re: Mrtva k tabla, nema kontakt uopste!

Počalji od Nenad55K Pon 13 Maj 2013, 10:02

nisam pregledao sijalice na tabli, mislis da tu moze doci do nekih problema tipa kratki spoj? pogledacu danas te sijalice pa cu da bacim update posta

Nenad55K
OHV 663ccm 21ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od junior45 Pon 13 Maj 2013, 11:17

moj cika na ladi je imao problem,voda mu je ulazila u auto posto je bila zapusena rupa za odvod i tu je napravila kratak spoj i harakiri..ako imas kratak spoj,proveri sve oko osiguraca,tu hoce da bude spoja..
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od zile Pon 13 Maj 2013, 11:32

ako ti je vec stajao auto 3 godine, moguce je da su se misevi igrali po instalaciji... Wink ali opet proveri kontakte oko osiguraca..
zile
zile
OHV 1451ccm 73ks

Broj poruka : 933
Godina : 29
Datum upisa : 03.08.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nenad55K Uto 14 Maj 2013, 22:43

Evo ljudi bio danas da probam opet. Izmenjao sve osigurace, ocistio releje i sve to prespricao sa kontakt sprejem. Isto tako sve ostale kontakte i cuda. Proverio svecice i kablove, bacaju varnicu. Kontakt na tabli daje, sva cetiri pali, svetla nece iako su citave sijalice. Promenio sam i komutator sa kablovima. Karburator baca benzin.
Napokon kad sam istrosio aku opet, vezemo jugica za ficu i krecemo da ga upalimo na gurku/vucu, nista ni da potegne ni nista. Gubio mi je kontakt jedno 5-6 puta u toku tih gurka pokusaja paljenja. Eto, jbm ga nemam vishe ideja osim da cupam struju napolje i da stavljam drugu... Ako imate kakav savet jos da probam sutra il da ga zapalim

Nenad55K
OHV 663ccm 21ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Milos Uto 14 Maj 2013, 23:04

Nisi trebao da ga palis na gurku. Pogledaj prvo da nije prezupcio i pogledaj da li si dobro namestio kapu i kablove tj. po redu. Cim ima varnice, pogledaj gorivo. Posto je stajao duze vreme, mozda je karburator prljav. Prvo pogledaj kako je uzubljen. Cheers
Milos
Milos
SOHC 1372ccm 72ks

Broj poruka : 4104
Godina : 28
Datum upisa : 05.05.2012

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od junior45 Uto 14 Maj 2013, 23:20

mozes da stavis struju direkt na bobinu,tako ces biti siguran dal je do struje ili ne..
junior45
junior45
DOHC 1995ccm i.e 139ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Miljan Uto 14 Maj 2013, 23:49

Palio sam milion auta na gurku i nijedan nije prezubio tako da ta prica ne pije vodu.
A ovo mi lici da te zeza ulozak brave, tj. 99% je to.

Miljan
SOHC 1581ccm 88ks

Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Nenad55K Čet 16 Maj 2013, 10:25

Resen problem juce, naravno jedno 5 ljudi je vecalo oko jugica. naprasno su proradili zmigavci i zadnja svetla, tj sve je proradilo osim prednjih svetala. Problem je bio u razvodniku i drugar je nesto namestao bregastu na neki odgovarajuci polozaj. U pokusajima mi se razneo zadnji lonac auspuha, ali
pali radi i ide lepo. Mislim da nisam resio problem struje, osim sto se jugic osusio, pa cu u svakom slucaju terati kod elektricara da nadje taj mokri cvor id a mi sredi to. Zahvaljujem na pomoci svima koji su se potrudili da mi pomognu oko ovog cuda. I evo za vas dva linka jedan je kad se jugic krenuo raditi pre 4-5 godina, pa do pre 3 godine, a drugi su slike zadnjih mesec dana krparenja poda Very Happy https://www.youtube.com/watch?v=pFnnKjXB1TA
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=601413909876656&set=o.111019475619029&type=1&theater

Nenad55K
OHV 663ccm 21ks

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu