Dugo vergla na plin. Pali dobro na benzin.
+7
YUgisa
darko-san
nebojsas
junior45
zastava 128
Miljan
zile
11 posters
Strana 2 od 3
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Re: Dugo vergla na plin. Pali dobro na benzin.
Caletu teze pali poslednjih par desetina km kada ima par litara jer je verovatno mali pritisak u sistemu... A isto tako ima razlike i na kojoj pumpu sipa, na nekima pali odmah a na nekima vergla ili se ugasi pa moras ponovo da verglas...
ma prodaju bre sljam sipam 1000 dinara do 800 se cuje kako ulazi plin u bocu i samo se cimne crevo i tamo broji, s meni plina nema...propala drzava propalo i gorivo.. probaccu da zamenim i pumpu pa cu videti...
zile- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 933
Godina : 29
Datum upisa : 03.08.2012
Ja palim yugica ovih dana na plin bez problema i upalio sam bas onaj dan kada je bilo -15,zaboravio da prebacim na benzin,okrenuo dva puta i upalio a da sam na benzin iz prve bi.
Hocu da kazem da bi trebalo paliti auto na benzin kada su hladni dani ali bi trebalo da upali i na plin pod uslovom da je isparivac ok.
Hocu da kazem da bi trebalo paliti auto na benzin kada su hladni dani ali bi trebalo da upali i na plin pod uslovom da je isparivac ok.
kokisa82- OHV 1451ccm 73ks
- Broj poruka : 890
Godina : 42
Datum upisa : 22.02.2012
ma najverovatnije cu morati da uzmem drugi isparivac i da probam kako ce da se ponasa...
zile- OHV 1451ccm 73ks
kokisa82 ::
Upravo tako.
nebojsas- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 392
Datum upisa : 12.09.2012
ja sam dugo imao problema sa prvim paljenjem na plin(kad zahladni) dok mi jedan majstor nije rekao da dok verglam(posle prvog neuspelog paljenja) prebacim na neutral i cim sastavi da mu pustim plin.Nisam verovao,medjutim se ispostavilo da stvarno dobije previse plina,pa ne moze da upali,zagusi se,iako mi kasnije super pali,ler dobar,lepo ide...
I dan danas ako mi ne ipali iz prve,prebacim na neutral i verglam jos nije omanulo da ne upali.Ne znam kako bih to mogao srediti dosta se majstora igralo sa sarafom za ler i protok gasa ali bezuspesno Mislim da je tu problem kod mene sto se el.magnetni ventil zavrce direktno na isparivac,nema bakarnih cevi nista,mada to je moje misljenje mozda gresim.jel neko imao slicnu situaciju?
I dan danas ako mi ne ipali iz prve,prebacim na neutral i verglam jos nije omanulo da ne upali.Ne znam kako bih to mogao srediti dosta se majstora igralo sa sarafom za ler i protok gasa ali bezuspesno Mislim da je tu problem kod mene sto se el.magnetni ventil zavrce direktno na isparivac,nema bakarnih cevi nista,mada to je moje misljenje mozda gresim.jel neko imao slicnu situaciju?
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
i ja imam istu situaciju, znam za to neutralno al kod mene nece ni tako.. nevidim razlog zasto bi menjao isparivac on ima funkciju samo da razvoji plin od vode i da pretvori plin iz gasovitog stanja u tecni i nema nikakvih delova u nutra njega osim membrana i nekoliko opruga to zameni samo a kuciste(isparivac) neverujem da moze da strada..
zastava 128- OHV 903ccm 45ks
- Broj poruka : 561
Godina : 32
Datum upisa : 04.12.2012
i jos nesto, svaki majstor koji mi je stelovao plin ostavlja mi mnogo visok ler gas, ja hteo da ga smanjim, ali kazu da ne diram nista na isparivacu jer cu ga rastelovati... kako ovo da sredimi jos jednom (na benzinu je sve ok)
zile- OHV 1451ccm 73ks
neslusaj bas sve sto ti kazu imas saraf (za safciger pravki) na isparivacu upali svetla i tu ga nasteluj, a rastelovati ga nemozes jer on je vec rastelovan tako je na lovato plinu pa i kod tebe je ja msm princip rada je isti nebitno koji uredjaj
tockic malo zavijem... inace sad mi je odvijen skoro do kraja..
zile- OHV 1451ccm 73ks
kapiram kako treba, reci mi sta je ovo pod brojem 4?
zile- OHV 1451ccm 73ks
Stavi Voltranov isparivač i nećeš pogrešiti. Ja ga imam na mojoj osmici, ugradio sam ga polovan. Ali pre montaže je remontovan do najsitnijeg detalja (membrane, oprugice) i detaljno operen. Vozim sa njim već dve i po godine, potrošnja mi je na otvoreno 9 (nemam 5-tu možda bi i manje) a u grad oko 11 litara. Zimi do mi -5 pali lepo, preko -5 nalijem vruću vodu iz bojlera preko njega i auto mi upali kao da je radio celu noć
4to je mesto za ispustanje naslaga od kamenca i vode. 1ventil protoka kolicine plina
2 pomocni regulator smese pri radu motora na leru
nema blji uredjaj od lovato isparivaca
2 pomocni regulator smese pri radu motora na leru
nema blji uredjaj od lovato isparivaca
Lovato? Imao sam ga a i moj brat na kadetu. Muke smo videli sa njim, malo lošiji plin odma kuku lele. Auto neće da vuče, teško pali, mrdaj paljenje šteluj opet neće. Kupim membrane, operem namontiram. Vozim neko vreme eto ga opet zebava. Na kraju brat ode na otpad meni donese Voltrana, a za njega Lenco. Taj dan sam ga remontovao, ugradio, naštelovao i do dana današnjeg ga nisam pipnuo. P.s prošo sam skoro 95.000 sa njim i još nema da zeza
ljudi nastao nov problem... jutros nije hteo da upali uopste...
zile- OHV 1451ccm 73ks
Da ti nemas slucajno vazduha u sistemu hladjenja pa da zamrzne isparivac? Inace se bas iz tog razloga preporucuje uvek startovanje motora na benzin i kad se postigne neka optimalna temperatura motora odnosno rashladne tecnosti da se predje na plin.
ozracio mi je majstor siste3m za hladjenje pre 10-ak dana... nije mi isparivac zaledio samo je ventil kroz koji prolazi plin...
zile- OHV 1451ccm 73ks
tebi je ok rasprsivac nevalj ti filter unutra tog regulatora on kosta 5e samo filter,a i rasprsivac pogledaj kad sve radis
zamenio sam komplet ventil stavio sam lovatov... videcemo sutra sta ce biti..
zile- OHV 1451ccm 73ks
Prosle zime sam imao isti problem na 101. Tesko je palio na plin, gasio se kada god sam stao na semaforu i ako je podigao radnu temperaturu i povecao potrosnju. Zimi sam morao pre nego da ga upalim da ponesem flasu mlake vode da polijem isparivac i tek tada bih upalio.
Bila su tri problema. Prvi je bio da je u rasprasivacu sve riknulo tj membrane, drugo u sistemu je postojao vazduh i trece los filter za vazduh.
Moj ti je savet da taj rasprasivac koji vec imas da zamenis sa lendirencovim koji ne poseduje dugme (crveno) tj chok, vec pri davanju kontakta sam pusta plin.
A da moze da bude i do paljenja, da ti lose radi na plinu.
Promeni filter za vazduh obavezno.
Zaboravih, ta investicija je malo skuplja jer taj rasprasivac sam Marta platio blizu 70 evra, ali veruj mi ne brinem vise. Palio je sada kada je bilo i -15 bez problema ujutru, ali nije preporucljivo.
Bila su tri problema. Prvi je bio da je u rasprasivacu sve riknulo tj membrane, drugo u sistemu je postojao vazduh i trece los filter za vazduh.
Moj ti je savet da taj rasprasivac koji vec imas da zamenis sa lendirencovim koji ne poseduje dugme (crveno) tj chok, vec pri davanju kontakta sam pusta plin.
A da moze da bude i do paljenja, da ti lose radi na plinu.
Promeni filter za vazduh obavezno.
Zaboravih, ta investicija je malo skuplja jer taj rasprasivac sam Marta platio blizu 70 evra, ali veruj mi ne brinem vise. Palio je sada kada je bilo i -15 bez problema ujutru, ali nije preporucljivo.
dreka89- OHV 767ccm 30ks
- Broj poruka : 112
Godina : 35
Datum upisa : 16.11.2012
imam jedno pitanje,a to je:auto pali to nije problem vec je problem sto u zavisnosti na cega se pali saug se mora drugacije povuci jako je zeznuto objasniti nekom koliko da povuce jer ako ne bude toliko nece ni da upali(dosta vise treba povuci kad palim na benzin) mada to mi je donekle i jasno,nije mi jasno zasto nema turazu,radi na nekih 1000-1300 obrtaja i ako krenes da dignes saug to ga ugusi ili da spustis ista stvar samo se ugasi.Nozni gas prima,kad ga malo dodam on kao da procepi i onda ima turazu na saugu...
charjek- SOHC 1116ccm 55ks
- Broj poruka : 1005
Datum upisa : 20.01.2012
@dreka89 filter vazduha mi je nov, juce sam stavio nov ventil za plin i jutros pali exxtra videcemo koliko ce to da sluzi, kad bude poceo da pravi problem zamenicu i isparivac i to mu je to..
zile- OHV 1451ccm 73ks
mozda menbrana sauha? dal si menjao? meni pre nego sto sam promenuo nije hteo lepo da radi na pun sauh,a kad stavim na pola je radio..charjek ::imam jedno pitanje,a to je:auto pali to nije problem vec je problem sto u zavisnosti na cega se pali saug se mora drugacije povuci jako je zeznuto objasniti nekom koliko da povuce jer ako ne bude toliko nece ni da upali(dosta vise treba povuci kad palim na benzin) mada to mi je donekle i jasno,nije mi jasno zasto nema turazu,radi na nekih 1000-1300 obrtaja i ako krenes da dignes saug to ga ugusi ili da spustis ista stvar samo se ugasi.Nozni gas prima,kad ga malo dodam on kao da procepi i onda ima turazu na saugu...
junior45- DOHC 1995ccm i.e 139ks
- Broj poruka : 35121
Godina : 33
Datum upisa : 10.01.2012
zile ::@dreka89 filter vazduha mi je nov, juce sam stavio nov ventil za plin i jutros pali exxtra videcemo koliko ce to da sluzi, kad bude poceo da pravi problem zamenicu i isparivac i to mu je to..
ima da pali ko Mina
Strana 2 od 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Tesko pali i na plin i na benzin.
» dugo vergla pa upali...
» Efi dugo vergla kad je vruc
» Yugo 55 vergla al' ne pali
» Slabo vuce i na plin i na benzin