Ler gas i losho palenje
+2
YUgisa
StefanMK1.1i
6 posters
Strana 3 od 3
Strana 3 od 3 • 1, 2, 3
Re: Ler gas i losho palenje
Pa najociglednija je da 3.1 ima razvodnu kapu
Ok, onda za startovanje toplog motora moze biti u:
1. Davac temperature usisanog vazduha
2. Davac temperature rashladne tecnosti
To je iz uputstva za EFI plus bih ja dodao da mozda ako ti uvek stoji par sati kad ga startujes kao hladan, mozda ti curi gorivo iz brizgaljki pa mozda vremenom ispari kad duze stoji dok kad krace stoji mozda gorivo ne stigne da ispari i ostane u cilindru pa malo presisa pre paljenja...
1. Davac temperature usisanog vazduha
2. Davac temperature rashladne tecnosti
To je iz uputstva za EFI plus bih ja dodao da mozda ako ti uvek stoji par sati kad ga startujes kao hladan, mozda ti curi gorivo iz brizgaljki pa mozda vremenom ispari kad duze stoji dok kad krace stoji mozda gorivo ne stigne da ispari i ostane u cilindru pa malo presisa pre paljenja...
A kako ja to da resim, sta promeniti, sta popraviti, sta pregledati, kako? jel' mi stvarno skace po zivcima to
Re: Ler gas i losho palenje
Pa dizne se gledaju tako sto skines dizne i rail tj cev na koju su one namontirane i gledas da li probija ili ne pod pritiskom goriva... A za senzor rashladne tecnosti postoje podatci, to se meri otpor izmedju dva pina i odredjen otpor daje pri odredjenoj temperaturi...
Mada on nije ni skup za zamenu, tipa 300-400din...
Za senzor temperature usisanog vazduha nemam podatke niti znam koja je cena, postoji za 4.6 sistem podatak ali ne znam da li je isto kao kod 3.1 sistema:
Vecina tih senzora radi na istom principu tako da mozda je isto ali mozda i postoji razlika... Usustini ti treba unimer da izmeris razlike u otporu i termometar da vidis kolika je temperatura vazduha
Mada on nije ni skup za zamenu, tipa 300-400din...
Za senzor temperature usisanog vazduha nemam podatke niti znam koja je cena, postoji za 4.6 sistem podatak ali ne znam da li je isto kao kod 3.1 sistema:
Vecina tih senzora radi na istom principu tako da mozda je isto ali mozda i postoji razlika... Usustini ti treba unimer da izmeris razlike u otporu i termometar da vidis kolika je temperatura vazduha
Strana 3 od 3
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu