Voda u gepeku !!! pomoc
+24
junior45
boravirus
Nikola I.
veselinovic
Crazy128
Kum Ruzvelt
Avijatichar
Miljan
blaks157
lekac
ZAC
miljanxXx
bratislavbelic
Mitke
ma4or4e
nebojsas
danijeldokic
YugoNP
nenad_jj
Sima21
mdjordjevic10
KoralaC
YUgisa
-YUGO_55-
28 posters
Strana 3 od 4
Strana 3 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Voda u gepeku !!! pomoc
Ako to uradis istrulice vrata gepeka, nisu dzabe stavljene te cevcice.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Kod mene su te cevcice na mestu i otpusene su, ali ponekad voda prolazi pored kedera i kaplje unutra, kao kod Kum Ruzvelta. Ja sam to resio tako sto sam napravio "oluk", kako voda ulazi i kaplje unutra, stavio sam parce folije koje sam ubacio nazad u vrata gepeka, kroz onu rupu gde se nalazi ukrasna plastika koju sam skinuo, tako da se voda koja ulazi sprovodi nazad u vrata i izlazi kroz rupu kroz koju prolazi cevcica.
Sto se tice lajsni nabavio sam magnetnu foliju debljine 0.5mm, sece se po potrebi, sirina je 1.25m i duzni metar je oko 900 din, namestio sam ali nisam resio problem ulaska vode u gepek. Probacu da ponovo silikonisem stopaljke kad se malo prolepsa vreme, to nisam skoro radio.
Kad sam menjao zadnji vezni lim primetio sam na vise mesta tamo gde se lim savija i spaja da to nije uradjeno kako treba i da ima nekoliko neprimetnih rupica oko spojeva, oko 1mm velicine, njih sam odmah zatvorio silikonom ali mozda su mi neke i promakle pa cu i to da proverim.
Sto se tice lajsni nabavio sam magnetnu foliju debljine 0.5mm, sece se po potrebi, sirina je 1.25m i duzni metar je oko 900 din, namestio sam ali nisam resio problem ulaska vode u gepek. Probacu da ponovo silikonisem stopaljke kad se malo prolepsa vreme, to nisam skoro radio.
Kad sam menjao zadnji vezni lim primetio sam na vise mesta tamo gde se lim savija i spaja da to nije uradjeno kako treba i da ima nekoliko neprimetnih rupica oko spojeva, oko 1mm velicine, njih sam odmah zatvorio silikonom ali mozda su mi neke i promakle pa cu i to da proverim.
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
Kod mene je bio problem to što je propuštala vodu guma od posude za tečnost. I uvek kada bi izvukao posudu, dole kod el. motora je bilo mokro.
Avijatichar- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 17
Godina : 37
Datum upisa : 21.12.2014
U zadnjoj posudi nemam tecnost vec godinama...
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
Miljan ::Ako to uradis istrulice vrata gepeka, nisu dzabe stavljene te cevcice.
Znam Miljane naravno da su stavljene jer treba,medjutim jednu cevcicu ne mogu nikako da namestim nazad i onda mi je zato palo na pamet da totalno zadihtujem prozor i onda po toj logici nema gde da udje..
Kum Ruzvelt- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 499
Godina : 50
Datum upisa : 03.11.2013
Ajde da ne otvaram novu temu, ja imam problema koje sam otkriuo pre dva dana. Kako je krenulo ovo vlazno vreme, barice na putevima, sneg a auto je isao na malo duzi put u jednom trenutku drugar mi kaze da mu je pozadi mokro sediste. Dakle, negde mi voda ulazi ispod zadnjeg sedista na zastavi 128. I to bas ,bas ima barica. Prvo sam mislio da ulazi nekud iz gepeka, pa probilo napred a tu ispod zadnjeg sedista nekako najnize pa se slila voda. Medjutim, gepek suv. Vidim da su tapacirunzi mokri pri dnu. Kuda sve moze da dodje voda? Kontam ili je pod negde ispod popustio (mada, ne verujem bas da je na obe strane) ili su rupice na vratima zapusene pa se natapao tapacirung i slivala se voda, a mozda je i keder na zadnjem staklu popustio. Primetio sam da je mokro i na tepihu iza vozaca tj. da ima barica. Iza suvozaca je suvo, ali je ispod sedista mokro i ima barica kolicinski isto kao i na strani iza vozaca. I da, pri dnu naslona je takodje vlazno. Dal je upilo sa poda ili se ipak sliva negde sa zadnjeg stakla nemam pojma.
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Ja sam kod prednje šoferke to izvadio. Izlepio plastikol (živu gumu) i narokao silikon u enormne količine. Više nema da curi.
Sad sam isao do kola da pokupim vodu sundjerom i skinuo nacisto zadnje sediste, ostao samo naslon. Naslon je suv sem na jednom mestu sto verujem da je preslo od sedeceg dela. A i to nije mokro, vec samo povrsinski "vlazno". Polica nazad suva skroz, sve pozadi deluje suvo sem poda ispod zadnjeg sedista. Ne bih rekao da je bilo gde tu prosupljio pod. Koliko znam imam dve rupice ispod prednjih sedista a tu je sve suvo. Ostaje mi opcija da su zapusene rupe na zadnjim vratima, pa se kroz tapacirung slivalo unutra pa je nesto zavrsilo na tepihu iza vozaca, a vecina ispod zadnjeg sedista.
Nemam sad ni vremena da skidam zadnje tapacire jer me zivo zanima da li uopste ima ona folija/zastita a s obzirom da je tapacir u dnu mokar verujem da nema posto znam da na prednjim to nema. Mogu samo neki srafciger da "nabijem" u rupu da vidim dal nije zacepljena. Dajte jos neki predlog/savet gde i sta jos da gledam.
Nemam sad ni vremena da skidam zadnje tapacire jer me zivo zanima da li uopste ima ona folija/zastita a s obzirom da je tapacir u dnu mokar verujem da nema posto znam da na prednjim to nema. Mogu samo neki srafciger da "nabijem" u rupu da vidim dal nije zacepljena. Dajte jos neki predlog/savet gde i sta jos da gledam.
Pretpostavljam da je slicno kao kod Yuga da na dnu vrata imas otvore da voda iscuri, probaj uzeti neku deblju zicu (2mm) pa prodzagaj
Ne znam bas kako je na Yugu, ali verujem da je identicno. To cu i da radim. Najgore sto ne znam da li je to problem a saznacu tek kada budem isao negde na put i ako bude padala kisa/sneg. A mozda je usla ta voda pre par dana jer sam terao auto na pranje. Mozda pod smrkom slila se niz tapacirung. Ko ce ga znati, kad se ne vozim pozadi a retko kada otvaram zadnja vrata sem kada idem u neku vecu kupovinu ili putujem negde pa da stavim stvari. Ne bih ni sad otkrio da dugar nije sedeo pozadi. I posto mi je propalo dosta zadnje sediste tako da kada se sedne utone se, sundjer se natapao dok nije izbilo skroz na platno. To se verovatno ne bi ni desilo da niko nije sedeo pozadi jer tada sundjer i ne dohvata do poda. Stavio sam sediste blizu radijatora da se ne usmrdi pa cu morati da ga operem kasnije.
Vjerovatno imas one najlone na vratima?
Ne bi vjerovao koliko vode moze da se slije pored prozora pa sa unutrasnje strane tapacirunga ( kad nema najlona) i da udje unutra.Kad ima najlon on to sprovede u vrata pa izadje kroz rupice na vratima.
Ne bi vjerovao koliko vode moze da se slije pored prozora pa sa unutrasnje strane tapacirunga ( kad nema najlona) i da udje unutra.Kad ima najlon on to sprovede u vrata pa izadje kroz rupice na vratima.
veselinovic- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 33
Datum upisa : 05.06.2015
Da, na te najlone i mislim. Napred ih nemam uopste. Pozadi nisam jos skidao tapacire al verujem da nema ni nazad. Da ima ne bi mi toliko bili mokri tapacirunzi. Zvucnici koji su bili ranije u prednjim vratima (neke elipse) su otrulile. Sad su tu ubacena dva zvuznika 10 cm al se plasim da ce i oni brzo doziveti istu sudbinu kao ove elipse. Moram da napravim neku foliju al jos uvek razmisljam od cega. Ili da odem na neki otpad pa da skinem te folije.
Slicne folije mislim da ima da se kupe u prodavnicana gde prodaju plastiku...
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Imao sam 128 i imao sličan problem, kada je mokar put voda u kolima pozadi. Kada se skine sedište i tepih ima onaj "filc" koji je uvek bio natopljen vodom. Rupe na podu moraju biti očišćene da bi mogla voda da ističe i to je fabrički predvidjeno. Ulaz vode sam kasnije, kod limara pronašao i bili su u pitanju zadnji koševi. Sve deluje na oko da je u redu, ali je toliko bilo vodopropusno (blaža reč za trulo). Pogledaj koševe u gepeku sa svih strana i ako primetiš "klobuke" farbe tu ti je sigurno ulaz vode. Posle limarske intervencije, nije puštao vodu jedno godinu dana i onda ista priča i još veča rupa i zbog toga je prodat jer mi nije bilo ekonomski opravdano menjanje zadnjih koševa.
boravirus- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 8
Godina : 62
Datum upisa : 18.12.2012
vidi da nisu rupe od pojasa nazad kod koseva,tu jugo hoce da curi
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Nemam ja juga
@boravirus mozda je i od koseva, nisu bas na zavidnom nivou. Trebalo bi da se zakrpe, al opet nekako ne verujem da je od njih. I ranije je padala kisa i kosevi bili u potpuno istom stanju pa nista nije bilo mokro.
@boravirus mozda je i od koseva, nisu bas na zavidnom nivou. Trebalo bi da se zakrpe, al opet nekako ne verujem da je od njih. I ranije je padala kisa i kosevi bili u potpuno istom stanju pa nista nije bilo mokro.
