Olaksavanje zamajca
+11
bukusa
valsorimkaran
Oggy
bavaria
Danilo
CyberianIce
Abarth
Nisevic
Pedja
YUgisa
markus_bc
15 posters
Zastava Forum :: Mehanika :: Menjac
Strana 2 od 2
Strana 2 od 2 • 1, 2
Re: Olaksavanje zamajca
Za mali N je bio minimum 6120g koliko ja znam...
zapravo masa i nije toliko bitna koliko raspored te mase
Danilo- OHV 843ccm 34ks
- Broj poruka : 201
Datum upisa : 29.01.2010
olaksavanje NIPOSTO NE VALJA gubi se snaga motora,jest da povecavas obrtaje ali su u brdima MRTAV sa takvim motorom
"Kod dizanja snage motora često se govori o olakšavanju zamajca. Znači skidanje kila s njega donosi živost motora (brže se vrti) ali se i gubi krajnja brzina (lakši je pa se gubi inercija koju stvara ne olakšan zamajac), kao i na obrtnom momentu (po ravnom se i ne oseti razlika ali prilikom vožnje uz brdo nastaje veći problem).
Nakon olakšavanja zamajca, mora se balansirati još i radilica i lamela. Problem koji se javlja je naći nekog ko to radi profesionalno precizno jer može doći do većih oštećenja motora. Mora se naći zlatna sredina kod olakšavanja zamajca…"
Evo sta kazu u jednom clanku pitao sam dobrog majtora i on kaze da je to GLUPOST jer se snaga moze dobiti i na drugim elementima
"Kod dizanja snage motora često se govori o olakšavanju zamajca. Znači skidanje kila s njega donosi živost motora (brže se vrti) ali se i gubi krajnja brzina (lakši je pa se gubi inercija koju stvara ne olakšan zamajac), kao i na obrtnom momentu (po ravnom se i ne oseti razlika ali prilikom vožnje uz brdo nastaje veći problem).
Nakon olakšavanja zamajca, mora se balansirati još i radilica i lamela. Problem koji se javlja je naći nekog ko to radi profesionalno precizno jer može doći do većih oštećenja motora. Mora se naći zlatna sredina kod olakšavanja zamajca…"
Evo sta kazu u jednom clanku pitao sam dobrog majtora i on kaze da je to GLUPOST jer se snaga moze dobiti i na drugim elementima
bukusa- OHV 1295ccm 61ks
- Broj poruka : 756
Datum upisa : 14.02.2012
cuo sam da ubacuju zamajac od y45 na stojadina 1.1
sta vi mislite o tome?
kakva je to kombinacija sa 13/53 i zamajcem od yuga 45(ako je to moguce uopste)...
sta vi mislite o tome?
kakva je to kombinacija sa 13/53 i zamajcem od yuga 45(ako je to moguce uopste)...
miljanxXx- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 10127
Godina : 31
Datum upisa : 07.01.2012
Koliko ja znam 45ica ima 170mm kvacilo i nisam cuo da postoji sa 180mm kvacilom kao sto su na 1.1 motoru a i to fabricko je onako knap po pitanju performansi a kamoli onda to manje... Mada ta olaksavanja nemaju neku poentu, to su male razlike na fabrickom motoru... To ima smisla kad olaksavas delove motora pa od svega skines po nesto... Sto se tice menjaca, 13/53 ko 13/53, falice ti kad tad sigurno peta brzina...
onda to sto sam cuo nije tacno...
Ako je pisalo na netu onda mora da je tacno
ne,cuo sam od jednog lika...
Sve 45-ice imaju 180mm kvacilo isto kao na 1.1 i 1.3, ali mislim da zamajac ne pasuje.
Miljan- SOHC 1581ccm 88ks
- Broj poruka : 9430
Datum upisa : 05.03.2008
Ja sam video par na odpadu i u prodavnici su mi rekli da je 170mm...
miljanxXx ::cuo sam da ubacuju zamajac od y45 na stojadina 1.1
sta vi mislite o tome?
...
Da je i moguce, to nikako nije dobro za motor. Sklop radilice (klipovi sa klipnjacama i zamajac) treba da bude u ravnotezi, ako olaksas zamajac a ostale pokretne delove ostavis u standardu tada se ubrzano trose lezeci lezajevi posto radilica ispada iz svog tezista. Kao sto rece YUgisa, tada se olaksavaju i drugi delovi motora.
Godina : 50
Datum upisa : 16.06.2012
ja imam zamajac od 5 kg i sasvim je ok,nema potrebe manje od 4,5 kg olaksavati ako auto nije za svaki dan,vec za utrke
stuntman- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 461
Godina : 37
Datum upisa : 26.02.2012
Strana 2 od 2 • 1, 2
Zastava Forum :: Mehanika :: Menjac
Strana 2 od 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu