Voda u gepeku !!! pomoc
+24
junior45
boravirus
Nikola I.
veselinovic
Crazy128
Kum Ruzvelt
Avijatichar
Miljan
blaks157
lekac
ZAC
miljanxXx
bratislavbelic
Mitke
ma4or4e
nebojsas
danijeldokic
YugoNP
nenad_jj
Sima21
mdjordjevic10
KoralaC
YUgisa
-YUGO_55-
28 posters
Strana 2 od 4
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Voda u gepeku !!! pomoc
Zar nije bolje kupovati nov keder nego stavljati ove izume?
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
Meni je ovo rešilo problem.......... i pored novih kedera morao sam opet da posegnem za...inovacijama.......
YugoNP- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 13
Datum upisa : 25.11.2013
Upravo tako, menjao sam keder tri-cetiri puta i nista, cak sam i stavljao zivu gumu oko novog kedera, silikonisao i ko zna sta sve nisam probao ali nista nije pomoglo, na kraju sam pomislio da uopste keder nije problem, ali ako covek kaze da pomaze onda cu i ja da probam.
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
Čudna pojava mogu reći,jedino da su vam se iskrivila vrata,što ne verujem da jeste. Niste pratili u kom delu vam ulazi voda,da li u donjem kod stop svetala ili gore?
danijeldokic- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 786
Godina : 38
Datum upisa : 23.09.2010
Nikako nisam mogao da provalim odakle ulazi, uglavnom se skuplja ispod stopaljki na onom stepeniku sa strane (sa obe strane). To mi se desava otkad sam kupio auto pre 7 godina, od tada sam se namenjao kedera, i zadnja vrata sam promenio i zadnji vezni lim i krov sam radio, stopaljke menjao, silikonisao i nista. Mislim, nisam to sve radio zbog toga sto ulazi voda, to je bilo zbog drugih stvari
Secam se pre par godina, kisa je lila danima bez prestanka, stavio sam neke stare peskire da skupljaju vodu, kad dodjem posle par sati/ujutru mogu da iscedim sigurno vise od litar vode. Onda sam popiz..o i zalepio sam siroki selotejp oko zadnjih vrata, bas kao sto kod @YugoNP-a stoje te lajsne, i od tada ni kap nije usla! Tako je stajalo par dana dok se vreme nije prolepsalo, kad mi je trebalo nesto iz gepeka uzimao sam iz kabine. Onda sam naravno skinuo selotejp i tako, kad padne malo veca kisa cedim krpe i peskire. Ako padne malo manje kise ili je neki kratkotrajni pljusak onda maltene i nema vode.
Auto volim da sredjujem i sredio sam skoro sve sto se tice limarije, i pod sam uradio, ali ovaj problem nisam uspeo da resim tako da cu svakako da probam sa tim lajsnama, samo da ih nadjem negde.
Secam se pre par godina, kisa je lila danima bez prestanka, stavio sam neke stare peskire da skupljaju vodu, kad dodjem posle par sati/ujutru mogu da iscedim sigurno vise od litar vode. Onda sam popiz..o i zalepio sam siroki selotejp oko zadnjih vrata, bas kao sto kod @YugoNP-a stoje te lajsne, i od tada ni kap nije usla! Tako je stajalo par dana dok se vreme nije prolepsalo, kad mi je trebalo nesto iz gepeka uzimao sam iz kabine. Onda sam naravno skinuo selotejp i tako, kad padne malo veca kisa cedim krpe i peskire. Ako padne malo manje kise ili je neki kratkotrajni pljusak onda maltene i nema vode.
Auto volim da sredjujem i sredio sam skoro sve sto se tice limarije, i pod sam uradio, ali ovaj problem nisam uspeo da resim tako da cu svakako da probam sa tim lajsnama, samo da ih nadjem negde.
mislim da treba uraditi ovo:uzmi crevo i peri auto posebno zadni deo polivaj vise vode,onda udzi u auto sa kabinom i vidi gde curi,kako vidim ono sa lajsnima ti je jedino resenje vredi da pokusas
ma4or4e- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 37
Godina : 36
Datum upisa : 27.08.2013
Udji u auto a neko neka ti poliva crevom spolja sa te strane sa koje curi, i naci ces gde curi, i resices to bez postavljanja ovih ako smem da kazem odvratnih nakaradnih lajsni.
Mitke- SOHC 1581ccm 83ks
- Broj poruka : 8662
Godina : 34
Datum upisa : 25.03.2011
To sa polivanjem crevom sam probao odmah cim sam primetio problem ali jednostavno se ne vidi odakle curi, samo se odnekud sliva. Kao sto sam i rekao bio sam i u servisu koji pored ostalih stvari resava i problem ulaska vode u kabinu, i oni su polivali crevom i nisu ustanovili odakle ulazi.
Lajsne stvarno nisu lepe za oko ali ako rade posao...
Lajsne stvarno nisu lepe za oko ali ako rade posao...
Kod mene završavaju posao.........jednostavno ih možeš prefarbati u boju koja ti odgovara..a.....i usput...ko još kod Yuga gleda lepotu osim nas koji ga vozimo.............
YugoNP- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 13
Datum upisa : 25.11.2013
Sličan problem. Imam vodu u 5. vratima. Ne znam gde mi ulazi. Povremeno, ako je duža ili veća kiša, odnosno ako je auto parkiran uzbrdo ( prtljažnik naniže ), bude je i u prtljažniku. Ne mogu da vidim gde ulazi. Neko sa sličnim iskustvomili ako neko zna kako da rešim problem.
bratislavbelic- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 65
Godina : 52
Datum upisa : 30.07.2013
taj problem sam imao i ja na zastavi 101...
skinuo sam gepek staklo,oprao lepo keder,gepek gde naleze keder,staklo gde ulazi u keder...
potrosio jednu tubu silikona da sve to predihtujem i evo ne ulazi vise
skinuo sam gepek staklo,oprao lepo keder,gepek gde naleze keder,staklo gde ulazi u keder...
potrosio jednu tubu silikona da sve to predihtujem i evo ne ulazi vise
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Pregledaj i oko stopaljki..zna tu da ulazi dok se sliva kroz "oluk" petih vrata.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Posto i ja imam slican problem da pitam ovde da ne otvaram novu temu. Kao sto rekoh voda me upropasti ulazi me negde preko soferke pa sliva niz tablu pa pravo na tepih,zatim nekom silom ulazi pored kedera na prednjim vratima ali samo na delu koji ide uz prag imam osecaj kao da one rupe za odvod u vratima ne mogu da gutaju vodu pa ako moze neko da mi pomogne kako to da resim i u cemu je problem. Da napomenem da su kederi novi,da je stavljen najlon izmedju tapacira i vrata i opet cim je jaca kisa poplava. Ne zna se sa koje strane sipa.
lekac- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 149
Godina : 30
Datum upisa : 08.03.2013
Pa procackaj te rupe na vratima, zna da se nahvata blato i sitni kamencici pa se zapusi
Ma cistio sam ali ne vredi opet cim je kisa problem mada sad mi pade nesto na pamet primetio sam da na vratima ima jos rupa koje su naknadno busene malo iznad fabricikh pa moze one prave neki problem?
lekac- OHV 767ccm 30ks
Pa ne znam koliko iznad ali vrlo lako da se desi da umesto da curi napolje kroz donje rupe ustvari curi voda gore u kabinu...
Pa ne znam probacu da ih zapusim pa cu videti sta ce se desiti,a kako da resim problem soferke juce sam je skinuo pa planiram da stavim novi keder ali me zanima da li bi valjalo da se ubaci i malo lepka tu izmedju?
lekac- OHV 767ccm 30ks
Ako je keder redovan ne bi trebalo nista stavljati, samo lepo pripremiti metal da moze guma lepo da legne
Nista sutra cu probati pa cu javiti sta sam uradio.
lekac- OHV 767ccm 30ks
Naime, da ne otvaram novu temu, imam problema sa ulaskom vode na levoj strani, gepek i iza vozačevog sedišta kao barica neka, čak mi je i sedište zadnje sa leve strane mokro. Pre oko 2 nedelje sam silikonisao svu zadnju signalizaciju ali opet ima vode. Držim peškire i krpe na toj strani u gepeku da mi sakuplja vodu, ali je na patosu iza vozačevog sedišta barica. Krajem novembra sam terao da mi se zavari patos gde je popustio, i posle toga naneo kobit masu na ta mesta što su varena.
Jel ima neko uopšte predstavu kako da sprečim tu vodu i odakle dolazi. Naveo sam vam šta sam sve radio, očekujem od vas predloge.
Evo slike da vidite kako je iza vozačevog sedišta.
Jel ima neko uopšte predstavu kako da sprečim tu vodu i odakle dolazi. Naveo sam vam šta sam sve radio, očekujem od vas predloge.
blaks157- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 29
Datum upisa : 08.12.2014
Aj da se i ja pozalim na vodu u gepeku,auto dosao sa radova sklopljen,prva kisa eto bazena u gepeku,uzmem crevo polivam po krovu,curi na kederu gore kao na slavini tanjoj i kod amortizera gepeka malo znaci keder mora nov,ajd rekoh dok ga ne kupim zalepim izolir traku spolja skroz po gepeku i taman sam mislio da sam resio problem evo opet malo vode,da napomenem stopovi su odmah silikonisani pri sklapanju kola,stavio sam gumu gde ide kabel iz sasije od grejaca zadnjeg stakla,zalepio izolirku i na rupi na vratima gepeka,e sad nesto razmisljam da nije slivanje od kondenza posto nema nesto puno vode?
Kum Ruzvelt- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 499
Datum upisa : 03.11.2013
blaks157 ::Naime, da ne otvaram novu temu, imam problema sa ulaskom vode na levoj strani, gepek i iza vozačevog sedišta kao barica neka, čak mi je i sedište zadnje sa leve strane mokro. Pre oko 2 nedelje sam silikonisao svu zadnju signalizaciju ali opet ima vode. Držim peškire i krpe na toj strani u gepeku da mi sakuplja vodu, ali je na patosu iza vozačevog sedišta barica. Krajem novembra sam terao da mi se zavari patos gde je popustio, i posle toga naneo kobit masu na ta mesta što su varena.
Izvinjavam se administratoru sto opet pisem,sad sam video nejgovo pitanje..
Imao sam ja taj problem sa vodom ispod vozackog sedista,pustala je sofeka izvadio sam je zasilikonisao i sad je suvo..
Da ali meni je iza vozačevog sedišta i baš me nervira ta voda, sutra moram izvaditi sedište da se osuši da ne propadne sundjer. Jel ima još neko predlog od čega bi moglo biti. Ova barica sa slike jel to možda od patosa dole, da ima neka rupa ili...?
blaks157- OHV 663ccm 21ks
- Broj poruka : 29
Datum upisa : 08.12.2014
Kod mene je sto se tice ispod vozackog sedista slivalo od soferke jer kad ugreje sunce ona se upari tacno u tom cosku gde je pustala vodu,kad sam je skinuo keder je bio deformisan u tom delu
Izvinjavam se opet ja!
Otkrio sam gde curi voda u gepek!!posto je sad sve zadihtovano sa izolirkom spolja nema gde da udje,medjutim udje izmedju kedera stakla u donjem delu gde su one dve cevcice za odvod sa desne i leve strane u vratima,ja te cevcice nisam stavio misleci da sad ne trebaju jer je zadihtovano medjutim eto trebaju,lepo se vidi kako se voda sliva niz unutrasnji deo vrata gepeka i kaplje po donjem delu kedera gepeka i odatle ide preko stopova u dno gepeka,ja sam uuvek te cevcice iznutra namestao na rupu jer ostanu unutra i onda vremenom vrata na donjem delu istrule,posto ja sad ne mogu da ih vratim razmisljam da opet skinem staklo da zatvorim te dve rupe gde idu cevcice da zasilikonisem staklo opet ali ovog puta i iznutra gde se keder dodiruje sa ramom tj vratima,eto mozda nekome pomogne neka proveri te dve cevcice za odvod u vratima gepeka!
Otkrio sam gde curi voda u gepek!!posto je sad sve zadihtovano sa izolirkom spolja nema gde da udje,medjutim udje izmedju kedera stakla u donjem delu gde su one dve cevcice za odvod sa desne i leve strane u vratima,ja te cevcice nisam stavio misleci da sad ne trebaju jer je zadihtovano medjutim eto trebaju,lepo se vidi kako se voda sliva niz unutrasnji deo vrata gepeka i kaplje po donjem delu kedera gepeka i odatle ide preko stopova u dno gepeka,ja sam uuvek te cevcice iznutra namestao na rupu jer ostanu unutra i onda vremenom vrata na donjem delu istrule,posto ja sad ne mogu da ih vratim razmisljam da opet skinem staklo da zatvorim te dve rupe gde idu cevcice da zasilikonisem staklo opet ali ovog puta i iznutra gde se keder dodiruje sa ramom tj vratima,eto mozda nekome pomogne neka proveri te dve cevcice za odvod u vratima gepeka!
Strana 2 od 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Pomoc,pomoc!! Motor nece da startuje.
» Problem pri saltanju- pomoc pomoc :D
» Voda
» nestaje voda iz sistema a nigde ne curi
» Problem pri saltanju- pomoc pomoc :D
» Voda