E moj dragi Sima21, lepo si rekao u prošlom vremenu, "koševi su bili...." Moje iskustvo sa Z128 je bilo takvo da je limarija na oko bio kao čaša, a u stvari... Ništa te ne košta da proveriš. Delovi koje pokrivaju sedišta i naslon retko kada proveravaš, a ja sam upravo na tim mestima pronalazio trulež. Proveri polako i eliminiši deo po deo, jer računaj na hladnije dane, kišu, sneg i naravno SO zbog poledice. Za nezaštićen auto, koji je prijavio curenje, idealna kombinacija da bude više korozije.
boravirus- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 8
Godina : 62
Datum upisa : 18.12.2012
Moracu, cim dograbim vremena. Auto se nece ni voziti nesto puno preko zime. A delovi koje pokriva sediste mi deluje ok. Lupkao sam svuda i sve deluje zdravo. Nisam bas svakom delu mogao da pridjem, ali ono sto je vidljivo sve deluje ok. Hvala na savetu.
pa proveri da i ti nemas te rupe u kosevima,dole u pravcu amortizera
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
boravirus :: Posle limarske intervencije, nije puštao vodu jedno godinu dana i onda ista priča i još veča rupa i zbog toga je prodat jer mi nije bilo ekonomski opravdano menjanje zadnjih koševa.
Nema, gde oprlji brener tu vise nema limarije....automobil treba "leciti" pre nego istruli, kasnije intervencije su uzaludne..cisto bacanje para. Zasticen auto na NOVO je garancija da nikad neces imati trulez...govorim iz iskustva, u porodici nikada nismo imali truo auto...a imamo automobile od 1968 godine.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Pa ZAC moras imati u vidu da nemaju svi takvu mogucnost!
Nikola I.- SOHC 1290ccm 60ks
- Broj poruka : 2252
Godina : 29
Datum upisa : 07.05.2015
Kupis najlon u prodavnici i nalijepis.Sima21 ::Da, na te najlone i mislim. Napred ih nemam uopste. Pozadi nisam jos skidao tapacire al verujem da nema ni nazad. Da ima ne bi mi toliko bili mokri tapacirunzi. Zvucnici koji su bili ranije u prednjim vratima (neke elipse) su otrulile. Sad su tu ubacena dva zvuznika 10 cm al se plasim da ce i oni brzo doziveti istu sudbinu kao ove elipse. Moram da napravim neku foliju al jos uvek razmisljam od cega. Ili da odem na neki otpad pa da skinem te folije.
Kod mene ima debljeg najlona ( oko 0.7 mm) koristi se da se prekriju stolovi.
Nalijepis ili sintelanom ili duplofanom.
Najvaznije je dole lijepo zalijepiti.
Ja koristim mali komad tog najlona kao okapnicu, nalijepim 5-6 cm od dna jednu traku najlona na unutrasnju stranu i donji dio trake ubacim u vrata.
Probacu nacrtati kasnije.
Nema potrebe da crtas, znam kako stoji taj najlon i sta si hteo reci. Moje je samo da kupim najlon,neki lepak i da premerim vrata da bih znao dimenzije i posle da seckam isti gde treba.
Hajde da pojasnim tu dodatnu traku.
Kad se isjece najlon za vrata flomasterom se obiljezi na najlonu mjesto gdje dodje donji lim na unutrasnjoj strani vrata.
Skine se najlon i par cm iznad crte se nalijepi sirokim selotejpom traka najlona koja prelazi crtu nekih 5-6 cm.
Sada se zalijepi najlon na vrata ( meni se odlicno pokazao ljepak za miseve) i donji kraj trake se ubaci u vrata. Mora se prosjeci za podizac prozora samo.
Sva voda koja prodje pored stakla ide niz najlon, pa niz traku u unutrasnjost vrata.
Kad se isjece najlon za vrata flomasterom se obiljezi na najlonu mjesto gdje dodje donji lim na unutrasnjoj strani vrata.
Skine se najlon i par cm iznad crte se nalijepi sirokim selotejpom traka najlona koja prelazi crtu nekih 5-6 cm.
Sada se zalijepi najlon na vrata ( meni se odlicno pokazao ljepak za miseve) i donji kraj trake se ubaci u vrata. Mora se prosjeci za podizac prozora samo.
Sva voda koja prodje pored stakla ide niz najlon, pa niz traku u unutrasnjost vrata.
Ja nemam nista u vratima pa nemam nikakvih problema, nema tamo gde puno vode da curi, samo u coskovima kedera moze malo da curi, to moze da bude problem ako iz vrata dole ne moze da iscuri pa da se preliva... Zato i vrata protrule...
Similar topics
» Pomoc,pomoc!! Motor nece da startuje.
» Problem pri saltanju- pomoc pomoc :D
» Voda
» nestaje voda iz sistema a nigde ne curi
» Problem pri saltanju- pomoc pomoc :D
» Voda
» nestaje voda iz sistema a nigde ne curi
Strana 3 od 4
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu