lezaj tocka
+20
MARKO.M
Tole
d.stole
junior45
dimmu
veselinovic
ZAC
jelen66
Miljan
Mitke
Nikola NS
Zuty
banebg81
Sima21
Petar
sasacv68
miljanxXx
charjek
YUgisa
dejanrakocevic
24 posters
Strana 3 od 5
Strana 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
ZAC- DOHC 1581ccm 103ks
- Broj poruka : 14369
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
Re: lezaj tocka
Stize vikend, pa ako se uglavim sa vremenom da promenim ulje, filtere, svecice, kablove, kapu i lezaj prednjeg desnog tocka. Vidim gore da ste spominjali semering koji ide pre lezaja. Ja koliko se secam majstor kada mi je menjao lezaj bacio je neki prstencic i stavio drugi lezaj koji je prozujao sa oko 5000 predjenih km. E sad, zanim me koji tip lezaja uzeti (necu kod majstora da uzimam i da mi uvaljuje neka Kineska s*anja). Radi se o zastavi 128, 91 godiste. Vidim ovde neke oznake ali ne znam da li su tacne.
IKL i FKL 633295 ;SKF VKBA 685 ( kineski BAH0031) ;FAG 541153A ;Timken TKi 8026 ;
INA F45951.1 ;OMCAR 0304246 a dimenzije su mu 35 x 68 x 37 mm .
IKL i FKL 633295 ;SKF VKBA 685 ( kineski BAH0031) ;FAG 541153A ;Timken TKi 8026 ;
INA F45951.1 ;OMCAR 0304246 a dimenzije su mu 35 x 68 x 37 mm .
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Moja fabrika kupuje samo SKF i to direktno iz Austrije. Preporučujem da koristiš original SKF.
Pa probacu da nabavim. Problem je sto mi cale rekao da nabavljaju blanko lezajeve iz Kine i bio je kod lika sasvim slucajno i gravira sta hoces. Skinuo orginal font od SKF-a i sve identicno ispisao.
Sima21- SOHC 1290ccm 73ks
- Broj poruka : 3028
Godina : 40
Datum upisa : 28.08.2009
Samo SKF i to kupis u SKF-ovoj prodavnici u trznom centru na Zelenom Vencu.... i ne razmisljas.
Jel se zna kakav lezaj ide na juga 2006 god.U pitanju je prednji lezaj...
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
Ide dvoredi radialno aksialni...ja sam stavljao SKF ..ne znam oznaku napamet.
Stavio sanke i kosku i pojavio mi se neki zvuk poput blagog lupanja koji po mom dolazi sa leve strane. Pregledan prednji trap i sve stegnuto. Provereni prednji tockovi i sve ok. Pogledao majstor zadnje tockove i kaze da je lezajlevog zadnjeg tocka. Recite mi da li tu ide zamena samo lezaja kako majstor kaze i koji su najkvalitetniji lezajevi?
Tole- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 339
Godina : 62
Datum upisa : 05.02.2020
Kod novog tipa ide lezaj zajedno sa glavcinom, SKF je dobar izbor.
Ok hvala. Onako laicki bih rekao da je to sada pokazalo jer je stegnut napred pa bi trebalo da zamenim to i da stavim ojacanje grede ili da radim ,,o isti trosak"?
Tole- OHV 903ccm 45ks
Pa verovatno je samo slucajnost da se poceo cuti.
Mada nije tema a kada sam vec ovde a i ti pojasni mi zamenu standardne pumpe za gorivo elektricnom ili da idem na temu gde sam vec postavio pitanje?
Tole- OHV 903ccm 45ks
Moze da se zameni i samo lezaj pozadi. Ako je majstor krsten i moze da izvadi stari. Zasto ovo kazem...Trziste je preplavljeno kopijama lezajeva, a pre ces naci original kod zvanicnog uvoznika nekih od lezajeva...Nego sto ces naci celu glavcinu.
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=categories.view&category_id=493#/product/30740
Ne znam ciji lezaj domaci FAD ugradjuje u glavcinu.
Sam lezaj je dimenzija 30x65x37.
FAG oznaka 545312A.
https://www.e-lager.rs/sr/proizvod/fag-545312fag
Ovde kosta 1876din.
http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=categories.view&category_id=493#/product/30740
Ne znam ciji lezaj domaci FAD ugradjuje u glavcinu.
Sam lezaj je dimenzija 30x65x37.
FAG oznaka 545312A.
https://www.e-lager.rs/sr/proizvod/fag-545312fag
Ovde kosta 1876din.
d.stole- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 612
Datum upisa : 23.09.2013
Moze da se zameni jedino ako ce majstor strugati glavcinu i stavljati zeger osigurac kao sto je bilo na pocetku proizvodnje, a tako nesto retko koji majstor hoce da radi.
Plus nisam siguran da li moze na svakoj glavcini da se ureze kanal za zeger posto verovatno nije od svakog proizvodjaca jednako zatvoren lezaj tj nije ista kolicina materijala.
Mada ja iskreno nisam siguran da je tu problem lezaj jer potrosen lezaj obicno huci, nije da lupa. Lupanje obicno dodje do istrosenih gumica u trapu, losih amortizera, znaju nekad kocnice da lupkaju kad se istrose vodjice klesta...
Plus nisam siguran da li moze na svakoj glavcini da se ureze kanal za zeger posto verovatno nije od svakog proizvodjaca jednako zatvoren lezaj tj nije ista kolicina materijala.
Mada ja iskreno nisam siguran da je tu problem lezaj jer potrosen lezaj obicno huci, nije da lupa. Lupanje obicno dodje do istrosenih gumica u trapu, losih amortizera, znaju nekad kocnice da lupkaju kad se istrose vodjice klesta...
Aham, sad gledam na slici AP sporta...Kod novih glavcina lezaj je ubacen, pa fakticni zanitovan (poklopljen) metalom. Koja glupost.
Ako su ranije glavcine bile sa zeger prstenom, onda ovo smece valja izbaciti.
Mada i ja sumnjam da je lezaj u pitanju....Prvo bi imao nesnosno brujanje i huk iz zadnjeg dela.
Imao sam takav slucaj na Twingu, toliko je jako brujalo kao da su pozadi terenske gume od Lade Nive. I jos mi te zadnje gume bile lose....Ma haos.
Ako su ranije glavcine bile sa zeger prstenom, onda ovo smece valja izbaciti.
Mada i ja sumnjam da je lezaj u pitanju....Prvo bi imao nesnosno brujanje i huk iz zadnjeg dela.
Imao sam takav slucaj na Twingu, toliko je jako brujalo kao da su pozadi terenske gume od Lade Nive. I jos mi te zadnje gume bile lose....Ma haos.
Pa ja kad sam trazio da bih stavio kod mene nisam uspeo da nadjem Takodje ST i NT nije isti, NT ima stepenicu kod dobosa Samim tim se i dobosi razlikuju
Ja sam nasao 😁 kod mene je bilo lufta i pocelo je da lupa,a sto kaze stole ranije se culo kako huci,samo sam ga podmazao i vise se to nije culo..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Moj drugar trgovac autodelovima, posten i dobar covek, mi danas rece da je bolje da uzmem FAD glavcinu sa lezajem nego da kupim neku kopiju ovih koje bije glas da su dobri a koje ste naveli. Sta vi kazete na to?
Posto je stigla manzetna Acron iz BG sutra kod drigara u radionicu pa tragamo za izvorom lupkanja ili ti krcanja a svakako nosim glavcinu u gepeku (uzeta na revers FAD)) pa ako treba stavljam.
Auto je presao 33000 i recite mi da li da menjam ulje u menjacu i ako treba koje bi bilo najbolje?
Posto je stigla manzetna Acron iz BG sutra kod drigara u radionicu pa tragamo za izvorom lupkanja ili ti krcanja a svakako nosim glavcinu u gepeku (uzeta na revers FAD)) pa ako treba stavljam.
Auto je presao 33000 i recite mi da li da menjam ulje u menjacu i ako treba koje bi bilo najbolje?
Tole- OHV 903ccm 45ks
Koliko si platio glavcinu sa lezajem?
VPetar- SOHC 1581ccm i.e 75ks
- Broj poruka : 7302
Godina : 30
Datum upisa : 07.10.2013
Zamolio bih te da takva pitanja postavljas u temama predvidjenim za menjace. Ne treba bas striktno da se drzimo pravila ali ovakve stvari smo pisali u slicnim temama i ako koristis Trazi/Search, veoma lako mozes da nadjes odgovore.Tole ::Auto je presao 33000 i recite mi da li da menjam ulje u menjacu i ako treba koje bi bilo najbolje?
dimmu- SOHC 1301ccm EFI 68ks
- Broj poruka : 3943
Datum upisa : 29.04.2015
Ja sam poslednji put placao glavcine 2300,al sam sam cuo da su skuplje..
Pa bilo je dosta lufta na mrdanje se bas osetilo..
Pa bilo je dosta lufta na mrdanje se bas osetilo..
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
Ok dimmu znam to ali denuo tu recenicu da se ne prebacujem, izvinjavam se. VPetar druze izeo sam kod drugara koji drzi iglavnom traktorski program i nesto zastavu i ladi i nisam platio a mislim da rece oko 1800 ali me nemoj drzati za rec. Kada platim javljam
Tole- OHV 903ccm 45ks
1800din za glavcinu sa lezajem zvuci kao bas dobra cena.
Inace, FAD je u ovom trenutku jedna od reeetkih domacih firmi za koje se moze reci da su im delovi kvalitetni. Prvenstveno ramena i spone.
Jer mahom proizvodi dolaze iz male privrede i kvalitet je katastrofa. Pogotovo gumenih i plasticnih delova.
Inace, FAD je u ovom trenutku jedna od reeetkih domacih firmi za koje se moze reci da su im delovi kvalitetni. Prvenstveno ramena i spone.
Jer mahom proizvodi dolaze iz male privrede i kvalitet je katastrofa. Pogotovo gumenih i plasticnih delova.
Strana 3 od 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Similar topics
» lezaj prednjeg tocka 101,128 od 82.god +,florida
» Mogu li promeniti samo lezaj zadnjeg tocka na Yugo 45 /1992/ ?
» Lezaj
» Lezaj u menjacu
» Plasticni druk lezaj
» Mogu li promeniti samo lezaj zadnjeg tocka na Yugo 45 /1992/ ?
» Lezaj
» Lezaj u menjacu
» Plasticni druk lezaj
Strana 3 od 5
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
|
|